un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 15 februarie 2024

15 Feb 2024  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: șeful Vămii București și mai mulți vameși au fost arestați preventiv. Și apoi ne mirăm de Schengen.

    14 comentarii

  1. Da, chiar ma gândeam că aia e problema principală la e-factura, că nu sifonaseră încă niște bani pentru aplicația de mobil.
    Imi și imaginez cum îți cere aplicația sa înfigi tokenul ăla USB de la certsign.

      (Citează)

  2. Super, de acum înainte piața telefoanelor mobile se va împărți între Apple, spionii chinezi și infractorii Samsung.

      (Citează)

  3. Ne mirăm de Schengen, că pentru aderarea la Schengen sunt niște condiții tehnice de îndeplinit. Faptul că niște vameși iau șpăgi nu ține de aceste condiții.

      (Citează)

    • Trebuie sa fii naiv sa crezi asa ceva. Sa deschizi granitele tarii tale catre o tara de babuini primitivi si sa incredintezi lor paza tarii tale nu e o decizie usor de luat “da, au softul la zi si e pornit pc-ul deci poftim in schengen.”

        (Citează)

    • Da’ pune tu mâna și citește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o țară pentru aderarea la Schengen. Atitudinea asta cu “nu merităm în Schengen din cauza unor scandaluri punctuale privind vameși corupți” e similară cu “mă înșeală nevasta dar e ok, pentru că nu rezist mai mult de două minute și, drept urmare, o merit”.

        (Citează)

    • Ov1d1u – sa iti dau un exemplu

      La lucru, sefa spune : baieti , toti o sa primiti o prima daca faceti vanzari de 10000 de lei …
      Tu, ca esti baiat Gigel faci asta…dar intre timp tu ii spargi sefei tale rotile la masina ca esti suparat de ce are ea Porsche .

      Acuma , in mod normal, ai primi banii …ca doara ti-o zis…In acelasi timp , esti si smardoi. Si nu as considera etic sa te plateasca cand tu nu ai pic de respect.

      Acuma inlocuieste pe sefa ta cu UE, inlocuieste prima cu intrarea in Schengen si spartul rotilor cu ‘scandalurile’ si vezi ce iese.

      Aaaa..ca la portile Olandei e la fel, nu neg…

        (Citează)

    • #ov1d1u
      total fals.
      conditia tehnica reprezinta doar un pas,
      decizia Consiliului prevazuta la articolul 4 alineatul (2) din Protocolul la Actul de aderare a Romaniei la Uniune nu poate sa existe, in pofida finalizarii procedurilor de evaluare Schengen, si sa produca efecte juridice obligatorii decat daca este adoptat un aviz politic in unanimitate in conditiile Protocolul.
      eh …in avizul politic obicetiile ridicate tin de coruptie si citez “incapacitatea de a controla frontiera”.

        (Citează)

    • @zippo

      Și totuși 26 de țări spun că avem capacitatea de a controla frontiera, iar una nu. Așadar, asta înseamnă că nu avem capacitatea de a controla frontiera. Ca și cum 26 de oameni mi-ar spune că sunt beat, dar dacă unul îmi spune că nu sunt beat atunci înseamnă că nu sunt beat.

        (Citează)

    • @zippo Olanda si Austria folosesc acordurile cu România și Bulgaria ca pârghie în negocieri. Au gasit un moment în care pot obtine ceva de la UE și profită de situație.
      Nu are legătură cu pregatirea României, are legătură cu interesele Austriei.

        (Citează)

    • #ov1d1u & valentinul

      “pârghie în negocieri” cum spui tu reprezinta exact acordul politic semnat. ca avem o prezenta externa slaba… asta e rezultatul. nu negociezi smechereste la obiectiile ridicate (amintim discursul lui mr bode).

      iar plingerile austriei au fost confirmate ca reale chiar de Negrescu, europarlamentar PSD.

        (Citează)

  4. Legătura între vameși și Schengen fiind? Nu mai confundați vameșii cu polițiștii de frontieră.

      (Citează)

    • Nu poți lăsa adevărul să strice încă o ocazie de a scuipa ceva

        (Citează)

    • zici ca astia lucreaza la birt.tot spaga pentru bunuri iau si pot fi bagate mai departe in UE.suntem o tara de corupti si trebuie sa acceptam asta.daca ne scundem nu o sa ne revenim-pratic accepti tacit.
      si da, toti am face la fel ca de asta se duce lumea sa lucreze ca vames.
      trebuie sa facem un sistem incat sa nu permitem unor oameni sa aiba putere in mana lor si sa fie coruptibili.

        (Citează)

  5. ASML a livrat prima masina high-NA cand eu eram inca in Olanda

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus