un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Snipping Tool din Windows 11 va putea scana coduri QR

13 May 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

V-ați gândit vreodată că pe desktop nu ai cum să scanezi ușor un cod QR? Sunt gândite pentru a fi scanate cu un telefon mobil, dar dacă vrei să accesezi ce-o fi de accesat prin ele folosind un PC normal?

De ce ai vrea asta? Nu știu, pot fi destule situații. Eu încă folosesc o mulțime de site-uri și servicii pe PC, nu variantele lor de mobil, de exemplu, pentru că atunci când sunt în fața computerului nu vreau să fiu și în fața telefonului.

Chiar nu contează. Poate vreau să scanez un cod QR dintr-o fotografie făcută de mine și pe care o văd pe PC. Poate doar vrei să testezi chestii.

Anyway, Microsoft îmbunătățește Snipping Tool cu detecție de coduri QR în meniul de funcții. Momentan este în Windows Insiders în testare, dar va fi lansată oficial pentru toata lumea după aceea. Este descrisă aici, împreună cu niște noutăți despre emojis, plus funcții suplimentare în Paint legate de generare de imagini.

Citiți și acest articol despre cum codurile de bare ne-am schimbat comerțul, iar în curând codurile QR au șansa să revoluționeze domeniul.

V-ați gândit vreodată cât de importante au fost codurile de bare în comerț?

    5 comentarii

  1. Noul sniping tool are și funcție de recording, poți să înregistrezi o anumită secțiune din ecran, este foarte bine sa ai inclus asta că sa nu mai fie nevoie sa instalezi tot felul de programele.

      (Citează)

  2. Nu cred ca am sistit niciodata nevoia sa scanez un QR code pe PC, dar nici nu poti spune ca te incurca cu ceva sa ai o functionalitate suplimentara intr-o aplicatie.

      (Citează)

  3. … Snipping tool -> save; search cu google images. Merge FIX la fel cand iti apare in cate o aplicatie “scanati codul QR” si tu esti cu telefonul in brate.

      (Citează)

  4. sorin:
    Noul sniping tool are și funcție de recording, poți să înregistrezi o anumită secțiune din ecran, este foarte bine sa ai inclus asta că sa nu mai fie nevoie sa instalezi tot felul de programele.

    Astept cu nerabdare treaba asta!!! Fortat fiind sa lucrez pe mac o perioada, unde ai functia asta, a fost foarte utila sa le arat oamenilor din echipa cum sa faca anumite chestii, fara sa intru cu fiecare intr un call, ci pur si simplu filmand o singura data ecranul si dat share la toata lumea care avea nevoie. Pe windows a trebuit sa platesc third party si nu e la fel de comfy cum va fi cand poti sa o faci direct din snipping tool. Pana sa ajung sa folosesc mac, nici nu mi am dat seama cat timp as fi scutit daca faceam treaba asta de mai mult timp

      (Citează)

  5. Are si Windows aceasta facilitate deja – Xbox Game Bar.

    Daca ai laptop de serviciu fara acces la Xbox, poti folosi o aplicatie de conferinta gen Google Meet in care inregistrezi o sesiune in care faci acea prezentare. Nu e nevoie sa ai si alti participanti in meeting.

    Marius: Astept cu nerabdare treaba asta!!! Fortat fiind sa lucrez pe mac o perioada, unde ai functia asta, a fost foarte utila sa le arat oamenilor din echipa cum sa faca anumite chestii, fara sa intru cu fiecare intr un call, ci pur si simplu filmand o singura data ecranul si dat share la toata lumea care avea nevoie. Pe windows a trebuit sa platesc third party si nu e la fel de comfy cum va fi cand poti sa o faci direct din snipping tool. Pana sa ajung sa folosesc mac, nici nu mi am dat seama cat timp as fi scutit daca faceam treaba asta de mai mult timp

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus