un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 februarie 2024

18 Feb 2024  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Monoliții din Georgia. În 1980, un grup anonim de americani a finanțat construirea unui soi de monument, un Stonehenge american, pe care sunt scrise niște porunci noi. Ușor controversat, dar mai degrabă un obiectiv turistic. În 2022, un alt grup anonim de americani l-a dinamitat în noapte.

De ce suntem mai obosiți ca niciodată. Pe scurt, stres, nevoia de a munci tot mai mult, plus faptul că nu trăim o viață care să pună nevoile noastre pe primul plan.

Egiptenii construiesc o zonă tampon și un gard la frontiera cu Fâșia Gaza. Să vedem ce vor va avea, controlul refugiaților palestinieni prin acea trecere de frontieră sau pur și simplu împiedicarea lor de a pătrunde în Egipt.

Tot acolo, pe 12 februarie israelienii au omorât peste 100 de palestinieni, inclusiv copii, în bombardamente aeriane făcute pentru a acoperi o operațiune specială de salvare a 2 ostatici israelieni.

Toate reclamele de la Super Bowl, ranking făcut de USA Today. De asemenea, acest meci a fost cel mai urmărit program din istoria SUA. Apoi, la parada câștigătorilor în Kansas, un om a fost omorât și 25 alții au fost răniți, inclusiv 9 copii răniți de gloanțe, doi adolescenți fiind investigați de poliție. Fotografii de acolo.

Blocul florentin din București:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TravelingSisters (@surorilecalatoare)

O expoziție despre cuteness. Kawaii, cum zic japonezii.

Grecia devine prima țară ortodoxă mare care legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Un producător de mâncare de animale are 200 de pisici și 200 de câini în sediu, care testează mâncarea. Și nu mi-e clar cum a obținut autoarea articolului în Londra o pisică din Vaslui.

Deținătorul recordului mondial la alergarea maratonului, un kenyan de 24 de ani, a murit într-un accident de mașină. 2 ore și 35 de secunde, apropo. Tot aici, un medaliat olimpic cu 6 medalii de aur, 47 de ani, a anunțat că are cancer și urmează tratament. N-a zis de care tip de cancer, dar a precizat că nu a avut nici un simptom până la diagnostic.

O nouă modă în lume: librării care au doar cărți romantice. Sunt un loc de întâlnire pentru fanii genului, care este de departe cel mai citit în lume.

Cafenele frumoase în lumea largă.

Un burger de 70 de dolari:

Stephen Curry și Sabrina Ionescu se vor duela în acest weekend pentru a vedea cine este cel mai bun marcator de 3 puncte în baschet.

Snoop Dogg și Dr. Dre lansează cocktailuri îmbuteliate, numite Gin & Juice, la 30 de ani de la lansarea unei melodii cu același nume. Melodia o puteți asculta aici.

Hotelul Fontainebleau din Las Vegas. Pare scump, dar 100% american în același timp, cu tot cu fripturi cu stroboscop și păcănele peste tot.

Red Bull a prezentat monopostul de Formula 1:

Jasmine, un cocktail cu gin și Campari. Deja sună interesant pentru mine. Am verificat, am toate ingredientele în casă (simple syrup este sirop de apă cu zahăr în părți egale, dacă țin bine minte).

    7 comentarii

  1. Palestinienii din Gaza, eternele “victime”: https://twitter.com/LizaRosen0000/status/1757458453193191715

      (Citează)

    • Nu se poate așa ceva, palestinienii sunt victime și israelienii măcelari, alea sunt trucaje.
      Oriunde e așa, chiar și în Liban, de exemplu, unde răuvoitorii spun că s-a dus naibii treaba odată cu sosirea refugiaților palestinieni după 1967, când s-au apucat de ce știau ei mai bine.

        (Citează)

  2. ” Să vedem ce vor va avea, controlul refugiaților palestinieni… sau împiedicarea lor de a pătrunde în Egipt”

    AP news: Egyptian President El-Sissi said a mass exodus would risk bringing militants into Egypt’s Sinai Peninsula, from where they might launch attacks on Israel, endangering the two countries’ 40-year-old peace treaty. Jordan’s King Abdullah II gave a similar message a day earlier, saying, “No refugees in Jordan, no refugees in Egypt.”

      (Citează)

    • Dacă tot acuzau Israelul că Gaza e o pușcărie fără ziduri, iată că le fac frații musulmani una ca lumea…

        (Citează)

    • Nu doar ca nu ii primesc pe palestinieni, dar nici prea mukte ajutoare umanitare nu am auzit sa fi trimis tarile arabe. Oare de ce?

        (Citează)

  3. “9 copii răniți de gloanțe, doi adolescenți fiind investigați de poliție.”
    Adolescenti – Juveniles este denumirea codată pentru minorități. Altfel stiam toate detaliile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus