un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 20 februarie 2024

20 Feb 2024  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    18 comentarii

  1. Anre o sa ii taxeze doar pe cei care dau curent inapoi in retea. Mai ales pe cei care au declat o valoare si ajung sa aiba instalata o putere mult mai mare

      (Citează)

    • Realizezi ca oricat iti instalezi e posibil sa produci ziua si sa injectezi in retea, iar dupa-masa/seara/noaptea sa folosesti?

      Cam cat ar trebui sa declare dupa parerea ta ca sa nu injecteze in retea?

        (Citează)

  2. Emag devin din ce in ce mai mizerabili, blocand aproape orice review negativ.
    Am comandat un rucsac de dama, unde in titlu si descriere scria ca este din piele naturala. Nu era vandut de Emag ci de un partener din Bulgaria, dar era bagat la o promotie Genius. Pretul – 300 lei.
    Livrare rapida in doua zile din Sofia dar nicio treaba cu pielea naturala. O chinezarie ordinara, l-am gasit ulterior pe aliexpress pe la 100-130 lei.
    Bineinteles ca am facut retur imediat, am primit banii inapoi repede.
    Dar nu mi-a fost aprobat niciun review. Daca am scris in review ca nu e din piele naturala inseamna ca nu respect regulile de publicare. Bineinteles ca produsul e in continuare la vanzare, tot piele naturala scrie in titlu si descriere si are numai reviewuri bune.

      (Citează)

    • 60% din ”parteneri” sunt doar niște revânzători de apartament, speculanți, cu produse de pe Alibaba/Aliexpress. De multe ori fură și pozele de prezentare de pe site-ul chinezesc.
      Caută cu lens orice produs vândut de parteneri înainte de a-l cumpăra

        (Citează)

    • Păi fă reclamație după noua procedură. Pare mai apropiat de ideea de înșelăciune, nu de review de produs. Review-ul ar trebui să fie despre cât de bun este un produs care întâi respectă specificațiile menționate.

        (Citează)

    • nwradu:
      Păi fă reclamație după noua procedură. Pare mai apropiat de ideea de înșelăciune, nu de review de produs. Review-ul ar trebui să fie despre cât de bun este un produs care întâi respectă specificațiile menționate.

      Realizezi ce mizerie spui, nu? De ce sa nu se aprobe daca spune ca produsul NU ESTE CONFORM DESCRIERII? Se refera fix la produs in sine, nici macar nu mai pot baga vrajeala ca e legat de transport, vanzator etc. Atata timp cat acel produs este inca listat, ar fi cel putin corect sa se aprobe si review-ul. Daca emag nu poate sa isi gestioneze si verifice toti revanzatorii si produsele lor, poate nu ar trebui sa dea voie atator de multi. Sau daca se asteapta “de la mine” sa fac acea verificare, pai lasa-ma sa zic si de rau cand e rau.
      Am realizat in ultimul an ca emag a ajuns ultimul magazin unde caut sa iau ceva pt toate mizeriile pe care le fac legate de preturi si “oferte”. Faptul ca nu mai ai un suport, ci doar mizeria aia de chatbot cu care trebuie sa jonglezi 15 minute pana/daca ajungi sa si vorbesti cu cineva nu ii face cu mult mai buni decat orice alt magazin online obscur, care era unul din putinele avantaje pe care le aveau si pt care ziceai ca platesti cativa lei in plus.

        (Citează)

    • Am cumparat Amaroy decaf, in poza scria pe pachet 100%arabica, in realitate nu scria nimic, clar era amestec. Review respins, ca nu respecta regulile. Intr-adevar am primit rapid banii pe retur.

        (Citează)

    • Adrian: Realizezi ce mizerie spui, nu?

      unii urmeaza “calea oficiala” doar pentru ca e oficiala.
      se intreaba (sau nu) mai tarziu daca voiau sa mearga undeva sau daca aia era directia / destinatia dorita

        (Citează)

    • Am avut situația următoare cu eMag în ultimele 3 zile: alaltăieri am comandat o cremă de față pentru nevastă-mea, de zi, SPF50, vândută de un partener, livrată de eMag.
      A sosit ieri coletul la easybox în Sibiu, în sub 24 de ore. Desfăcut pachetul, înăuntru crema de noapte, fără SPF. Am intrat pe chat, am selectat vreo 3 opțiuni acolo și m-a transferat la o persoană vie, a durat 2 minute. Trimis poză cu produsul greșit, decizia care mi s-a comunicat pe loc a fost că pot păstra crema și mi se emite un cupon egal cu valoarea ei, practic rămâneam cu crema greșită gratis. După vreo oră am primit mail că mai vor poze, că li se pare totuși că e același produs, am trimis, azi am primit cuponul și am comandat iar crema cu SPF50. Mâine trebuie să ajungă.
      În concluzie, mă declar mulțumit de suportul eMag, și nu prea pricep văicărelile altora.

        (Citează)

    • alunelu: mă declar mulțumit de suportul eMag, și nu prea pricep văicărelile altora.

      si eu ma declar multumit de asistenta pe care emag mi-a oferit-o mie (cont f vechi cu suficient volum, inclusiv pt familie si firme, retururi cate unul la 1-2 ani distanta in timp, genius inca de la inceput, etc).
      totusi, stiu de situatii (multiple) neplacute si foarte neplacute de la persoane cunoscute si de incredere.
      deci, atat logic (daca mie imi merge, nu inseamna ca tuturor le merge), cat si evident.. POT intelege vaicarelile altora.

      apoi, pe langa support (sau cum s-o numi in romana) mai sunt situatii cu pomotii / preturi nu tocmai ok (nu musai prin valoare, ci in special prin prezentare).
      iar marketplaceul este efectiv o loterie dpdv seriozitate a vanzatorului sau / si a calitatii / conformitatii produsului.

        (Citează)

    • nwradu:
      Păi fă reclamație după noua procedură. Pare mai apropiat de ideea de înșelăciune, nu de review de produs. Review-ul ar trebui să fie despre cât de bun este un produs care întâi respectă specificațiile menționate.

      Daca discutam despre faptul ca review-ul nu respecta specificatiile nu ar trebui retras de pe site?
      Poate sunt 10 clienti care au cumparat acel rucsac, dintre care unul a ales sa il pastreze si a pus review pozitiv, iar 9 l-au returnat si au dat reviewuri negative care au fost respinse.
      Este normal ca eu care caut acum un rucsac sa vad ca are 5 stele si sa il cumpar? Apoi sa stau sa piert timpul sa fac retur cand vad ca este de o calitate indoielnica?

        (Citează)

  3. “emag simplifica raportarea…”, alta treaba a comerciantului plasata in responsabilitatea cumparatorului.

    Cel mai simplu exemplu: e plin de casti fake airpods pe emag cu cuvantul airpods in titlu.

      (Citează)

  4. nwradu: Păi fă reclamație după noua procedură. Pare mai apropiat de ideea de înșelăciune, nu de review de produs. Review-ul ar trebui să fie despre cât de bun este un produs care întâi respectă specificațiile menționate.

    Produsul nu respecta specificatiile mentionate. In acest caz “pielea naturala” din titul si descriere este de fapt “piele PU” adica poliuretan.
    Mi se pare normal sa pot scrie asta in review, astfel incat sa vada si alti posibili cumparatori si sa cumpere (sau sa nu cumpere) in cunostinta de cauza.
    In schimb alti doi cumparatori sunt multumiti. Cineva chiar spune “calitate ireprosabila a pielii” deci daca e “de bine” dar fals se accepta, daca e “de rau” dar adevarat nu.

      (Citează)

  5. vio:
    Emag devin din ce in ce mai mizerabili

    Solutia mea este sa devin si eu mizerabil: dau retur in ziua 60 la produsul utilizat, imi iau 12 tv-uri pe an si le dau inapoi. Iau pielea de pe ei. Si tot ei castiga. Acum ma gandeam sa imi iau ps5-ul slim sa vad daca face zgomot mai mare decat originalul, dar nu cred ca o sa-l pastrez.

      (Citează)

    • Eu cred ca solutia este sa nu mai cumperi de la ei , nu sa raspunzi cu aceiasi moneda.
      Si eu oricat i-as blama, numai luna asta am vreo zece comenzi la ei, nu valori mari , chestii marunte, jucarii la copii, un rack la pc, un stick de memorie etc. Toate la easybox ptr ca nu am timp sa stau dupa curieri, asta e un avantaj imens, combinat cu abonamentul genius. Da , scopul lor ca orice comerciant este sa castige nu sa faca protectie sociala

        (Citează)

  6. Ca suntem pe subiect, emag se transforma usor usor in Amazon, reteta de muls bani de la consumatorii prosti prin revanzarea de produse de pacaleala, de la vanzatori dubiosi.
    Ei sunt doar un marketplace, care iau doar un comision, nu?

    Va recomand sa stati departe de vanzatorii din marketplace, cumparati doar produse vandute de emag.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus