un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Black Friday pe PlayStation Store, inclusiv cu reduceri la abonamentele PS Plus

21 Nov 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Este Black Friday pe PlayStation Store. Sunt ca de obicei reduceri de preț la diverse jocuri first- și third-party, dar cred că cel mai bun lucru pe care-l puteți cumpăra acum este un abonament nou PS Plus, reducerile acolo fiind de minim 20%.

Sony a anunțat la început de septembrie că toate cele trei abonamente PS Plus se scumpesc. Era de așteptat, toate serviciile de streaming și cloud-based… orice s-au scumpit în ultimul an, dar dacă faceți acum un abonament nou PS Plus, veți beneficia de un preț mult mai bun pentru un an întreg de serviciu.

Eu îl voi prelungi pe al meu cu această ocazie, mereu am făcut asta de Black Friday și voi profita de oferta specială de acum.

Toate cele trei abonamente au discount, cel PS Plus Premium are chiar -30%. Vă reamintesc rapid diferența între ele:

PS Plus Essential: permite accesul la multiplayer și vă oferă și vreo 3 jocuri gratuite în fiecare lună, câtă vreme sunteți abonați. Mai primiți și reduceri la unele jocuri.

PS Plus Extra: este abonamentul pentru oameni care se joacă mult pe consolă. Include tot ce este în Essential, plus un catalog întreg de jocuri oferite gratuit.

Catalogul acesta de jocuri este mare, include sute de jocuri, le găsiți aici enumerate alfabetic. Sunt foarte multe și includ și unele din catalogul Ubisoft+ Classics. Aproape în fiecare pagină de literă găsesc vreo 2 jocuri pe care aș vrea să le joc pentru că le-am ratat la vremea lor, dar nu am timp nici acum.

PS Plus Extra este un abonament pentru gamerii cu mai mult timp disponibil. După socoteala mea, dacă jucați câte un joc inclus în abonament în fiecare lună, deja ieșiți mult mai ieftin decât să le cumpărați, chiar dacă am face socoteala și pe jocuri mai vechi care acum au prețul mult redus.

PS Plus Premium: tot ce include extra, plus acces la demo-uri de jocuri și la redare din cloud. PlayStation are o mulțime de jocuri disponibile pe care le puteți juca în cloud și puteți face streaming direct pe consolă.

Redarea aceasta din cloud are avantajele ei. Poți să lansezi un joc fără să aștepți să fie instalat în consolă sau dacă nu ai spațiu suficient pentru acesta. Poți să instalezi doar ce știi că vei juca multă vreme. Sunt tot felul de scenarii avantajoase.

Black Friday include și oferte de upgrade de la un abonament la altul. În funcție de ce cont aveți și de cât timp aveți rămas în abonament, cred că vă calculează o ofertă de upgrade pentru perioada rămasă.

În ce privește jocurile, iată câteva la ofertă:

  • EA Sports FC 24 este la preț bun, 194 de lei. Acesta este numele fostei serii FIFA, după ce Electronic Arts nu a mai continuat colaborarea de branding cu FIFA.
  • Final Fantasy 16 are 40% reducere, costă 227 lei. Am auzit că jocul are o poveste bună, mai tragică, mai de adulți. Intenționez să-l joc și eu.

Iar în caz că v-ați luat consolă acum de Black Friday la una dintre ofertele bune pe care le-au avut eMAG și Altex, poate vreți să începeți cu jocurile legendare din ultimii ani: Spider-Man 1 Remastered, Spider-Man Miles Morales, God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West.

Vedeți că de obicei Black Friday pe PS Store are și componentă offline la partenerii oficial ai PlayStation în România, adică eMAG, Altex, Flanco, Orange. eMAG și Altex încă au pe stoc și consola PS5 cu disc la prețul de 2.199 lei.

    19 comentarii

  1. eu am luat un abonament pe 3 luni (când am luat consola în septembrie), în ideea că o sa fac abonament pe 12 luni de Black Friday pe PS Store, se pare că nu funcționează așa.
    văd că am doar o reducere de upgrade la Premium pt. cele 17 zile rămase, dar pt. PS Plus Extra nu e nicio reducere: 615 lei …sau poate trebuie procedat altfel?

      (Citează)

    • Si eu mi-am facut ieri upgrade la Premium pt 6 zile ramase, ca pe 26 acum imi expira. Si acum nu pot sa imi fac abonament Extra cu reducere. E pretul integral. Reducere imi arata doar la cel Premium. Foarte aiurea

        (Citează)

    • Nu ai reducere pentru prelungirea abonamentului curent, doar pentru upgrade. Poate doar daca iti expira luna asta poti sa-l prelungești cu reducere, dar n-am vazut asta scris nicaieri.

      S-au dus zilele cand faceam stacking de PS Plus la reducere.

        (Citează)

    • norocul meu este ca imi expira fix pe 26 si oferta este pana pe 27. Sa vedem daca pot face ceva, daca nu renunt si gata.

        (Citează)

  2. Link-urile altex si Media Galaxy duc in 404. Panarame.

      (Citează)

  3. Radu, cred ca induci in eroare, si nu e doar parerea mea ci e un intreg scandal pe net pe tema asta: Anul acesta e primul an cand nu mai poti face renewal de BF pe acelasi plan pe PSPlus si sa ai reducere, ai reducere doar daca faci renewal la un plan superior, si la anul probabil iar prin dinti. Sunt tone de fani revoltati pe magaria celor de la Sony indreptata tocmai impotriva clientilor fideli.

      (Citează)

    • Nu, screenshot-ul din articol este al meu și am plătit 262 lei pe un an de PS Plus Essential. Next payment: noiembrie 2024.

      Este posibil să depindă aceste oferte de cât mai ai din planul curent sau să fie alt algoritm la mijloc. Văd că, dacă intru nelogat, nu este nici o reducere. Norocul meu, I guess.

        (Citează)

    • M-am prins ce se întâmplă. Cândva astăzi au modificat oferta, nu mai este “reducere la orice abonament PS Plus”, ci “reducere pentru upgrade de plan”. Îmi pare rău că n-am scris mai devreme articolul, poate prindeați mai mulți prima oferă.

      Tot este un pic ciudat pentru că eu mi-am făcut prelungirea astăzi după-amiaza. Acum că am prelungit nu mai văd ofertele PS Plus și nici nu știu ce ar vedea un cont logat, dar fără PS Plus activ.

        (Citează)

    • Nu au schimbat oferta, tu probabil ai putut sa beneficiezi de ea Radu pentru ca iti expira luna asta PS Plus. Dupa ce ai prelungit iti apare ce apare tuturor celorlalți, oferta doar pt upgrade.

        (Citează)

    • Eu am incercat de alaltaieri sa fac upgrade, si nici atunci nu mergea. La mine renewal-ul oficial era in martie 2024, iar eu de multi ani (5 ani minim) imi faceam renewal de Black Friday.
      Pentru ca sunt absolut magari cu faza asta, am dat cancel la renewal, de la mine nu mai vad absolut niciun abonament, avantaj ei.
      Tocmai am luat de BF acum un Nintendo Switch oled si mi-am facut la ei abonament.

        (Citează)

    • Cat a costat nintendo switch?

        (Citează)

    • De fapt e ceva de genul ”Reducerea e disponibilă doar pentru selected users”.

      Din fericire sunt și eu printre ăia, am luat abonamentul pe 1 an cu 262 de lei. Anul trecut am plătit chiar 180 de lei, deci oricum e o creștere a prețului. 350 de lei mi s-ar fi părut prea mult.

        (Citează)

    • Mersi Radu, tocmai ce am luat si eu acum. Eu aveam un Esential pe 3 luni care expira in cateva zile. Am intrat acum dimineata si am vazut oferta de 282 redus de la 350 si am reusit sa cumpar redus.

        (Citează)

  4. Si eu am anulat abonamentul. Expira în ianuarie asa ca nu a fost reducere pentru prelungire. Le transmit și eu pe aceasta cale multă sănătate!

      (Citează)

  5. Vreau PlayStation Portal care s-a lansat saptamana trecuta si nu il mai gasesc. Cred ca au fost deschise precomenzi dar a fost cererea prea mare si au inchis. Sunt diversi care il vand la specula la pret dublu momentan.

      (Citează)

  6. nwradu:
    M-am prins ce se întâmplă. Cândva astăzi au modificat oferta, nu mai este “reducere la orice abonament PS Plus”, ci “reducere pentru upgrade de plan”. Îmi pare rău că n-am scris mai devreme articolul, poate prindeați mai mulți prima oferă.

    Tot este un pic ciudat pentru că eu mi-am făcut prelungirea astăzi după-amiaza. Acum că am prelungit nu mai văd ofertele PS Plus și nici nu știu ce ar vedea un cont logat, dar fără PS Plus activ.

    Pune si tu update in articol, sa nu se mai confuzeze lumea degeaba.

      (Citează)

  7. BF-ul asta e de saptamana trecuta, deja am decis ca luam Premium pentru ca diferenta fata de Extra e in zona 50 de lei. Deci Extra e o alegere proasta, economic vorbind.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus