un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de februarie 2024

20 Feb 2024  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

The nwradu had a good month, dar în ultima jumătate a ei cu mai puțin chef de muncă decât înainte.

A fost o lună cu aniversări. Ziua tatălui meu, a Matildei, a socrului meu (care a fost în București în acea perioadă), plus că unul dintre finii noștri a împlinit un an și l-am tuns un pic, așa că au fost weekenduri pline. Ne-am distrat bine și în rest, ne-am văzut cu prieteni, într-un weekend ne-am plimbat și pe Calea Victoriei ca vara, a fost bine.

Am ajuns și la Therme în ultima lună, pentru prima oară în decurs de mai bine de un an. L-am găsit… neschimbat, dar și foarte aglomerat. Era vineri seara și multă lume a venit acolo, inclusiv mulți copii care aparent la ora 22 nu dorm precum a noastră, care la ora 20:30 trage pe dreapta, ci se dau pe tobogane la Therme.

Cred că de la ultimul articol încoace am avut și singura zăpadă din București a acestei ierni. Am fost locatar model și am ieșit în fața blocului la curățat scările și trotuarul. Alice a fost copil model și a dat și ea un pic cu peria pe mașină, că i-a plăcut să își imite părinții la deszăpezire, apoi ne-am jucat prin parc și prin oraș călcând pe zăpadă care scârțâie sau făcând bulgări.

Am început să merg din nou la sală. Citiți acest articol în mijlocul zilei și probabil că acolo sunt și în acest moment. Primele două săptămâni am avut o febră musculară bună, dar acum am început să mă obișnuiesc cu efortul. Ținta este să ajung la mai multe pătrățele pentru că acum am o singură… “pătrățea”.

Culmea este că mersul la sală a băgat și foamea în mine. Mi s-a părut că, imediat ce am început sala, am început și să mănânc mai mult. Cumva ne-am organizat și mai prost pe acasă și n-am avut mult chef de gătit, așa că am comandat mai multă mâncare decât de obicei. Nu m-am cântărit, dar nu m-ar mira să am din nou 90 de kilograme.

Tot pe final de ianuarie am trecut și la un birou reglabil pe înălțime și muncă din picioare. Nu stau mereu acolo, sunt zile când mai stau și așezat pe scaun, dar până acum îmi place sistemul. Mă face mai activ, mă mișc mai mult prin cameră și casă și nu mai stau cu orele lipit de scaun.

În primele două săptămâni ale perioadei am avut și chef de muncă și entuziasm. Am testat cu plăcere S24 Ultra. Am scris multe articole, am chiar destule în draft acum. Am fost mai activ pe Internet. În ultimele două săptămâni, însă, mi s-a părut că am avut din nou o perioadă cu mai puțin chef de muncă și încerc să scap de pasa asta proastă și să revin la un randament mai mare.

Problema mea este că intru mai greu în “flow”. Dacă sunt lăsat în pace, fără întreruperi, muncesc și mă turez singur până la o viteză bună de croazieră. Imediat ce apar însă distrageri, imediat ce programul se modifică în “astăzi trebuie să facem și X” și “mâine trebuie să mergem la Y”, parcă mi se pune o frână mare. Devin neproductiv nu doar în acele ore cât fac altceva, ci și multe alte ore în jurul lor. Nu mă apuc de ceva serios pentru că știu că vine o întrerupere; nu fac ceva serios după aceea pentru că oricum ziua este distrusă.

Mi-e greu să explic în cuvinte, dar cred că cei care pățesc la fel sau sunt cablați la fel au înțeles deja la ce mă refer.

Așa că, deși am scris diverse articole bune pe blog (zic eu), unele cum mi se pare mie că ar trebui să fie pe un blog personal, nu sunt mulțumit de mine. Cred că puteam fi mai productiv, mai eficient cu modul în care îmi consum timpul. Am o mulțime de idei notate pentru articole viitoare, o mulțime de linkuri pentru altele și zeci de foldere cu fotografii pentru altele. Uneori mi se pare că nu reușesc să micșorez backlog-ul.

Au început să se miște campaniile. Am primit câteva propuneri. Am făcut eu și mai multe, că am diverse idei. Am avut și două întâlniri. Poate iese ceva în viitor.

În curând începe MWC-ul. Am refuzat de mult o deplasare acolo din mai multe motive: s-au dus vremurile de aur în care era interes pentru știrile de acolo; nu sunt lansări importante, dincolo de ceva de la Xiaomi, Honor și HMD; este obositor. Pe scurt, nu merită.

Vom pleca, în schimb, într-un concediu. Nu spun unde, pentru asta va fi ediția de martie a emisiunii și poate și alte articole până atunci, dar este cea mai îndepărtată plecare a noastră din 2019 încoace și prima cu Alice. Sper să iasă bine.

 

Alice a făcut și ea upgrade-ul la un pat nou, unul de copil, nu de bebeluș. Are 160 cm lungime, arată ca o căsuță, i l-am decorat și cu luminițe și este foarte mândră de el.

I-am zis că-i luăm un pat nou și apoi ne-a întrebat în fiecare zi unde este. În primele două nopți a căzut din el, cu toate pernele și blocatoarele puse de noi, dar apoi s-a obișnuit și n-au mai fost probleme. Este mândră de el, îi place să se joace acolo, îi place și toată ceremonia de culcare în care unul dintre noi (de obicei Matilda) stă cu ea în pat și îi citește câteva povești și apoi adoarme.

A dormit bine, problema de luna trecută s-a rezolvat, nu s-a mai trezit noaptea. Și-a format obiceiul de a se trezi însă pe la 6:30, dar asta este viața.

Și încă nu a răcit. A avut vreo 2 zile mai proaste, dar fără febră. Nu a răcit niciodată în 2024, ceea ce este uimitor pentru perioada iernii și grădiniță. Să sperăm că o va ține tot așa.

 

Matilda a răcit, în schimb. Poate a luat ceva de la Alice în acele două zile și pe ea a afectat-o mai mult. Nu serios, ci doar nas înfundat și cam atât. Mi se pare că până acum am avut noroc și ne-a ocolit un val de covid care a afectat multă lume din bula noastră.

 

În rest, eu am reînceput să citesc, ceea ce nu mai făcusem de multe luni din lipsă de timp și oboseală. Am terminat și Nona the Ninth; am început un volum din seria Murderbot, care este excelentă și v-o recomand fără nici o reținere.

Am terminat pe consolă Spider-Man 2. Bun joc, vi-l recomand și pe acesta fără nici o reținere.

Am găsit un bar bun de cocktailuri, numit Sip, în Centrul Vechi. Micuț, intim, cu multe cocktailuri în meniu, dar făcute de oameni care se pricep bine la asta. Totally going back!

Părinții mei am descoperit că la Efes, un restaurant turcesc aproape de noi, pe Nerva Traian, au o ciorbă de burtă foarte bună. Ne-au dus și pe noi o dată acolo. Confirm că ciorba de burtă este excelentă, gustoasă, aproape cremoasă. Nu știu cum marinează sau ce-i fac cărnii, dar este foarte moale. 24 de lei cu de toate pe lângă ea.

Am fost și la Taverna Georgia, un restaurant cu specific georgian. Aperitivele au fost bune, iar pentru hachapuri aș merge din nou acolo (este o plăcintă cu brânză). Felurile principale nu au fost la aceeași înălțime.

Pe acasă am mai comandat de la suspecții noștri uzuali: KFC pentru crispy și aripioare, Mesopotamia pentru salata lor cu curcan, shaorma de la Dristor. Într-o zi a fost reducere 30% la Biutiful Downtown, iar mâncarea lor este foarte bună (recomand salata Caesar, cea mai bună din oraș) și am comandat imediat ce-am văzut oferta în aplicație.

În vreo 2 zile la rând am fost la Ciorbe și Plăcinte, la Șincai, și am luat la pachet mâncare. Uneori au o ciorbă nouă, numită soleancă, și mi-a plăcut. Apoi a făcut Matilda acasă o supă de pui și am mâncat din aceea câteva zile.

La capitolul dulciuri am fost la Sweet Concept, o cofetărie din zona Grozăvești, aproape de Pui de Urs. Au niște croissante uriașe (de 3 ori mai mari decât unul uzual) și sunt umplute cu cremă. Mai fac și NY Rolls acolo, dar croissantele sunt mult mai bune.

Ne-am uitat la Kim’s Convenience pe Netflix. Este un serial de comedie foarte bun, are 5 sezoane de vreo 15 episoade fiecare, se termină repede, dar merită văzut. Ne-am uitat apoi la Love is Blind și acum am început The Rookie. Are ceva plăcut Nathan Fillion, joacă foarte bine, ne-a plăcut mult și în Castle, un serial polițist mai vechi.

Eu am văzut și Venom 2 (ceva cu Carnage) și este deosebit de prost. Foarte prost. Pare un film gândit direct pentru DVD. Nu că prima parte ar fi fost prea bună, dar sequel-ul se bate pentru titlul de cel mai prost film cu super-eroi. Eșuează pe toate planurile.

Aștept noul sezon din Somebody Feed Phil și vreau să văd Everything Everywhere All at Once, că este acum pe Netflix.

Mulțumesc că ați citit, vă doresc o lună bună!

    14 comentarii

  1. Nimic despre Tesla ? 😜
    Șefu’, șefu’ ai o scamă … se vede-n oglindă … sau e umerașul !?

      (Citează)

    • Chiar am uitat să zic, da. Am tot așteptat iarna cu gândul că voi vedea cum scade autonomia mașinii. Părea mai mică, gen un drum prin București care înainte lua 3% din baterie acum lua 5%, dar n-am apucat să fac nici un drum cu adevărat lung, unde bateria să apuce să se încălzească în parametri normali.

      În schimb, pornirea climatizării din casă este genială. Găseam mașina mereu caldă, scaunele încălzite activate, geamurile dezghețate automat. Bună functie.

        (Citează)

  2. “Nu mă apuc de ceva serios pentru că știu că vine o întrerupere; nu fac ceva serios după aceea pentru că oricum ziua este distrusă.”

    I feel you, fac exact la fel. Cand ma apuca aceste momente, eu am decis sa le contracarez cu niste munca “fizica” prin casa. Gen nu ma pot concentra la munca intelectuala pe care trebuie sa o fac pentru ca stiu ca peste 1 ora tre sa fac nu stiu ce, ei bine ma apuc si fac curat, spal haine, schimb becul, curat aspiratorul, fac chestii administrative de tipul sortat documente pt contabil, etc.

    Nu repara problema si ma frustreaza in continuare, dar macar frustreaza mai putin si capeti un sentiment ca ai fc o treaba

      (Citează)

  3. „Ținta este să ajung la mai multe pătrățele pentru că acum am o singură… “pătrățea”.”

    Alea se fac în bucătărie, efortul la sală ( sau echivalent) e necesar dar nu și suficient.

      (Citează)

  4. Un link pt patut? Vrem si noi sa facem trecerea la ficior

      (Citează)

  5. Pe Nathan Fillion sa il vezi in Serenity si Firefly

      (Citează)

    • L-am văzut, dar cu doar 12 episoade, serialul acela nu a apucat niciodată să pornească. Mi s-a părut mult mai bun în Castle, este amuzant și joacă bine.

        (Citează)

    • nwradu: Mi s-a părut mult mai bun în Castle

      Suna ca si cand ai desconsidera Firefly. Zi sa stiu, ca am furca pregatita.

        (Citează)

  6. Doamne, cate s-au intamplat in ultima luna, am si uitat de zapada.

      (Citează)

  7. N-ai dezbatut cu Mariciu mancarea de la Taverna Georgia? Ca el lauda fiecare imbucatura de-acolo si a 2-a zi voia sa’si ia bilete de avion la cat de bun a fost :)).

      (Citează)

  8. Interesant patul ala, foarte interesant.
    La fel de interesant e acel cocktail bar, multam de pont!

      (Citează)

  9. A dormit bine, problema de luna trecută s-a rezolvat, nu s-a mai trezit noaptea.

    Radu, care e secretul? Cum ați reușit?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus