un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 23 februarie 2024

23 Feb 2024  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Știri despre România:

Cele mai importante știri:

Altele:

 

Pe lângă: IGSU va cumpăra 4.000 de ambulanțe noi.

    18 comentarii

  1. “Silicon Valley din Europa de Est”….:)))))))

      (Citează)

  2. Tu citești articolele înainte să le scrii? Mai citește-l o data pe ăla cu Otopeni, poate înțelegi mai bine…

    In continuare scrii articole pe wc, intre 2 scremete,cu calitatea….

      (Citează)

    • Ce ai bre? Asta scrie: “Serviciile comerciale tip duty-paid şi conexe din Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti (Otopeni) sunt suspendate pentru aproximativ 30 de zile”. Puteau să facă licitații, inventare și celelalte proceduri cu magazinele deschise, și apoi închideau doar 3 zile în care să se lucreze non-stop pt reamenajări. Orice magazin decent poate face inventar în 2024 fără să își închidă complet porțile. Într-o țară civilizată așa s-ar fi întâmplat…

        (Citează)

    • @Dan, poate nici eu nu am citit cu atentie, dar din cate inteleg nu este vorba doar de un inventar. Pare ca de fapt vechiul operator a pierdut licitatia si acum este o noua companie care preia spatiile comerciale.

      Acum inseamna probabil ca vor trebui stranse toate produsele expuse acum la rafturi, probabil si rafturile, apoi reamenajat dupa viziunea noului proprietar si, in final urmand reaprovizionarea cu noile produse.

        (Citează)

    • Trebuie reamenajat, curatat, etc etc. Le este frica de anpc care tocmai a inchis si vreo 10sali worldclass

        (Citează)

    • Turcii au mutat un aeroport întreg (de la mașinile utilitare până la căruțe de bagaje) într-o sigură noapte și pe noi le ia o lună să schimbe niște rafturi și să facă curățenie.

        (Citează)

    • @Andrei nu stiu exact, dar Radu a formulat vag, asa cum o face tot internetul legat de acest subiect. Cred ca nu e vorba de nici o noua licitatie, ca ea a fost deja facuta toamna trecuta si castigata de o noua firma(Lagardere Travel Retail România). Iar predarea-primirea(inventar, reamenajare, instalare, aprovizionare, etc) dureaza o luna. Dupa ce am mai citit pe subiect, e posibil sa nu fie chiar mult, intrucat vorbim de “21 de locații, cu o suprafață totală de 1.998 mp”.

      “Saloanele nu vor fi afectate. Zona food va fi afectată parțial, deoarece unele cafenele și restaurante își vor schimba chiriașii, deci vor fi remanajate. O mare parte vor rămâne însă deschise.”

        (Citează)

    • Cam asta am incercat sa spun si eu, ca unele magazine se schimba de tot si nu este doar vorba de preluat un inventar.

        (Citează)

    • The nwradu is tired

        (Citează)

  3. RedBull rupe, dar și Ferrari e mai rapidă cu peste o secundă/tur în simulările de cursă decât anul trecut.

      (Citează)

  4. Stirea cu ambulantele trebuie citita: Deltamed va vinde 4000 de ambulante

      (Citează)

  5. Dan:
    Ce ai bre? Asta scrie: “Serviciile comerciale tip duty-paid şi conexe din Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti (Otopeni) sunt suspendate pentru aproximativ 30 de zile”. Puteau să facă licitații, inventare și celelalte proceduri cu magazinele deschise, și apoi închideau doar 3 zile în care să se lucreze non-stop pt reamenajări. Orice magazin decent poate face inventar în 2024 fără să își închidă complet porțile. Într-o țară civilizată așa s-ar fi întâmplat…

    In articol vorbește despre faptul că magazinele duty paid se închid nu și cele duty free. Magazinele duty free au fost închise în 2023 sau ar fi trebuit să fie închise. Matthers are dreptate.

      (Citează)

    • Radu nu a specificat care magazine! A scris doar “magazinele”, ceea ce nu e nimic eronat. Nu a zis nici macar “toate magazinele”. Hai sa fim seriosi, nu e singurul care cauta senzationalul in titlu…

        (Citează)

  6. Eu am renuntat sa mai folosesc Uber pentru ca niciodata nu stiu cand ajunge soferul. Ti se spune initial un termen de 3 minute, iar dupa ce plasezi comanda devine 6-7 minute. Nici asta nu ar fi grav daca nu s-ar mai anula de vreo 2 ori din cuza ca soferul nu a putut ajunge si te trezesti ca stai ca prostul 20 de minute in fata blocului asteptand masina.

    Nici nu vreau sa ma gandesc cat vei astepta la Uber Share.

      (Citează)

  7. Uber X share este prea mult share pentru gusturile mele si nu prea are sanse pentru ca nu stii peste ce dai. Poate nici nu ai loc de bagajele co-calatorului.

      (Citează)

  8. Cum poate fi cu 30% mai ieftin ? Probabil temporar ca mai au niste bani de aruncat. Sau de fapt vor creste preturile “normale” ?!

      (Citează)

  9. Dan:
    @Andrei nu stiu exact, dar Radu a formulat vag, asa cum o face tot internetul legat de acest subiect. Cred ca nu e vorba de nici o noua licitatie, ca ea a fost deja facuta toamna trecuta si castigata de o noua firma(Lagardere Travel Retail România). Iar predarea-primirea(inventar, reamenajare, instalare, aprovizionare, etc) dureaza o luna. Dupa ce am mai citit pe subiect, e posibil sa nu fie chiar mult, intrucat vorbim de “21 de locații, cu o suprafață totală de 1.998 mp”.

    “Saloanele nu vor fi afectate. Zona food va fi afectată parțial, deoarece unele cafenele și restaurante își vor schimba chiriașii, deci vor fi remanajate. O mare parte vor rămâne însă deschise.”

    Nwradu nu a formulat vag, a citit pe diagonala articolul. A zis ca prostu că e mult 1 luna pentru inventar, când articolul citat la care a pus link a explicat că e vorba de mai mult. Hai sa nu-i mai luam apărarea atât

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus