un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 8 ianuarie 2024

8 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

CES 2024:

Pe lângă: și Leclerc, un lanț de supermarketuri din Franța, cere furnizorilor să reducă prețurile. Ferma Dacilor era racordată la electricitate cu aviz doar pentru o pompă de apă.

Am micșorat butonul Răspunde din comentarii și l-am redenumit în Reply ca să fie cât mai mic pe ecran, pentru a scădea riscul de atingeri nedorite în timpul scrollului.

    25 comentarii

  1. Am comentat doar pentru a vedea cum arata butonul de reply.

      (Citează)

  2. In SUA, piata auto e practic in colaps. Dar sigur ca la noi nu e cazul. Sigur…

      (Citează)

    • Dacă prin asta zici că au crescut vânzările cu 12% în piața americană, sigur :P

      U.S. car sales up 13.0% in December, up 12.3% for full-year 2023
      U.S. light vehicle sales in December of 1,454,246 units were up 13.0% as compared to the same month in 2022.
      Truck and SUV sales increased 15.6% from last December to 1,179,950 units, while passenger car sales increased 3.0% to 274,296 units
      Light vehicle seasonally adjusted annualized sales (SAAR) for December 2023 was 16.08 million units versus 13.77 million units a year ago.
      Total 2023 full-year sales of 15,608,035 units were up 12.3% from 2022 year-end totals.
      Truck and SUV full-year sales were up 13.4% to 12,379,180 units, while passenger car sales were up 8.2% to 3,228,855 units for 2023.
      GM estimated sales in December were up 4.7%, Ford sales were up 7.5%, and Stellantis sales were up 10.7% compared to December 2022.
      For all of 2023, GM sales were up 14.1%, Ford sales were up 7.0%, and Stellantis sales were down 1.2% compared to 2022.
      Tesla sales were up 25.7% in December to 56,481 units, and up 25.4% for all of 2023 to 654,888 units.
      Toyota sales were up 24.2%, Nissan sales were up 12.9%, Honda sales were up 31.5%, Mazda sales were up 44.8%, and Subaru sales were up 1.8% compared to last December.
      For all of 2023, Toyota sales were up 6.6%, Nissan sales were up 23.2%, Honda sales were up 33.0%, Mazda sales were up 23.2%, and Subaru sales were up 13.6% compared to 2022.

        (Citează)

    • Degeaba imi arati rezultatele recente. Stii ce e negative equity? Despre asta e vorba. Masini cumparate pe credit la o valoare mult peste cea reala. Asta va avea consecinte grave pe termen mediu si lung.

        (Citează)

  3. Apple’s App Store rules require most paid services to offer users the ability to pay and sign up through the app, ensuring the company gets up to a 30 percent cut. The controversial rule has a ton of gray areas and carve-outs (i.e. reader apps like Spotify and Kindle get an exception) and is the subject of antitrust fights in multiple countries.

    Unele animale care sunt mai egale decât altele. Țin minte cum și la o firmă la care lucram în trecut ne-au respins aplicația deoarece nu putea fi folosită fără a avea cont, în timp ce dacă descărcai Facebook pe iPhone primul lucru pe care îl vedeai e un ecran de login de care nu poți să treci.

      (Citează)

  4. Degeaba ai micsorat butonul dacă reacționează la push in loc de push-release ca un buton normal. Pt mâinile stângi care scrolleaza nu s-a schimbat nimic.

      (Citează)

    • O fi, dar așa este wordpress făcut și poate o să găsesc un workaround, dar momentan nu am găsit vreunul.
      Ar fi varianta cu Reply pus pe centru, dar unii fix de acolo apucă ecranul.

        (Citează)

    • Pozitia nu conteaza, conteaza cum reactioneaza. Doar pe blogul tau se activeaza cand respiri asupra lui din toata blogurile citite. La altele dai swipe direct incepand de pe el si nu se intampla nimic. Nu l-am testat pe asta nou ca is pe pc, dar daca ai schimbat doar pozitia e acelasi drac.

        (Citează)

  5. Mulțumesc pentru buton, era tare enervant.

      (Citează)

  6. ”Nu știu dacă aș nume “rapidă” vânzarea a 200 de unități în 24 de ore. Mă așteptam să se dea mult mai rapid”.

    Probabil are legătură cu faptul că e disponibilă la precomandă doar versiunea ”Extreme”, și aia limitată la culoarea ”sandstone”.

      (Citează)

  7. Interesant e ca cineva a cumparat domeniul trendyol.ro pe pers fizica imediat dupa ce a aparut stirea. Nu m-ar mira sa fie vreun concurent doar ca sa le ingreuneze intrarea pe piata.

      (Citează)

  8. blog de tehnologie si omul micsoreaza butonul :))))) cand se tocesc anvelopele, le mutam pe alea de pe fata pe spate si gata, s-a rezolvat problema.

      (Citează)

    • Înțeleg ce ai vrut să subliniezi cu exemplul dat, dar exemplul ales chiar nu este bun. Rotirea anvelopelor între axe, sau în alte pattern-uri (în cazul vehiculelor cu tracțiune integrală) este necesară și recomandată, iar unii producători au remindere în computerul de bord pentru asta.

        (Citează)

    • Dacă un buton este prea mare, nu-i nimic în neregulă să-l micșorezi. L-am mărit chiar eu cândva cu gândul că va impulsiona comentariile dacă este mai vizibil. Oamenii care comentează știu ce au de făcut.

        (Citează)

  9. Proba

      (Citează)

  10. ”Nu știu de ce beau doar din astfel de pahare în Love is Blind și alte show-uri de acolo.”

    Răspund eu la cea mai importantă întrebare de aici. Via telefonul fără fir de la producători, prin oameni de pe tiktok, am aflat că e pentru a putea edita scenele mai după bunul lor plac. La cum le editează, s-ar vedea paharele acum pline, acum aproape goale, acum la jumătate, iar plin, iar la jumătate și tot așa…

    Astea-s problemele, ce să facem.

      (Citează)

    • Uu ce tare, nu mă gândeam la asta. Da, ai dreptate, ajută la edit.
      Eu mă gândeam că poate vor ambiguitate referitor la ce se bea, ca să nu fie deranjați în vreo țară de reguli care spun că nu ai voie să televizezi consum de alcool sau ceva.

        (Citează)

    • Noi avem genul asta de pahare de vreo 2 ani (habar nu aveam ca sunt celebre prin show uri) dintr-un motiv tembel de simplu: primavara si vara mai mancam in gradina si sunt rezistente daca bate vantul, nu se sparg

        (Citează)

    • Noi avem genul asta de pahare de vreo 2 ani (habar nu aveam ca sunt celebre prin show uri) dintr-un motiv tembel de simplu: primavara si vara mai mancam in gradina si sunt rezistente daca bate vantul, nu se sparg daca ne cad pe jos

        (Citează)

  11. Normal ca a prins Trendyol (strict brandul de tzoale) la noi, turcisme la preturi mici care au rupt pe Fashion Days, Fashion Days care mai nou vinde toate replicile turcesti ca si cum ar fi originale …
    La LC Waikiki sau Koton abia intra lumea, dar Trendyol si are fake-uri de pe FD sunt in floare in cosurile romanilor …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus