un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 27 martie 2024

27 Mar 2024  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    13 comentarii

  1. Hue ala e 4k? Ca altfel degeaba

      (Citează)

    • Hue e o serie de becuri smart de la Philips, Hue TV e o bară de lumini pe care ar trebui s-o pui în spatele TV-ului.

        (Citează)

    • “Ackchyually…”
      Banda se numește “Hue Play gradient lightstrip”. Hue TV (de fapt Hue Sync TV) este o aplicație din ecosistemul Samsung care sincronizează culorile de pe ecran cu lumini Hue (fie bandă, fie alte modele) si care, aplicație, este pe bani. Mulți, vreo 100 de euro (one-time-purcahse pentru UN SINGUR TV). Ce e nou este posibilitatea de a cumpăra aplicația vieții ca abonament (3 EUR / lună). Mă rog, și integrarea cu SmartThings, care nu mă prind ce o să facă.
      Și toooaaate astea pentru a face ce TV-urile Ambilight făceau nativ până în 2022.
      Ce este foarte interesant este că Signify (Philips becuri) împinge puternic în colaborarea cu Samsung și, probabil, nu are nicio intenție să revină în colaborarea cu TP-Vision (Philips televizoare). Deci probabil adio Ambilight+Hue pentru totdeauna.

        (Citează)

  2. Cea mai interesantă știre mi se pare cea despre veniturile Apple în EU, mai ales în contextul impunerii magazinelor alternative pentru instalat aplicații. Mi se pare puțin, dar Apple nu face nimic dacă nu le ies destui bani de acolo.

      (Citează)

    • Eu cred ca asta mai degraba ii va stimula sa respecte regulile UE, e o piata cu multi locuitori cu venituri mari, deci daca acum Apple are vanzari “mici” raportat la alte regiuni inseamna ca are potential de crestere.
      Degeaba vinzi de 3 ori mai mult in India sau China, de exemplu, daca ai saturat deja patura subtire de indieni sau chinezi care isi permit produsele tale

        (Citează)

  3. La naiba, imi expira RCA-ul in iulie, sper ca fiind an electoral sa mai prelungeasca plafonarea o tura.
    Oricum n-am emotii, la anul vor avea grija asiguratorii sa dubleze preturile ca sa recupereze “pierderea”

      (Citează)

  4. Vreo opinie despre laptopurile alea Lenovo din oferta?

    Vad ca RAM e doar 16GB si nu se poate adauga. Sunt si unele cu rezolutie 2K si placa video corecta. Oare la partea de SSD se pot face upgrade sau adauga inca un SSD?

    Ideea e ca vreau un laptop pentru mine, pe care sa lucrez chestii lejere, insa sa si joc una alta din cand in cand. Jucatul va fi pe un monitor extern.
    Chestii office in rest unde ar fi frumos sa tina bateria de la decent in sus.

    Sunt nelamurit cu aia 16GB de RAM. Sunt indeajuns? Eu traiesc cu impresia ca macar un 32 acolo ar fi de preferat. Scuzati ignoranta.

      (Citează)

  5. Apple chiar a rămas în urmă în ceea ce privește valul AI, SIRI chiar este absolut sub orice critică comparativ cu cel mai prost chatbot, chiar și unul care-l faci acasă (cu un calculator performant ce-i drept).

      (Citează)

    • A rămas în urmă? Despre ce aberații vorbești? A trecut WWDC24 și nu au anunțat nimic de AI?

      “Apple may be quiet on AI, but it’s also the biggest buyer of AI companies.

      The power of silence in a noisy world.”

        (Citează)

  6. Faptul ca Affinity a fost vandut catre Canva a fost ceea mai mare tradare a clientilor actualy care cumparau Affinity in principal pentru ca era o alternativa ” Subscription Free ” la suita Adobe. Acuma ca sunt preluati de Canva, vor trece 320% la un subscription monetization. Canva este cancerul industriei de design … culmea ca este un tweet din 2022 al Affinity unde ziceau ” we will nevel be bought ” … ce sa faci cand CEO de la Serif (Affinity) a vazut sacul ala plin cu banet, si-ar trada si mama pentru suma aia … tot conceptul companiei pe care a fost crescut din bani clientilor era ca nu va fi ever un program de design bazat pe subscriptie … si ca licenta va fi perpetua for life. Si-au luat mult hate de la toata lumea dupa anunt, pe social media si pe forumul lor. Acuma au ” facut un pledge ” care defapt este un damage control. Si-au stricat brand-ul cu miscarea asta, nu mai ai cum sa crezi ceva din ce zic dupa ce se bateau in piept ca nu vor vi cumparati ever si ca vor fi mereu alternativa cu licenta perpetua care va da cu degetu mijlociu subscriptiilor …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus