un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mabo One împlinește 2 ani și va oferi 20% reducere la cafeaua boabe (plus party în cafenea)

13 Jun 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

Mabo, de unde am luat periodic cafea în ultimii doi ani și la a căror cafenea mergem destul de des, a venit cu un anunț foarte plăcut: cafeneaua MABO One din Petru Rareș 12 împlinește doi ani de la deschidere și sâmbătă, pe 15 iunie, va fi un mic party acolo.

Sau mare party, depinde câți oameni vin. Noi cu siguranță mergem. Începe de la ora 9 dimineața și Mabo One face cinste cu croissante și pain au chocolat, care merg bine cu o cafea, dar și cu punch și punch cu alcool. După ora 17, aduc și pizza pentru clienți.

În cafenea vor avea pe râșnițe două cafele și ambele par nu doar cafele de specialitate, ci chiar rarități. Una va fi Volcan Azul din Costa Rica, iar dacă este cea procesată honey, este o cafea care costă 93 de lei pe 200 de grame, deci va fi o plăcere să o beau acolo la preț standard de espresso sau cappuccino.

A doua este anunțată ca fiind Santa Monica Jairo Arcila, din Columbia, infuzată cu mere verzi. Nu am găsit-o pe site-ul lor, poate o vor introduce după acest eveniment, dar abia aștept să beau una. Acum câteva săptămâni au avut la Mabo pe râșnițe o cafea infuzată cu căpșune și mi-a plăcut mult, espresso-ul avea o aromă foarte subtilă de căpșună care îl făcea… well, fructat și fresh și plăcut.

Mai important, însă, mi se pare următorul detaliu: “reducere de 20% la toată cafeaua boabe, în cafenea, pe perioada evenimentului”. Eu vreau să beneficiez din plin de această ofertă, că de obicei comand lunar de la ei cam 2 kg de cafea, iar o reducere nu strică niciodată. Așa că probabil ne veți putea găsi acolo pe mine și pe Matilda în această sâmbătă. Dacă treceți pe acolo și ne vedeți, say hi.

Recent am băut la Mabo ceva numit batch brew, o cafea lungă cu gheață care sigur îi va plăcea Matildei, că ea vara bea doar cu gheață. Din câte știu eu, batch brew este similar cu un brew normal de filtru/V60, dar infuzia este mai lungă și se folosește apă fierbinte (spre deosebire de cold brew, de exemplu). Cafeaua care rezultă este foarte concentrată datorită infuziei lungi și se lungește cu apă pentru servire.

Dacă vă place cafeaua cu gheață, încercați un batch brew, va fi și acesta disponibil sâmbătă în Mabo One. Mie mi s-a părut excelent.

 

Dacă nu ajungeți sâmbătă la Mabo One, dar vreți cafea bună, puteți cumpăra oricum cafeaua prăjită de Mabo (Bogdan Georgescu este vicecampion mondial la prăjit cafeaua și știe ce face) de pe site-ul lor mabo.coffee, dar reducerea de 20% va fi disponibilă sâmbătă doar în cafenea, în offline.

Căutând în arhivă fotografii cu cafeneaua, am descoperit-o pe cea de mai jos. Este făcută pe 29 iunie 2022, deci la doar câteva zile de la deschiderea cafenelei. Alice a fost printre primii clienți, ca să zic așa.

  5 comentarii

 1. Ti-a platit Bogdan reclama? Sau e pe barter? :)

    (Citează)

 2. Serios, voi dati 3 “meleoane” pe kilu’ de cafea?
  Si mie Lavazza gold la 80 lei mi se pare cam scumpa…
  Ok

    (Citează)

 3. Nu fiț săraki !!!

  Si vorba aia….un rahat nu costa cat face ci costa cat e dispus cumparatoru sa dea pe el. Daca vanzatoru isi prezinta si-si impacheteaza rahatu frumos, poa sa ia pe el o avere.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus