un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 1 aprilie 2024

1 Apr 2024  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    11 comentarii

  1. Interesanta știrea cu Huawei. Dar dacă profitul este făcut pentru ca a vândut mai mult în China înseamnă că sancțiunile funcționează.

      (Citează)

  2. Sanctiunile ptr huawei sint ca-n vorba aia….i-am batut de m-am kkt pe mine.

      (Citează)

    • Ești pe langa. Huawei s-a dus in cap. Au crescut acum in china. Toate statele democrate renunța la calul troian numit huawei si vorbim despre echipamente sensibile nu telefoane. Care telefoane par ok hardware dar cine plm isi cumpără chinezării?

        (Citează)

  3. La 1:
    În România există aproape 192.000 de dezvoltatori în 2023

    Și puțin mai jos:
    Există 50.829 de persoane angajate în industria de Dezvoltare Software în România în 2023.

    Restul ce fac? Sabatic? PFA? Doubt

      (Citează)

    • Probabil i-au luat în calcul și pe ăia ce au diploma aia de competențe digitale de am ieșit așa de in vârf. :)

        (Citează)

    • Support tehnic. Call-center.

        (Citează)

    • IT nu e doar software/programare! Cine face asta și e cu nasul pe sus, sa se uite un pic ce-a declarat Ceo nVidia recent și sa coboare din stratosfera, spre bine lui/ei.

      IT sau mai corect TIC – tehnologia informației și comunicare ii include și cei care oferă suport general, baze de date, cloud computing (deploy/întreținere), networking, securitate cibernetica, infrastructura. Mai nou se include și digitalizarea în IT.

        (Citează)

    • Termenul folosit in articol e ‘dezvoltatori’. Deci automat exclud call center si unele pozitii din Support tehnic (ca multi te pun sa scoti unealta din priza si mai departe cauta si ei pe google).

      Si daca daca citim tot paragraful vedem ca, cu doar 3 ani inainte erau 140k ingineri software. Deci ceva nu pusca. “În România există aproape 192.000 de dezvoltatori în 2023. Numărul persoanelor care urmează o carieră în domeniul tehnologic este în creștere, deoarece cu doar câțiva ani înainte, în 2020, existau aproximativ 140.000 de ingineri software în țară”

      @Ariel, total de acord, toate acele domenii apartin de TIC. Dar nu inteleg ultima propozitie (de ce a fost necesar sa intaresti ideea ca si digitalizarea tine de TIC).

        (Citează)

  4. Nu stiu de unde isi iau aia la economedia datele, dar e departe de adevar ce zic ei, ba din contra:

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=ICT_specialists_in_employment

      (Citează)

  5. Alex:

    @Ariel, total de acord, toate acele domenii apartin de TIC. Dar nu inteleg ultima propozitie (de ce a fost necesar sa intaresti ideea ca si digitalizarea tine de TIC).

    Pai eu am întâlnit mulți care nu băgau digitalizarea la IT. Am scris ca poate cineva prinde din zbor.

      (Citează)

  6. As banui ca nu este nevoie de o temperatura mare in reactorul nuclear, ba chiar din contra judecand dupa Cernobal, ci de una constanta care sa genereze caldura pentru fiert apa si produs abur încontinuu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus