un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată restaurantele cu cele mai multe comenzi prin Tazz, în caz că vreți inspirație

21 Dec 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

22 comentarii

Tazz a lansat retrospectiva lor pentru anul 2023. Se numește Tadaaazz și am pus mai jos principalele informații, că poate aveți nevoie de inspirație pentru noi comenzi.

Vedeți însă că aveți și o retrospectivă personală, generată pentru fiecare utilizator. Este disponibilă în aplicația Tazz, intrați în ea și veți vedea bannerul în caruselul de sus. Dacă nu este acolo, apare și în Contul Meu opțiunea.

Eu, de exemplu, am comandat în 2023 la 21 de restaurante diferite (sunt “curry-os”). Cel mai mult am comandat de la Toan’s, de unde iau mereu supă pho bo, în continuare excelentă și foarte decentă la preț. Am mâncat și mai multă pho bo decât știe Tazz, de fapt, pentru că de multe ori am cumpărat-o personal și am dus-o acasă sau am mâncat-o chiar la Toan’s.

Culmea este că Tadaaazz-ul meu spune că sunt între cei 2% fani ai bucătăriei asiatice. Cum doar 2%? Credeam că o mulțime comandă mâncare chinezească și din a altor țări din acea zonă. Am fost surprins să aflu asta.

72 de kilometri au mers riderii Tazz pentru mine și am economisit 259 lei cu Genius doar prin comenzile Tazz. Așa o fi.

Statisticile naționale Tazz, însă, pe care compania le-a trimis printr-un comunicat de presă, arată o imagine diferită. Topul vânzărilor prin Tazz este condus de un restaurant din Timișoara, numit Jack’s Bistro. Iată topul:

  1. Jack’s Bistro – Timișoara
  2. Big Belly –Cluj-Napoca
  3. Spartan – Național
  4. Noodle Pack – Național
  5. Grande – Cluj-Napoca

Ando’s din Brașov este mai jos în top, de altfel, la fel și Dania din Iași. Toate cele cu link au un specific comun, servesc confort food cum îi zic eu, adică au burgeri, pizza, paste, coaste, supe etc. Pare a fi un semn că astfel de localuri merg cel mai bine pe platformele de livrare, probabil pentru că toată familia găsește ceva care să-i placă. Dacă cineva vrea azi burger, dar cealaltă persoană paste, se rezolvă în același loc.

Excepție face Dania, care văd că este un restaurant arăbesc în Iași.

În București sunt cei mai mulți clienți Tazz, ceea ce era de așteptat pentru că sunt și foarte mulți bucureșteni. Primele cinci restaurante după numărul de preparate comandate în 2023 sunt:

  1. Dristor Kebap Delivery
  2. King Rolls
  3. Fendi Kebab
  4. Gyroserie
  5. Fabio Pizza

Dristor știu. Am comandat o dată și la King Rolls, să văd de ce sunt așa popular; sunt ok, dar nu mi s-au părut remarcabili. De la Fabio am mai mâncat pizza.

Dar Fendi și Gyroseria — niciodată! Și mă miră asta. Kebab-ul ca kebabul, voi încerca Fendi cu siguranță, măcar de curiozitate acum ca să văd ce găsesc atâția bucureșteni în ea. Gyroserie, însă, să nu fi luat eu niciodată? Eu, care apreciez un gyros și din când în când mănânc câte unul de la Gyros Tesaloniki din Centrul Vechi? Eh, acum am un nou local de încercat.

Apropo de “nu știu cine mănâncă fast-food”, Tazz a livrat peste 5 milioane de produse de la McDonald’s, KFC și Burger King, în această ordine în top. 5 milioane!

30% dintre români lasă bacșiș pe Tazz, suma uzuală fiind de 5 lei în București și 3 lei în restul țării. Riderii Tazz au parcurs 23 de milioane de kilometri în 2023, recordul aparținând cuiva din Timișoara care a circulat 23.000 de kilometri în acest an.

Un client din Timișoara a lansat 480 de comenzi în acest an. A avut și Genius, așa că a economisit 3500 de lei pentru că a beneficiat de livrare gratuită și alte reduceri. (Genius este, de altfel, și motivul pentru care majoritatea comenzilor mele în 2023 au plecat prin Tazz. Am văzut într-un sondaj recent că și ale voastre, de altfel.)

Cea mai mare comandă a dat-o însă cineva din Brașov, care a comandat mâncare de 55.000 lei. O fi fost petrecere la firmă?

Românii comandă și supermarketul Tazz cam ce te aștepți. Peste 1 milion de sticle de apă plată livrate, urmate de sucuri și bere. S-au comandat și multe fructe și legume, apoi medicamente de răceală și gripă, flori și jocuri board games. Nice!

    22 comentarii

  1. Fendi a fost back-up meu in pandemie cand se inchisese La Haleala, pana s-a deschis Master Doner.

    Au copiat calif doar ca au dublat portia si pret mai mic.

    Recomand chesse kebab vita, extracascaval, fara cartofi fara sos rosu. :) e buna.

    cantitate, pret, calitate – sunt imbatabili. Nu trebuie sa ai pretentie la carnea lor de vita.

      (Citează)

  2. sa fie sanatosi, in buricu bucurestiului toti colegii mei ( si eu ) am renuntat la tazz din cauza livratorilor din tari bananiere care nu stiu engleza si nici sa se uite pe harta. Vesnic trebuia sa plecam dupa ei pe strazi.

      (Citează)

    • Mvai…asa ceva? Nu se poate…
      Copororatisti tristi…

      Nu zic ca e ok, dar atitudinea ta fata de oamenii aia ma dezgusta.

        (Citează)

    • @Giumbix, nu este normal sa te plangi ca un serviciu pentru care platesti destul de mult nu se ridica la nivelul corespunzator?

        (Citează)

    • Apropo de fast food, ti-a fost rusine sa ne pui screenshot-ul cu cel mai comandat produs al anului :)
      La mine a fost Big Tasty.

        (Citează)

    • @cristi – eh lasa, ca asa zic si de tine olandezii si nemtii

        (Citează)

    • Exact. Xenofobică atitudinea însă în același timp și ilogica. În sensul în care și pe Bolt Food și pe Glovo la fel de mulți străini avem. Csf, ncsf.

        (Citează)

    • @Matilda, nu stiu de ce crezi ca este xenofobic comentariul lui Cristi.
      Adica nu a zis ca nu mai comanda de pe Tazz pentru ca nu ii place cum arata livratorii. A zis doar ca Tazz ofera un serviciu de livrare de o calitate mai scazuta.

      Iar motivul pentru calitatea scazuta il reprezinta faptul ca foloseste livratori care nu cunosc limba romana si vin din tari cu o organizare administrativa diferita, ceea ce de multe ori ii face sa nu poate gasi unele adrese.

      Nu este normal sa jignim gratuit alte nationalitati, dar nici nu trebuie sa ne ferim sa spunem adevarul legat de calitatea produselor/serviciilor.

      De exemplu daca eu spun ca nu vreau sa cumpar masini produse in Asia pentru ca sunt mai proaste decat cele din Europa, inseamna ca sunt xenofob?

        (Citează)

    • Nu stiu la cei din Bucuresti, dar in Iasi 90% din romani nu inteleg ca ap 11 interfon 22 nu e trecut aiurea, ci interfonul e chiar diferit. Pana acum din 3 asiatici toti au sunat la interfonul bun.

        (Citează)

    • Cristi: tari bananiere

      pe mine ma amuza cum se ofenseaza unii pentru asa ceva in timp ce isi critica propria tara cu mult mai multe cuvinte mult mai dure.

        (Citează)

  3. câtă șaurma bă băiatule

      (Citează)

  4. AVC-ul bate la usa, a venit cu colindul.

      (Citează)

  5. Andrei G: nu este normal sa te plangi ca un serviciu pentru care platesti destul de mult nu se ridica la nivelul corespunzator?

    Imi pare rau, se pare ca ai citit ce am scris dar n-ai inteles. Am zis ca nu e ok ca se intampla asta, in schimb atitudinea lui Cristi fata de acei oameni lasa de dorit, in opinia mea.

      (Citează)

    • Nu stiu cum ai interpretat tu, dar eu am inteles asa:
      – Tazz are oameni nepregatiti care nu stiu romana sau engleza ca sa ne putem intelege atunci cand imi aduc produsele;
      – in plus nici nu stiu sa se uite pe o harta (a.k.a. Google Maps) si trebuie sa cobor sau sa ies eu afara in loc sa beneficiez de livrare la locatie.

      Dar na… a zis mai pe scurt ca sunt din tari bananiere fiindca toata lumea se pare ca a inteles mai repede la ce s-a referit.

        (Citează)

  6. Tazz? Bleahh… Azi am dat doua comenzi, una a venit incompleta, a doua gresita integral.
    Chatul cu tazz din aplicatie este o mizerie…sa nu mai aud de ei.

      (Citează)

  7. Matilda:
    Exact. Xenofobică atitudinea însă în același timp și ilogica. În sensul în care și pe Bolt Food și pe Glovo la fel de mulți străini avem. Csf, ncsf.

    Nuuuuu, nu se compara ca proportii. Tazz are nai multi. Indiferent de atitudinea fata de straini, intodeauna ei au probleme cu adresele, calculat restul, intarzieri, ceva ee speriat. Chestii obiectivabile

      (Citează)

  8. De departe CEL MAI PROST serviciu de livrari, am comenzi care nu au ajuns nici la 4 ore (?!), in conditiile in care de la aceleasi restaurante ajunge mancarea sub 45’, stau central, anyway nu mai comand la ei decat pt un anume restaurnt care este f foartar aproape si livreaza cu flota proprie si imi place mie, altfel EXCLUS sa am chef sa stau cu orele pe chatul ala aiurea si sa ma enervez pt niste mancare.
    Am avut o proportie inaaceptabila de experiente proaste cu Tazz. Nu recomand Tazz nici dusmanilor. Dpmdv Tazz este cel mai slab serviciu dintr-asta de mancare. Super dezamagit :(

      (Citează)

    • Cea mai penala chestie pe care o fac e sa dea vina pe restaurant pt intarzieri. Gen, sun la restaurant si imi spun ca e comanda gata de o ora si Tazz nu aloca curier, iar in support Tazz spune ca are restaurantul f multe comenzi si nu face fata. Never again, un gunoi de serviciu care are aceleasi probleme ACUM ca in prima saptamana de lansare. De cate ori am zis sa le mai dau inca o sansa am regretat.

        (Citează)

  9. Ieri am sters Tazz, dupa ce le-a luat 100 de minute sa imi livreze 3 briose, raspunzand la chat dupa 50 de minute de asteptare. Am facut la fel cu Glovo si restul. Mi se par o batjocura aceste servicii. Preturi extrem de umflate, taxe de operare, taxe de distanta, taxe de foame. Su*eti. Si rosul ala e ingrozitor, ala a fost si motivul principal pentru care am dezinstalat rahatul. Mi-e foame, gatesc. Mi-e pofta, imi livrez.

    Cand pofta dicteaza, Tazz bucteaza.

      (Citează)

  10. In timp ce citeam articolul a venit un email cu promotiile genius. M-a trecut un fior…

      (Citează)

  11. Hm, in Pitesti, Tazz e inca foarte ok.

      (Citează)

  12. marcel de la busteni

    25/12/2023 la 5:05 PM

    Se mananca prost rau la Bucale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus