un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 28 ianuarie 2024

28 Jan 2024  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Două gemene din Georgia s-au găsit prin TikTok. În Georgia au fost foarte mulți copii vânduți din maternități sau furați și părinților li s-a spus că au murit.

Unii americani fac cursuri de pregătire pentru război și colapsul societății civilizate. Unii se tem că venirea lui Trump la președinție va aduce și un război civil.

28% dintre americani se declară fără religie. Sunt mai mulți decât catolicii și protestanții luați separat.

One hit wonders ale anilor 2000. Așa este, mi-am adus aminte de multe melodii celebre atunci.

O măcelărie din Japonia are o listă de așteptare de 43 de ani. Crochetele lor sunt vedete pe Internet încă din anii 2000. Mi se pare ceva tipic japonez.

Câteva jucătoare de tenis se opun organizării unui turneu în Arabia Saudită. Și pe bună dreptate, este ridicolă ideea.

Nicole Eggert din Baywatch povestește despre cum a ajuns la 18 ani să joace în serial, nevoia de a-și face operație de mărire a sânilor și apoi un diagnostic de cancer.

Alabama a executat un om folosind azot. Se pare că este o metodă nedureroasă.

20 de cărți SF așteptate în 2024.

Mâncare tradițională slovenă. Am fost în Slovenia. Am mâncat bine.

Cum și mai ales când trebuie pus sare pe o friptură pentru a obține o crustă plăcută.

Totul despre cafeaua decofeinizată:

    13 comentarii

  1. “Un măcelărie din Japonia are…” s-a terminat cafeaua aia fancy, este? :)

      (Citează)

  2. Pana la Trump avem distractia Biden vs Texas. Ca pe Biden il doare in cot de granita de sud si nu vrea s-o apere de invadatori dar se oftica si daca Texas incearca sa faca ceva pe bucatica lor.

      (Citează)

  3. O măcelărie din Japonia are o listă de așteptare…

    Oare crochetele acelea vor mai avea același gust peste 43 ani? Vor fi preparate la fel, după aceeași rețetă? Cel care le-a comandat se va mai bucura de ele?

      (Citează)

  4. Mă bucur că în sport mai sunt unii interesați și de principii, nu doar bani.

      (Citează)

  5. De ce este o idee ridicola organizarea unui turneu de tenis FEMININ in Arabia Saudita ?

      (Citează)

  6. Andrei G:
    Motivele sunt specificate in articol.

    Tu nu ai o parere a ta ?

    A mea este ca este nevoie de emancipare, si orice acțiune de emancipare e binevenita. Sportul poate schimba mentalități, poate schimba vieți. Hai sa nu mai fim îngrădiți la minte si rai. Cel mai important sa nu mai lăsăm pe alții sa gândească pentru noi, mai ales pe unii care au interese clare sa tina pe alții in mizerie.

      (Citează)

    • Sigur, sportul a schimbat mentalitati. Problema aici este ca sauditii nu prea sunt de acord cu libertatea femeilor, insa doresc sa se promoveze in baza unui turneu de tenis feminin.

      Poate ca emanciparea ar trebui sa inceapa altfel si sauditii ar trebui sa organizeze prima data un numar de turnee de tenis pentru populatia feminina de la ei din tara si, cand arata ca sunt dispusi sa ofere suficiente libertati si oportunitati femeilor pasionate de tenis, atunci sa organizeze Turneul Campioanelor.

        (Citează)

    • @Oliver: pe scurt, saudiții vor să se înfățișeze ca o țară modernă și boemă, cu tenis, F1, sedii de companii internaționale șamd. Societatea lor, însă, nu este deloc modernă.

      Așa că întâi să dea ei mai multe drepturi femeilor și apoi să vină și să spună “și uite, ca un exemplu de deschidere legislativă, vrem și un turneu de tenis aici”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus