un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primele 7 din cele mai bine vândute 10 telefoane în lume sunt modele iPhone

21 Feb 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Face Apple cum face și rupe noi recorduri de vânzări. De data aceasta, o premieră: în 2023, 7 dintre cele mai bine vândute telefoane în lume au fost modele iPhone, iar restul de 3 au fost Samsung.

Practic, aproape fiecare model din gama Apple a fost best-seller la nivel mondial. iPhone 14, 14 Pro și 14 Pro Max; iPhone 15, 15 Pro și 15 Pro Max; chiar și iPhone 13 a intrat în listă.

Spre deosebire de topul anului trecut, Samsung nu a mai avut un flagship în listă, ci modele ultra-ieftine precum A04e și A14 4G și 5G. Ca ideea, Samsung A04e costă 480 de lei la eMAG. A14 4G costă 630 de lei, iar A14 5G în jur de 850 de lei.

În tabăra Apple, cel mai ieftin lista de mai sus este iPhone 13 la 3.300 de lei la eMAG și PC Garage. iPhone 14 costă 3.700 lei, iar după aceea prețurile doar cresc și sar de 1.000 de euro.

Observați și alte statistici în lista de mai sus: cele mai vândute telefoane din lume au în total 20% din vânzările totale de telefoane. De asemenea, dacă iPhone 14 s-a vândut mai bine decât modelul iPhone 14 Pro Max, pe seria 15 lucrurile nu mai stau așa. Mai mulți oameni au preferat varianta de top Pro Max și inclusiv Pro-ul a depășit modelul simplu iPhone 15.

Așa se întorc banii cu lopata. Luați în considerare și că seria iPhone 15 a intrat în top 10 vânzări deși a fost pe piață doar 3 luni în anul anterior.

Counterpoint spune că jumătate din vânzările de iPhone se fac în SUA și China. Samsung a vândut bine modelul A14 5G în SUA și India, unde este chiar cel mai bine vândut telefon, iar pe celelalte două în Brazilia, India, Mexic și Indonezia, alte piețe numeroase.

Tot Counterpoint estimează că în clasamentul pe 2024 va intra pentru prima oara și un telefon chinezesc. Să vedem dacă va fi așa și mai ales care. Estimarea mea este pentru un Oppo sau Vivo concurent la preț cu modelele ieftine de la Samsung, ceva sub 1.000 lei.

    5 comentarii

  1. Samsung nu a avut în top 10 smartphone-uri vândute nici un flagship în ultimii 5 ani.

    Topul de anul trecut este la fel ca acesta, 7 telefoane premium de la Apple și 3 telefoane ieftine de la Samsung.

      (Citează)

    • Acum imaginează-ți că oamenii cumpără ani la rând telefoane Android ieftine, apoi fac un efort și cumpără un iPhone care li se pare rachetă pe lângă ce-au avut și așa ajung să creadă că Android e lent și iPhone e apogeul tehnologiei.

        (Citează)

  2. Nu exista motiv sa-ti cumperi Samsung la pret de Apple, trebuie sa fii nebun. Iphone-urile primesc update f multi ani si merg impecabil dupa 5-7 ani (Am in familie si iphone 7 si iphone 11). Camera e top (efectiv nu am mai simtit nevoia sa car un aparat foto in vacante) ; Facetime-ul este la alt nivel fata de wapp/fb pe video calls si lista continua.

      (Citează)

  3. ov1d1u:
    Acum imaginează-ți că oamenii cumpără ani la rând telefoane Android ieftine, apoi fac un efort și cumpără un iPhone care li se pare rachetă pe lângă ce-au avut și așa ajung să creadă că Android e lent și iPhone e apogeul tehnologiei.

    Thats a point dar tot nu as risca cu un android la pret de iphone 😂

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus