un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 5 martie 2024

5 Mar 2024  ·

ȘTIRI  ·

19 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    19 comentarii

  1. In anul de gratie al Domnului 2024, Apple MacBook Air cu M3 incepe de la 8Gb unified memory. I was there 3000 years ago cand Bill Gates a spus ca 64k ar trebui sa ajunga pentru toata lumea.

    Gg Apple, macar nu te dezminti cand iti bati joc de clienti constant si cu toate produsele.

      (Citează)

    • Procesorul ala M3 imi pare ca are un pic de RAM in el. Nu?

        (Citează)

    • Gaelex: 8Gb unified memory

      it’s not about the size.. it’s about how you use him / it

        (Citează)

    • Stai că vine imediat lumea să-ți explice că 8 sunt o generozitate maximă, și 4 erau foarte buni. Dar doar în cazul Apple, în rest nici 128 nu-s suficienți.

        (Citează)

    • Acuma Macbook Air e versiunea mai low-end a portabilelor de la Apple, nu e așa mare surpriză că vine doar cu 8GB de RAM. Poate doar când pui în contrast cu prețul de 1100 de dolari te face să ridici o sprânceană.

        (Citează)

    • You’re holding it wrong

        (Citează)

    • legenda cu Gates era ca 640KB ar fi de ajuns pentru oricine, dar este controversata treaba, el insista ca nu a spus niciodata asa ceva. Nu sunt dovezi clare ca ar fi spus. Si oricum tot el a venit cu himem.sys ca rezolvare.

        (Citează)

    • Ce conteaza cat are? Conteaza cum se misca. Dupa mine, poate sa aiba si 0.00001 GB RAM daca asta e ok pentru sistemul sau de operare si daca se misca impecabil. E ca si cand ai fi mirat ca o motocicleta e la fel de rapida ca un hiper-car, desi are o zecime din puterea sa.

        (Citează)

    • Octav, daca s misca “impecabil” cu 8GB de ce imi cere Apple 1500 de lei pentru upgrade-ul la 16GB? (1500 la M2, banuiesc ca la M3 o sa-mi ceara 2000 de lei) Ar trebui sa nici nu aiba optiunea, ei sunt o companie preocupata de mediu si sustenabilitate, ce sens are sa consumi aiurea resursele de siliciu ale planetei?

        (Citează)

    • Sorin-daca folosesti laptopul doar la browsing, mail si chestii simple probabil e indeajuns sa ai 8gb. De ce 16-32-64? Ca poate faci si altceva, de ex editare video. Daca nu iti trebuie nu iti ia apple bani degeaba.

        (Citează)

    • Macbook Air- ul ala si cu 8 GB de RAM se misca mult mai bine decat un Intel cu 16 GB RAM.

      Asa si la telefoane, baga zeci de GB de RAM ca sa dea bine pe foaie, in realitate se misca in reluare dupa 2 ani.

      Obsesia asta cu cat mai mult ram degeaba e stupida.

        (Citează)

    • Mario:
      daca folosesti laptopul doar la browsing, mail si chestii simple probabil e indeajuns sa ai

      … un laptop de 1100 de lei, nu de dolari.

        (Citează)

    • Pentru o companie care se pretinde inovatoare, Apple nu se gândește deloc la viitor, doar la muls clienții cu upgrade-uri nesimțit de scumpe.

        (Citează)

    • @Corcoran, eu sunt dispus sa fac pariu cu tine ca orice laptop cu Windows cu 16GB de RAM (care a costat peste 1000 de dolari) se misca mai bine decat acel model de la Apple cu 8GB de RAM.

      In alta ordine de idei, chiar si pe Windows iti sunt de ajuns 8GB daca nu deschizi mai mult de 15-20 tab-uri in browser, un client de mail si o aplicatie de editare text. Adica in traducere, pentru activitati de tip Office sunt suficienti 8GB de RAM.

        (Citează)

    • Andrei G: orice laptop cu Windows cu 16GB de RAM (care a costat peste 1000 de dolari) se misca mai bine decat acel model de la Apple cu 8GB de RAM.

      depinde ce rulezi pe el si ce altceva te mai intereseaza pe langa viteza.
      bateria conteaza (si legatura cu eficienta procesorului)?
      dimensiunile? etc?

      nu spun ca mac air cu 8gb e perfect sau macar un deal bun, nu e nici de ocolit.
      iar coparatiile dintre mere si pere.. ar trebui sa considere ca sunt fructe diferite.

      edit: sa nu uitam ca 8gb e in oferta si ca sa ai cu ce compara si atunci cand alegi un 16gb sa fii confortabil ca nu ai ales optiunea cea mai mica.

        (Citează)

  2. Bitcoin a trecut de 66k și a depășit recordul anterior de… 69k?

      (Citează)

  3. Tesla’s anti-flipping policy states that early resale of the pickup can incur a $50,000 penalty or more depending on the resale price. An exception for unforeseen circumstances requires the buyer to sell it back to Tesla at the original price, minus wear and tear. Tesla can also grant permission for a resale, the policy states.

    lol.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus