un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bulevardul Aviatorilor a fost reconfigurat în 4+2 benzi

24 Nov 2023  ·

AUTO  ·

22 comentarii

“Radu, nu te pricepi tu la astea, rămâi la burgerii tăi!” Sigur asta a fost reacția unui număr mai mare decât zero de oameni atunci când am scris, acum mulți ani, că Bulevardul Aviatorilor trebuie reconfigurat.

Eu propuneam să fie făcut asimetric, cu 4 benzi pe sensul spre Herăstrău și 2 benzi spre Victoriei, nu 3+3.

Avantajul mi se părea evident. Trafic bară la bară este mereu spre Herăstrău, nu invers. Invers sunt doar câteva mașini la semaforul de la Victoriei.

Și ce a făcut primăria recent, poate chiar astăzi? A reconfigurat bulevardul in 4+2 benzi de la statuia Aviatorilor până la Charles de Gaulle. This is fine, că de fapt de acolo pornește ambuteiajul, iar 4 benzi sunt cu una mai mult decât 3 (genius!), deci avantaj șoferi care circulă spre nord. GG!

    22 comentarii

  1. Poate ne pui si un link pentru articolul tau ca sa te premiem ca vizionar.

      (Citează)

  2. Scuze! Esti vizionar!

      (Citează)

  3. E reconfigurata toata zona. Si intre Casa Scanteii si Arcul de triumf, si de la Ambasada Chinei pana la CDG. Au introdus si benzi dedicate de bus pe zonele alea, cica de la 1 decembrie le da drumul.

    Mi se pare foarte curajoasa pana la urma treaba cu benzile dedicate pentru busuri dar altfel nu se mai poate. Au marcat si pistele de biciclete dar n-am inteles de ce nu s-au rezumat la vopsea doar si au insistat sa puna separatoare din alea ca si pe strada pentru masini. Risti sa cam pici pe acolo daca treci peste ele.

    Mai au de facut si bucata dintre Arcul de Triumf si CDG ca sa se inchida culoarul de la Casa Scanteii, la Arcul de Triumf, viata CDG si apoi Dorobanti pana in Romana. (de la Perla pana la intersectia cu Dacia din nou nu exista banda dedicata de bus, e doar o mare parcare).

      (Citează)

    • Am luat recent autobuzul pana la aeroport. Mi s-a parut mega penibil sa nu existe o banda dedicata pentru el si sa stea fix in acelasi trafic.

        (Citează)

  4. Una din cele patru benzi va fi rezervata pentru transportul in comun, se face o bucla de la Piata Presei pe Kiseleff, Piata Victoriei si intoarcere pe Aviatorilor.

    https://www.facebook.com/share/v/qDxBqcfvyg3fZBap/?mibextid=KsPBc6

      (Citează)

  5. “Radu, nu te pricepi tu la astea, rămâi la burgerii tăi!” Sigur asta a fost reacția unui număr mai mare decât zero de oameni atunci când am scris, acum mulți ani, că Bulevardul Aviatorilor trebuie reconfigurat.

    Si acum pot să să spună că vezi ce-nseamnă când te bagi fără să știi , că numai din cauza ta s-a întâmplat asta , că dacă-ți vedeai de burgerii tăi, nu strica primăria strada.

      (Citează)

  6. Mai rămâne să se facă metroul spre Otopeni pornind de la Pipera și nu îți mai punem la îndoială vreodată ideile.

      (Citează)

  7. Unde te pricepi, te pricepi.
    Ce să zic? Chapeau.
    Să treci pe la caserie.

      (Citează)

  8. pe vremea aia raspundeai la comentarii…

      (Citează)

  9. In sfârșit! Spre Victoriei ai si B-dul Kiseleff, problema era spre nord.

      (Citează)

  10. Au reușit să nenorocească definitiv cea ma aglomerată zonă din România!
    Am așteptat azi, la oră se vârf, un autobuz timp de 28 de minute. După care am parcurs două stații, de la Arcul de Triumf la Casa Scânteii, în 25 de minute. Două stații!! Drum de mers pe jos în 10 minute. Dar, ce să vezi, mai vine și iarna. Care nu-i ca vara. Să tot lași mașina și să iei autobuzul! Au făcut o prostie fără margini!

      (Citează)

  11. Sfatu meu e sa va luati scutere sau orice pe 2 roti, care merge cu cel putin 50 la ora. Nu trotinete sau alte kkturi. Eu masina in bucale, nu servesc mai mult de 100 km pe an. Si aia de nevoie ca sa traversez orasu cand plec in concediu. Altfel motoreta. Vremea permite acu sa mergi cat mai mult pa 2 roti. Traiasca incalzirea globala. De ex de la mine d-acas pan la giob, indiferent de ora si trafic bag intre 15 si 20 min. Cam 9 km pe sens. Titan – Casa popoului. De nevoie am incercat toate variantele posibile de transport in comun. Sub 50 min pe sens nu fac. Si nu ptr ca aglomeratie si ptr ca merg prost toate alea si nu vin la timp. Tramvaiu de ex abia se taraie ca sare da pa linii altfel.

      (Citează)

  12. se duce pe campii publicul de pe blog-ul asta

    auzi la el “bucale”… horror

    frumos aicia la orasi, nu?

      (Citează)

  13. Numarul de benzi e perfect acelasi, banda in plus e pentru autobuz.

      (Citează)

  14. Nu cumva bulevardul a fost reconfigurat din 3+3 in 2+3+1 banda de autobuz?
    Adica exista tot 3 benzi pentru autoturisme catre Charles de Gaulle, doar ca a fost adaugata o banda suplimentara de autobuz.

      (Citează)

    • exact. it’s actually pretty smart. inafara de capatul benzilor de la semafor unde se ingusteaza ca n-auspart pe acolo sa faca iesire si la a patra banda.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus