un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri bune din ofertele Steam Autumn Sale

27 Nov 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Este Steam Autumn Sale și mai ține doar până mâine inclusiv. Știți ce înseamnă asta, reduceri la jocuri de PC.

Uitați lista mea de recomandări de acolo. Am împărțit-o în trei categorii.

Noutățile

Aici am pus jocurile care au apărut în 2023 și mi-au atras atenția în oferte.

 • Lords of the Fallen: -34%. Abia lansat de o lună. Mă surprinde discount-ul mare, având în vedere că a fost destul de bine primit. Nu-i de nivelul Elden Ring, dar vine cu idei bune.
 • EA Sports FC 24: 35 euro. Primul joc lansat de EA fără numele FIFA în el. Nu cred că are nevoie de prezentare.
 • Hogwarts Legacy: 36 euro acum. Este unul dintre cele mai bune jocuri din acest an și va rămâne emblematic pentru universul Harry Potter.
 • Diablo 4: 42 de euro redus de la 70 de euro. Jocul are și review-uri mixte, dar la această reducere cred că devine o afacere bună sau un cadou bun de Crăciun.

Legendele

Adică jocuri mai vechi (pre-2023, nu musai vechi-vechi), dar foarte bune.

 • Mass Effect Legendary: 12 euro. În 2021 au scris că Mass Effect Legendary este cel mai bun joc făcut vreodată și rămân la această opinie și din acest motiv l-am pus primul în lista aceasta. Puteți juca 3 jocuri, cu una dintre cele mai bune povești SF din gaming, pentru 12 euro.
 • Red Dead Redemption 2: 19,8 euro. Jocul este o capodoperă. Eu îi spun Grand Theft Auto cu cowboy, dar este mai mult de atât. Misiuni inedite, grafică extraordinară, gameplay bun, review-uri excelente, RDR2 le are pe toate.
 • Forza Horizon 5: 30 de euro. Este un joc la care poate te vei juca ani de zile. Grafica este excelentă, totul se întâmplă în Mexic în genul acela de scenariu tropical, iar “cursele” au loc cu mașini de toate tipurile și din toate perioadele. Nu-i un driving sim, ci ceva mai arcade decât atat, dar mie mi se pare că asta îl face spectaculos.
 • Flight Simulator: 42 euro. Este versiunea 40th Anniversary, apropo.
 • Halo Master Chief Collection: 10 euro. Un alt joc din categoria “printre cele mai bune povești SF spune vreodată”. Este chiar uimitor cât de multe ore te poți juca pentru 10 euro, pachetul incluzând Halo 1, 2, 3, 4 și Halo Reach.
 • Stray: 18,47 euro. Joci cu o pisică, unul dintre cele mai lăudate jocuri de anul trecut.
 • Star Wars Squadrons: 2 euro. Lol la 2 euro. Eu l-am jucat la lansare pentru campania single-player, care este un space-sim action cum nu s-au mai făcut de mult. Merită mult mai mult decât cei 2 euro. Jocul are și o componentă multiplayer puternică, însă, cu misiuni diverse de abordat în echipe.
 • Sniper Elite 5: 15 euro. Eu pe acesta l-am cumpărat. Puști cu lunetă în WW2, killcams și review-uri bune.
 • Titanfall 2: 4,5 euro. Cred că cel mai vechi joc din listă. Am auzit că are o campanie single-player foarte bună, iar pentru 4,5 euro l-am luat și eu ca să o joc.

Surprizele

Jocuri de care nu prea a auzit lumea, dar care sunt bine apreciate în reviewuri.

 • Dave the Diver: 16 euro. Un joc despre care se tot discută și este foarte apreciat, cu overwhelmingly positive reviews pe Steam. “A casual, singleplayer adventure RPG featuring deep-sea exploration and fishing during the day and sushi restaurant management at night. Join Dave and his quirky friends as they seek to uncover the secrets of the mysterious Blue Hole.” Merge și pe MacOS.
 • Shadow Gambit: The Cursed Crew: 32 euro. V-am spus acum câteva luni de el, este un joc tactic cu pirați, o strategie în stilul Commandos: Behind Enemy Lines din trecut. Review-urile sunt bune, uitați-vă la cel IGN pentru detalii.
 • Battlebit Remastered: 11,8 euro. Jocul este unul multiplayer masiv, un fel de Battlefield, dar cu grafică poligonală grosieră. Are review-uri overwhelmingly positive, semn că de fapt important la un joc este să te distrezi în el, nu musai grafica.
 • Panzer Corps 2: 19,5 euro. Un joc foarte complex de strategie turn-based pentru WW2. Pe vremuri se făceau mai multe astfel de jocuri, acum au rămas doar pentru cei mai pasionați.

  10 comentarii

 1. Cred ca o sa iau si eu titanfall si mass effect, mai ales daca zici ca ultimul e atat de misto.

  SW squadrons am de la epic, am inteles ca e misto de tot cu VR, cred ca de craciun iau si un quest 2 sa vad cum merge.

  Ah, mi-ai amintit de anii in care jucam panzer general (1 si 2), good times.

    (Citează)

 2. Titanfall 2 e bestial :)

    (Citează)

 3. Eu vreau shadow gambit si lies of p,
  Shadow gambit va primi un dlc pe 6 Decembrie

  Și mai urmează rogue trader in decembrie, abia aștept.

  Cu Diablo, CoD și FIFA am luat numai tepe mereu, nu recomand! Pline de microtranzactii dubioase ce costă mai mult decât jocul de bază și practici împotriva utilizatorilor de rând. Foarte urât din partea lor, nu recomand!

  Btw, cine nu a încercat, noul joc Robocop e destul de bun, încă se mai poate.

    (Citează)

 4. Și Euro Truck Simulator 2 e la ofertă – 4.99 EUR
  Iar DLC-ul cu România, Road to the Black Sea e 5.39 EUR.

    (Citează)

 5. Greu. Greu sa recomanzi diablo4 și să fii luat în serios cu restul.
  Adică ok, nu l-ai jucat dar ți-a fluturat pe la ureche numele, are review-uri pozitive, poate. Dar și cu “mixed”?

    (Citează)

  • Sezonul 2 e ok, si probabil e ultimul pe care il joc.
   Faptul ca au de gand sa lanseze expansions platite anual + battle pass, l-a omorat pentru mine.
   Astept si opinia Matildei, ca Radu e disparut, ca de obicei :).

     (Citează)

 6. Cireasa:
  Greu. Greu sa recomanzi diablo4 și să fii luat în serios cu restul.
  Adică ok, nu l-ai jucat dar ți-a fluturat pe la ureche numele, are review-uri pozitive, poate. Dar și cu “mixed”?

  Dacă pune mâna pe el o să aibă grețuri…

    (Citează)

 7. Mass Efect a fost 20 de lei la emag de BF. Ofc ca l-am luat.

    (Citează)

 8. Mad Max – 5 euro

    (Citează)

 9. Este primul an in care nu am ce sa iau, toate jocurile AAA le am deja. Cel mai probabil o sa iau cateva jocuri Lego sa ma joc cu copiii :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus