un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 25 septembrie 2024

25 Sep 2024  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Iată review-ul meu pentru iPhone 16 Pro (și Pro Max, practic), la care am muncit ieri o vreme semnificativă:

asus s5507

    15 comentarii

  1. Banii elvetieni au mai fost folositi pentru asta, cred ca am vazut pe scari rulante prin statii de metrou din Berceni ceva despre cumparat cu contributie elvetiana.

    Iar in vagoanele de tren zice de ceva proiect finantat din bani europeni.

    Ne fac strainii infrastructura, se cheama ca ne fac bine cu forta, noi n-am fost in stare din bani de la bugetul tarii.

      (Citează)

    • Banii elvețieni nu pot fi furați, iar cei din buget nu ajung pentru toți…

        (Citează)

    • Au pierdut bani dn PNRR fiindca n-au fost in stare sa-si respecte promisiunile si au castigat niste bani de la buget pe care toti o sa-i vrea sa-i fure.

      Sper ca clujenii or sa capete macar o statie de metrou, ca doua e prea optimist…

        (Citează)

  2. Geniul marketingului se dezlantuie pe emag :”Iphone 16 – super colorat, super talentat”.
    M-a convins, iau trei.

    Also emag: am cumparat un incarcator de telefon. Ce produse imi umplu pagina, cand mai intru pe emag? incarcatoare de telefon.

      (Citează)

    • Pai ce, ai o singura priza in casa? Normal ca mai vrei un incarcator

        (Citează)

    • Dar ce, voi mai cumparati incarcatoare?
      Am auzit peste tot ca lumea nu mai are nevoie de incarcatoare, pentru ca toti le folosim pe cele de la vechile telefoane.

        (Citează)

  3. nu stiu prea multe despre cafele dar MABO mi se pare foarte scumpa, nu inteleg eu ceva?

      (Citează)

    • Cum iti permiti sa spui ca 2 milioane jumate kilu e scump? pai insemna ca tu nici nu ai baut cafea pana acuma, ai baut nechezol. Pun pariu ca nici macar un espressor mai de Doamne-ajuta, de la 5-6 mii de lei in sus, nu ai.

        (Citează)

  4. Andrei:
    Pun pariu ca nici macar un espressor mai de Doamne-ajuta, de la 5-6 mii de lei in sus, nu ai.

    Cred ca n-are nici ceasca ca lumea.

      (Citează)

  5. Okochea: Cred ca n-are nici ceasca ca lumea.

    Recunosc, am una ușor ciobită.
    Știu cat de mult poate influența asta gustul/aroma/buchetul cafelei, dar totuși insist: ce are cafeaua aia așa special inafara de faptul ca te simți ca un rege care își apleacă privirea nobilă la țăranii care beau de la espresoare cu râșniță inclusă?

      (Citează)

  6. Mormaila: Recunosc, am una ușor ciobită.
    Știu cat de mult poate influența asta gustul/aroma/buchetul cafelei, dar totuși insist: ce are cafeaua aia așa special inafara de faptul ca te simți ca un rege care își apleacă privirea nobilă la țăranii care beau de la espresoare cu râșniță inclusă?

    E proaspăt prăjită. Ia vezi și la alte cafenele și prăjitorii ce preturi sunt. Vezi Yume, Presco, Sloane etc.

      (Citează)

  7. Marius: E proaspăt prăjită. Ia vezi și la alte cafenele și prăjitorii ce preturi sunt. Vezi Yume, Presco, Sloane etc.

    Bun, dar daca e proaspat prajita nu inseamna ca dureaza mult mai mult de cand e culeasa pana cand e prajita? Oare cum se pastreaza mai bine alimentele, crude sau preparate termic? Oare oxidarea aia de care ne ferim atat nu se produce in boabele verzi mai tare decat in boabrele prajite si ambalate in vid?
    Explicatia asta strict tehnica “e proaspat prajita” nu spune mare lucru.

    Mai degraba ar trebui spus ca e o cafea de calitate mai buna. Daca Tchibo sau Jacobs ar folosi aceleasi boabe si aceeasi tehnica de prajire nu cred ca ar fi mare diferenta, nici la gust, dar nici la pret.

      (Citează)

  8. Sorin: Bun, dar daca e proaspat prajita nu inseamna ca dureaza mult mai mult de cand e culeasa pana cand e prajita? Oare cum se pastreaza mai bine alimentele, crude sau preparate termic? Oare oxidarea aia de care ne ferim atat nu se produce in boabele verzi mai tare decat in boabrele prajite si ambalate in vid?
    Explicatia asta strict tehnica “e proaspat prajita” nu spune mare lucru.

    Mai degraba ar trebui spus ca e o cafea de calitate mai buna. Daca Tchibo sau Jacobs ar folosi aceleasi boabe si aceeasi tehnica de prajire nu cred ca ar fi mare diferenta, nici la gust, dar nici la pret.

    Ba explicația aia spune mare lucru, cafeaua nu se oxidează când e cruda, ci după ce se prăjește.

    În loc sa iti dai cu părerea despre ce nu cunoști și sa faci comparații invalide, documentează te.

      (Citează)

  9. Mormaila: Recunosc, am una ușor ciobită.
    Știu cat de mult poate influența asta gustul/aroma/buchetul cafelei, dar totuși insist: ce are cafeaua aia așa special inafara de faptul ca te simți ca un rege care își apleacă privirea nobilă la țăranii care beau de la espresoare cu râșniță inclusă?

    Daca tot vrei sa insiști și chiar sa înveți ceva, nu doar sa faci mișto, fa o comparație : ia de la o cafenea cafea proaspăt prăjită și spune le sa o rasneasca pentru aeropress apoi fa o la un aeropress. Fa același lucru cu cafea deja rasnita din comerț sau rasneste tu niște Jacobs.

    Deci la fiecare articol care are promoții de cafea, apar tot felul de comentatori care, desi recunosc ca nu se pricep insista sa își dea cu părerea și sa facă mișto pe un subiect pe care nu îl stăpânesc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus