un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 12 noiembrie 2023

12 Nov 2023  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

eMAG vinde un whisky de 100.000 de lei, redus de la 150.000 de lei. Ce-i drept, măcar include și o sesiune de degustare și o cină la un restaurant de lux.

Un cuplu de americani ține de peste 50 de ani un restaurant în San Francisco. Au văzut de toate, de la Vietnam la AI, dar localul, deschis non-stop, este neschimbat. “What’s the future of the place? I ask at one point. I’ve heard from a few regulars that his family wants him to start winding things up—he’s 84. I might as well have been asking about the future of gravity. He points at the sign out front—We Never Close—and moves on to more practical questions.”

Unele vedete OnlyFans au agenții de comunicare. Adică o echipă de oameni se ocupă de chat cu fanii și răspuns la mesaje, iar fanii de obicei nu știu că nu vorbesc cu persoană pentru care plătesc bani.

Povestea lui Philip Schlamberg, ultimul american mort în Al Doilea Război Mondial. A murit chiar în timp ce împăratul Japoniei anunța capitularea, în ultima misiune de luptă desfășurată în WW2.

Un avion a decolat din Londra cu 4 ferestre prost fixate, iar 2 dintre ele aveau panoul exterior lipsă. Cică ar fi căzut de la filmările din ziua anterioară.

Americanii încep să elimine reglementarea right-on-red. În multe orașe din SUA, ai voie să faci virajul la dreapta pe lumina roșie a semaforului, ca și cum ar fi semafor special de verde intermitent acolo. După cum vă așteptați, însă, au loc și multe accidente.

Cercetătorii au identificat o genă care ar cauza ADHD. Mi se pare fascinant că o mulțime de adulți nici nu știu că suferă de așa ceva și dau vine pe alți factori. În plus, cică la femei se manifestă altfel ADHD-ul și este mai puțin studiat pentru că recent s-au descoperit diferențe.

Poluare cum nu poți vedea nicăieri în Europa și te face să apreciezi legile de aici. Un râu indian este acoperit cu spumă toxică de amoniac și fosfați. Este unul dintre cele mai poluate râuri și, culmea, unii locuitori beau apă din el.

45% din locuințele din Gaza au suferit stricăciuni sau au fost distruse. 200.000 de palestinieni nu mai au case. Zona de nord nu mai are electricitate de aproape o lună. Canalizarea nu funcționează. O mulțime de hărți și statistici găsiți aici.

O oaie care a stat blocată timp de 2 ani pe o plajă stâncoasă din Scoția a fost salvată. Bine că a avut ce mânca. Sper să-i dea numele Robinson sau ceva.

Un tablou de Picasso s-a vândut cu 139 de milioane de dolari la licitație. S-a vândut de fapt o colecție de tablouri de peste 400 de milioane de dolari, al cărei proprietar a murit recent la vârsta de 102 ani.

În SUA au apărut tabere care învață copii să fie YouTuberi. Nu că trăim vremuri extraordinare?

BMW i5 M60:

FDA-ul american aprobă oficial utilizarea unui medicament pentru diabetici în cure de slăbire. Mounjaro de la Eli Lilly se va vinde sub numele de Zepbound pentru reducerea greutății.

Un cuplu a murit în camera de hotel după ce în camera vecină lor s-a dat cu insecticide. S-a întâmplat în Hurghada, Egipt, la un hotel de lux.

Patrick Dempsey este numit cel mai sexy bărbat în viață de revista People. Are 57 de ani.

Actorii s-au înțeles cu studiourile după 118 zile de grevă. Salarii mai mari, bonusuri din drepturile de streaming, iar AI-ul nu le va putea folosi imaginea pentru roluri neplătite în filme.

Pompierii australieni lansează un nou calendar. Bărbați la bustul gol, cu animale în brațe.

Fotografii spectaculoase și cu păsări, nu doar cu pompieri. Câte forme plăcute sunt în natură, nu?

White Toreador, un cocktail cu tequila și… iaurt inventat la unul dintre cele mai bune baruri din lume.

    12 comentarii

  1. Whiskyu ala merge bine cu branza regelui.

      (Citează)

    • Iti dai seama, sa il cumpere cineva prin link-ul lui Radu? Om l-a facut :)

        (Citează)

    • Deja mi-am pus apartamentul la vânzare, sper sa iau la prețul de bleg fraier, e curat chilipir. Cea mai bună investiție, bate de departe investițiile în crypto, măcar primești ceva infim, in schimbul unei sume enorme, nu e doar teapa goala.

        (Citează)

  2. Pe pompierii australieni sper că nu îi amendează CNCD că degradează imaginea bărbatului. Au amendat acum câteva luni o firmă de pompe funebre pentru că a făcut un calendar sexy cu femei.

    Apoi ne mirăm caa trecut AUR de 20%.

      (Citează)

  3. Mi se pare o stire importanta cea despre intelegerea cu sindicatul actorilor. Sper ca studiourile sa respecte intelegerea si sa nu apara filme in care sa joace actori morti de multa vreme. Desi, se spune ca niciodata sa nu spui niciodata …

      (Citează)

  4. Multumesc pentru articolul #2, l-am citit cu mare drag.

    O poveste despre un restaurant incremenit in timp, in care sunt aceleasi figuri dintotdeauna, cu un meniu neschimbat si un inceput atat de indepartat, incat nici ei nu mai stiu de ce continua.

    “We have a home, but it’s only for shower and bed, this [place] is a house”.

    Dintotdeauna mi-am dorit sa am un restaurant asemanator, cu oua si sunca, multa cafea, oameni care sa se stie dupa nume si povesti, clienti care intre timp au devenit prieteni si neaparat o tejghea lunga de stejar.

      (Citează)

    • Dupa o perioada constati ca esti tot sarac si cu grave probleme la mansarda. E superb in filme si in stirile astea induiosatoare, dar realitatea e alta.
      ,,Clienti care intre timp au devenit prieteni,, .Nu.

        (Citează)

  5. Acuma, cum facem, ca eu am fost numit cel mai sexy barbat in viata de nevasta si vreo doua colege. Sper ca nu e nevoie sa ajungem in instanta.

      (Citează)

  6. Mare prostie aia cu renuntatul facutului la dreapta pe rosu. Asta in bucuresti functioneaza f. ok si nu doar la dreapta ci pe orice directie.

      (Citează)

  7. Dacă nu avea izul ăla de ananas carbonizat….
    L-au stricat și pe ăsta, ca pe pizza….

      (Citează)

  8. Nu prea ai cum sa crezi ca graficele alea de pe CNN legate de razboiul dintre Israel si teroristii Hamas sunt reale.
    De exemplu sa ne uitam la graficul care arata victimele in randul copiilor. Desi in 2022 la “restul lumii” apar undeva pe la cel putin 2000 de victime, in 2023 a disparut de tot aceasta categorie. Au lasat doar asa zisele victime din Palestina, si asta doar ca sa para mai impesionant graficul.

      (Citează)

    • Corect.
      Cu toate astea, citind o astfel de “stire”, intrebarea care-mi vine in minte este: asa, si?

      Au fost distruse 45% din locuinte si au murit 2000+ de copii. Asa, si? Unde e stirea, care e mirarea?
      E o zona de razboi. Pana Vineri vor fi 60% din locuinte distruse si vor fi 2200 de copii morti. Sau mai mult.
      Ca in Ucraina de exemplu unde localitati intregi au fost pur si simplu rase de pe fata pamantului, 100% distruse, zero locuitori ramasi.

      E tragic si regretabil pentru umanitatea sec XXI in general, dar totusi nimic surprinzator sau neasteptat.

      E razboi si mai dureaza pana curata zona de daunatori.
      It´s about time we got used to it.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus