un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum aș monta eu mașina de spălat haine și uscătorul într-o nouă baie

14 Mar 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE, GÂNDURI  ·

34 comentarii

V-am mai spus că noi avem uscătorul de rufe pus peste mașina de spălat rufe, separate de un suport special cu sertar. Ce-am observat, de-a lungul timpului, este că e mult mai ușor să “lucrezi” la rufe la uscător, care este sus, decât jos acolo la mașină, pe vine. Probabil nu mă mai țin încheieturile ca pe vremuri.

Nu mai zic că, atunci când a trebuit să scot apa din mașina de spălat defectă, faptul că aceasta era practic lipită de podea a fost un mare dezavantaj, bușonul de evacuare manuală fiind doar 2 cm mai sus, ceea ce a făcut dificilă recuperarea apei. Asistența unui mop a fost necesară.

Chiar vorbeam cu nashu_mare recent despre treburi bărbătești. Mobilă de baie. Îi spuneam cum, dacă aș gândi altă baie, aș pune mașina de spălat mai sus. De obicei pe mașină sau pe uscător stau coșuri cu rufe murdare, care așteaptă să fie spălate. Pe acelea le-aș muta sub mașină, unde este mult mai ușor să arunci un tricou purtat.

Când ai însă de încărcat și descărcat o mașină sau un uscător, de reglat programe, de sortat sau împăturit haine, o faci la o înălțime normală, nu aplecat spre podea. Mi se pare o soluție mult mai bună. Ceva de genul acesta:

Se poate cumpăra unor deja făcut sau se poate face la comandă unul pe înălțimea dorită. Eu l-aș vrea fără acele sertare, de fapt, ci cu spațiu gol pentru coșuri de rufe și detergenți.

Știți că mă tot uit pe la vile de oameni bogați, bine decorate. Soluții de acest tip am văzut aproape mereu prin ele, cu electrocasnicele montate la înălțimea unde sunt confortabil accesibile.

Din același motiv, de fapt, dacă vreodată renovăm masiv bucătăria sau ne facem alta, voi monta și cuptorul într-un soldat, la o înălțime medie, ca să vezi ușor în el dacă s-au gătit cartofii sau să iei ușor dinăuntru o oală cu friptură.

Apropo de mobilier de baie, acum ceva vreme am descoperit și salvat o soluție pentru băi foarte mici. O chiuvetă extra-plată, de montat pe mașina de spălat rufe. Mi-a plăcut ideea, mi se pare bună pentru băi mici sau spălătoare sau alte zone unde vrei un mic punct de spălare, dar fără să pierzi tot spațiul de sub el.

    34 comentarii

  1. Tare chiuveta mică peste mașina de spălat.
    A doua baie este micuță, încape doar strictul necesar plus mașina de spălat. Fac niște măsurători, vedem ce iese.

      (Citează)

  2. Ce naiba speli in chiuveta aceea in afara de prieteni imaginari?!

      (Citează)

  3. E greu sa lucrezi la rufe la masina la 40 de cm inaltime dar e usor sa iei/sortezi rufele murdare de la 10 cm inaltime din sertar. Beton.

      (Citează)

    • A gândit-o mult 🤣.
      Să nu mai zic de praful ce va sta acolo și de zgomotul care îl vor face mașinile când funcționează

        (Citează)

  4. “Install the machine on a flat sturdy floor, without resting up against the wall, furniture cabinets or other” – Whirlpool.

      (Citează)

    • Pfff, fix 2 minute prea tarziu am venit sa scriu asta.

      Chiuvetele alea peste masina de spalat le gasesti prin spatiul ex sovietic, si pe la japonezi din plin. Sigur, mai bine decat nimic, dar sunt extrem de incomode.

        (Citează)

  5. Sa pui haine in masina de spalat se face dintro miscare.
    Sa le scoti din 2-3.

    Sa stai aplecat in cosul de sub masina sa iti sortezi hainele de le pui la spala 5-6-7-8 miscari.

    Care e poanta ?

      (Citează)

    • Nu e. N-a avut subiect pt azi 😂. La uscator si cuptor stai mai mult aplecat, la masina doar arunci lucrurile acolo si succes.
      Plus ca masina se strica o data- de doua ori intr-un ciclu de viata. Probabilitatea sa cada cu dulap cu tot… eh

        (Citează)

  6. astept articolul ”cum as monta centrala termica”.

      (Citează)

  7. ce mizerie de chiuveta, hubloul mașinii e întotdeauna ieșit în afara, deci trebuie sa te apleci in fata sa ajungi cu mâinile la robinet.

    nu știu cât de sigur e, daca de defectează rulmenții la mașină de spălat, va arunca chiuveta aia de nu se vede

      (Citează)

    • O alta intrebarea ar fi: ridici masina de spalat pe suporti sau montezi o chiuveta deasupra ei? Ca nu poti sa le faci pe amandoua.

        (Citează)

  8. Eu caut o solutie pentru stabilizarea masinii de spalat, atunci cand stoarce la rotatii mari. Am reglat-o in poloboc, dar tot se misca…foarte putin ce e drept. Are cineva idee?

      (Citează)

    • Sunt niste covorase dintr un cauciuc semi dur care la mine au functionat cat de cat.
      Insa masinile noi daca nu au probleme cel mai bine echilibrate sunt pe suprafete tari puse la cumpana.

        (Citează)

    • E normal sa se miste putin, problema e atunci cand o ia razna si te-alearga prin casa. In general, daca masina e instalata la nivel, ori o incarci prea mult, ori are probleme pe amortizoare. Si amortizoarele alea sunt si ele pe niveluri de calitate, depinde de producator si gama. Una e Loganul, alta e Mercedes.

        (Citează)

    • Daca masina de spalat este noua si nu are probleme cu amortizoarele, atunci poti sa incerci sa cumperi un covoras de cauciuc sa il pui sub aceasta. Eventual unul cu o grosime cat mai mare.

        (Citează)

  9. chestia aia pe care sta masina ar trebui sa fie foarte smechera, la ce vibratii sunt acolo.
    nici un corp de mobilier n-ar rezista.

      (Citează)

  10. tell me you’re old without telling me you’re old

      (Citează)

  11. De ce ai avea uscator in Romania ? Nu se mai usuca rufele pe balcon ?
    Te usuca la curent la propriu, iar cad statul roman o sa sa scoata pomana (plafonarea) de la electricititate probbail dupa alegeri sa te tii pret pe kw/h. Uscatorul e cel mai mare consumator din casa…

    Plus ca nu am vazut un uscator sa nu imi scoata cu un numar mai mic tricourile ….

      (Citează)

    • De ce ai nevoie de masina de spalat rufe? Nu se mai spala rufele in lighean?

      Un uscator bun cu pompa de caldura consuma mai putin de 2 kWh per ciclu de uscare. Cat de mult sa coste 1 kWh ca sa te zgarcesti si sa stai sa intinzi rufe pe balcon?

        (Citează)

    • @L!nuX, ai incercat sa usuci iarna hainele pe un balcon deschis? Cat dureaza tot procesul de uscare?

        (Citează)

    • uscator rufe pompa de caldura
      CANDY RPE H8A2TRE-S
      uscare 8kg haine
      program 3.5h
      consum 1.6 KWh
      masurat cu wattmetru

      1.6 x 0.8 = 1.28 lei (hidroelectrica)

        (Citează)

    • L!nuX, noi avem uscator de rufe din mai multe motive:
      – viteza de uscare mai ales la chestiile mari (patura)
      – scoate parul de animale, scamele etc
      – n-am chef sa-mi vada budigaii tot cartierul
      – n-am chef de praf, fum, insecte in sus numitii budigai
      – pentru motivele lui Moromete

        (Citează)

  12. Vad ca toti ii dati suturi lui Radu pentru idee, ca se darama mobila, ca e zgomot. Dar realitatea e ca nu aveti masinile de spalat si uscat instalate asa, deci vorbiti din parerism si auzite.

    Radu, e o idee foarte buna. Le am puse asa de peste un an, a fost cea mai buna idee pe care a avut-o sotia. Noi am folosit mobila de la ikea pentru asta, au niste sertare ok, dar au si o suprafata de lemn care poate fi trasa pentru cosul de rufe. Singurul lucru pe care sa il iei in considerare e schimbarea usii de la masina din dreapta, astfel incat sa-ti fie mai usor sa umbli la ambele in acelasi timp.

    Pentru scaderea vibratiilor se mai pot pune niste adaosuri de cauciuc la picioare, desi atunci devine un pic complicata asezarea lor pe suporti, daca exista pereti laterali.

      (Citează)

  13. Actzipild: Le am puse asa de peste un an

    Ah, deci nu de multa vreme.

      (Citează)

  14. Cand ai zis ca ai vorbit cu mine, te-ai referit la “mi-ai zis” mie ce idee ti-a venit. Ca eu nu tin minte sa fi confirmat asa ceva ca fiind o idee buna. Din contra,… Ti-am zis si ca, daca refaci baia, mult mai logic ar fi sa faci o scurgere in pardoseala (e cateva zeci de lei). Ar rezolva real o problema pe care ai amintit-o si in articol.

      (Citează)

  15. nashu_mare: Ah, deci nu de multa vreme.

    In curand se fac 2.
    De la cat incepe sa conteze, dupa parerea ta?

      (Citează)

    • De când aproape nicio mașina de spălat nouă, în garanție (adică în perioada proiectata de funcționare conforma), nu vrea sa bântuie prin casă dar alea vechi au toate tendința sa îți dea bună ziua la cafeluță. Și nici una nu este supusa la vibrații cu amplitudine extinsă de picioroange.

        (Citează)

  16. In depindenta de ce spatiu ai in baie-debara, asa aranjezi masinile. Doar in spatii dedicate poti sa le oferi spatiu pe piedestal.

    Pentru comoditate cu masinile pe podea se poate folosi un scaunel (dupa 40-50 ani e de baza sa nu mai stai aplecat). Iar pentru a fi mai comod de scos apa – inaltata pe un covoras gros, mai castigi 2-3cm sau folosit aspirator care trage si apa :))

    Eu le am puse ca in poza, incape si cosul intre ele. Stau pe WC cand mut de colo colo hainele:
    https://ibb.co/hd3rzLr

      (Citează)

  17. nashu_mare:
    De când aproape nicio mașina de spălat nouă, în garanție (adică în perioada proiectata de funcționare conforma), nu vrea sa bântuie prin casă dar alea vechi au toate tendința sa îți dea bună ziua la cafeluță. Și nici una nu este supusa la vibrații cu amplitudine extinsă de picioroange.

    Mi-ai raspuns cu nimic. Cat sa fie? 2, 3 5, 9? Cat stati in chirie atat? Ti-am oferit o informatie valabila la aproape 2 ani.

      (Citează)

    • Ți-am răspuns arătându-ti cât de irelevanta e observația ta. Nu îți sunt dator sa impun un prag minim dar, ca un semn de buna voința, ți-am sugerat unul de bun simț de la care ar începe opinia ta sa conteze în discuție.

      Apropo, când mai încerci prostiile astea de întrebări pasiv agresive, asigură-te ca ai nițică experiență în argumentare în viața reală. Nu de alta dar nu suntem toți copii sau indieni de prin corporații să ne conduci cu întrebări deschise cum se predau la workshop-urile de menăgeri.

        (Citează)

  18. Andrei G:
    Daca masina de spalat este noua si nu are probleme cu amortizoarele, atunci poti sa incerci sa cumperi un covoras de cauciuc sa il pui sub aceasta. Eventual unul cu o grosime cat mai mare.

    Masina este noua (Samsung), instalata in poloboc. La rotatii mari, 1200 se mai misca putin de pe locul ei, cativa centimetrii. O sa incerc cu un covoras de cauciuc. Multumesc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus