un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 23 ianuarie 2024

23 Jan 2024  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Comparații Samsung S24 Ultra cu iPhone 15 Pro Max:

N-am apucat să mă uit pe comentariile de ieri. A fost o zi super-plină (și prima parte de astăzi este la fel), iar seara pur și simplu am leșinat de oboseală, m-am culcat la 21:30.

    21 comentarii

  1. Aia cu CEO-ul companiei indiene sună a ceva ce-ar face Lester din GTA V ca să manipuleze piața bursieră.

      (Citează)

  2. Oare Consiliul Concurenței are ceva de zis despre BT si cumpăratul celorlalte bănci, sau o să avem Banca Unică.

      (Citează)

  3. Imi place lanterna de mare putere care are in titlu 20000 de lumeni, dar apoi ai doar posibilitatea sa comanzi modele cu 1000, 5000 sau 6000 lumeni.
    Nu cred ca ar trebui permise astfel de prezentari mincinoase, dar cand este vorba de marketplace pare ca nimeni nu verifica nimic.

      (Citează)

    • atat s-a putut pentru link-ul de profitshare, nu v-ati obisnuit? Aia care vand se bucura. emag la fel ca ia comision. radu la fel ia bucatica lui. mai conteaza utilizatorul final/cititorul credul?

        (Citează)

    • PoÈ›i să vezi în review-uri ce zice lumea despre lanternă, eu după acelea m-am luat, nu după măsurătoarea fluxului.

        (Citează)

    • nwradu:
      Poți să vezi în review-uri ce zice lumea despre lanternă, eu după acelea m-am luat, nu după măsurătoarea fluxului.

      Este o mizerie de lanterna. Jumătate dintre review-uri sunt false, iar răspunsurile date de catre “companie” sunt in cel mai bun caz facute cu google translate…

        (Citează)

  4. Andrei G:
    Imi place lanterna de mare putere care are in titlu 20000 de lumeni, dar apoi ai doar posibilitatea sa comanzi modele cu 1000, 5000 sau 6000 lumeni.
    Nu cred ca ar trebui permise astfel de prezentari mincinoase, dar cand este vorba de marketplace pare ca nimeni nu verifica nimic.

    Pai cumperi pachetul complet ce le include pe toate 3 si le aprinzi concomitent si poate ajungi la 2000 de lumeni.

      (Citează)

    • si trebuie sa ti iei acumulatori mai buni, nu chinezariile alea+ incarcator care costa f mult.

        (Citează)

    • Si orice acumulatori cumperi, tot nu ai cum sa ajungi la 5000 lumeni in conditiile in care ledul folosit are un flux luminos de 1710 lumeni.

        (Citează)

    • Bai, razatoarea Worner macar oferea utilitatea descrisa in reclama teleshopping.

      De rasu´ – plansu´ astia cu comertul lor online unde vand toate ciurucurile ca nu-i controleaza nici dreaq nici la calitatea produsului nici la adevarul afirmatiilor publicitare facute.

      Totusi aceste tzepe nu ar trebui amplificate de oameni de la care ai oarece pretentii de gandire critica. Csf, ncsf.

        (Citează)

    • O să vedem când vine a mea, poate fac un clip video dacă bate aÈ™a mult cum mă aÈ™tept.

        (Citează)

  5. au vandut copii?

      (Citează)

  6. Mi-e greu sa cred ca ceva anume mai poate tine China “in urma” in tehnologie. Mi se par macar la fel, daca nu chiar mai capabili decat oricine in planul asta.

      (Citează)

    • Aaaa…coruptia masiva?

        (Citează)

    • Din ce stiu eu, pana acum China nu a inovat absolut nimic.
      Sunt cei mai buni la copierea prin reverse engineering si uneori se dovedesc foarte abili la ameliorarea un design existent.
      Dar nu-i putem suspecta de inovatie tehnica si implementarea acelor inovatii. Mai e (foarte) mult pana departe…

      In domeniul apararii, atat de sensibil si strategic pentru planurile demente ale lui Xi, nu au inovat absolut nimic. Totul e copie dupa rusi si ici-colo dupa americani. In ciuda aparentelor si a cantitatii cu care impresioneaza privitorii, sunt extrem de dependenti de accesul (legal sau nu) la tehnologia primara.

      Si coruptia, bineinteles. Aia care umple rachetele, esentiale pentru victoria in lupta pentru Taiwan, cu apa in loc de combustibil.

        (Citează)

    • Poate să vină È™i inovaÈ›ia după copiere. O nouă generaÈ›ie de chinezi poate lua ce există acum È™i să îmbunătățească mai multe decât o nouă generaÈ›ie de americani sau europeni.

        (Citează)

  7. nwradu:
    Poate să vină și inovația după copiere. O nouă generație de chinezi poate lua ce există acum și să îmbunătățească mai multe decât o nouă generație de americani sau europeni.

    Inovatia nu a fost niciodata apanajul sistemelor totalitariste.
    In principiu sistemul de dezvoltare prin copiere si cel prin inovare se cam exclud reciproc.

    Imbunatatirea inseamna a avansa pe un drum existent, creat eventual de altii.
    Inovare inseamna deschidere de drumuri noi.

    Nu zic ca e exclus dar pana acum in plin avant economic si deschidere din partea occidentului nu s-a intamplat. Sansele sunt cu atat mai mici acum cu o economie in agonie si in pericol de implozie si cu o evidenta “inchidere a usilor” din partea occidentului. Deja belt & road initiative a fost scraped din lipsa de tractiune si sustinere financiara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus