un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 24 ianuarie 2024

24 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: nominalizările la Oscar.

Un review la OnePlus 12, lansat ieri:

  10 comentarii

 1. Dolby Atmos are o licenta extrem de scumpa. Samsung + Google inseamna ca toata lumea Android + TV + Automotive vor avea la dispozitie un codec gratuit cu capacitati similare ( gen AV1 pentru Video ).
  Youtube va folosi cu siguranta asta si daca atrag Spotify s-a cam terminat discutia.
  Nu uita ca Google prin Widevine controleaza mai mult sau mai putin tot ce inseamna streaming in lume deci discuta cu oricine produce continut ( Netflix, HBO ).
  Nimeni nu vrea sa plateasca licenta pentru ceva ce exista gratis daca ai si continut si unde sa il randezi.

    (Citează)

  • “royalty-free and open source”. Va fi peste tot.
   Probabil dolby va ramane pe device-urile premium pentru ca e un brand puternic si vinde. Si in cinematografe, cat or mai exista.

     (Citează)

  • Problema este că, în trecut, faptul că a apărut un codec gratuit nu a garantat deloc faptul că a fost și preluat de piață. Zi-mi cât conținut găsești în HDR10+ față de Dolby Vision, de exemplu.

     (Citează)

 2. E timpul ca FLIP să îți cumpere o combină frigorifică bună cu 100 de lei și să o revândă cu 1500 de lei.

    (Citează)

  • Da, dar va fi testata combina in 100 de feluri, garantat ca functioneaza “ca noua” sau “excelent”. 🙂

     (Citează)

  • Inexact! E timpul să-ți promită 100 de lei pe ea și apoi să-ți mai scadă 50 pentru că are “zgârieturi fine pe suprafețele lucioase” deși zisele suprafețe au fost sub huse și folii de protecție din ziua întâi.

     (Citează)

  • Știți că nu s-a dat o lege care te obligă să vinzi sau să cumperi ceva prin FLip, nu? Nu-ți place sistemul, poți vinde și în alte părți. Mie, însă, mi se pare că Flip rezolvă rapid și bine o problemă.

     (Citează)

 3. Mai vrem articole cu Tesla.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus