un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 6 octombrie 2023

6 Oct 2023  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    8 comentarii

  1. TIU… hăăhăă hăă hăăhhăhăhh

      (Citează)

  2. Man, la ce ne dai stiri de new content in Apple TV+ cand noi aici in Babuinia nu avem acces la Apple TV+?

      (Citează)

    • Daca iti bati capul putin ai si in Romanistan. Parerea mea e ca e cel mai bun serviciu de streaming, poate nu are numeric productii cum au ceilalti (mai ales Netflix), dar luate fiecare in parte, sunt de calitate.

        (Citează)

  3. zetanu:
    Daca iti bati capul putin ai si in Romanistan. Parerea mea e ca e cel mai bun serviciu de streaming, poate nu are numeric productii cum au ceilalti (mai ales Netflix), dar luate fiecare in parte, sunt de calitate.

    Pai adica sa mai dau 12EUR/luna pe VPN?
    Adica sa imi bat portofelul zici tu.

      (Citează)

    • Nu cere VPN AppleTV+ pt vizionare (de ex in browser), nicio restrictie, doar metoda de plata / AppleID din alta tara (de ex de la un amic) cand faci contul…

        (Citează)

    • VPN-ul nu e 12 euro/luna. E mult mai putin. Bine, tu ai dreptate, daca alegi metoda de plata lunara, e posibil sa fie si mai mult. Eu am luat pe doi ani cu 50 de euro daca imi amintesc bine.

      Pe device-ul pe care am contul facut pe State, un iPad mai vechi, intr-adevar nu am nicio restrictie fara VPN. Aplicatia merge si din reteaua locala, si am observat ca ar merge si din browser pe o tableta cu Android, problema apare insa in timp, mai exact, dupa ce am vizionat o perioada buna de timp asa, sa zic undeva la o luna, am vazut ca intr-o zi nu mai mergea, cumva se comporta ca si cum ar fi o problema de localizare, tot contentul era disponibil pentru marcat ca watch later, nu mai aveam play-ul activ. Am cautat pe net si am vazut ca exista inca o problema cu localizarea. Asa ca am configurat un router vechi cu un client de VPN pe el, l-am conectat frumos la VPN-ul respectiv, si in spatele routerului am pus AppleTV-ul, iar tableta am conectat-o la wifi-ul lui, si merge asa de luni bune fara probleme.

        (Citează)

    • Deci nu doar bani, si timp pierdut sa afli ce si de ce nu merge, sa configurezi vpn, un router in plus de debugerit cand nu merge, fire si beculete in plus prin casa, 1kwh pe an in plus, cateva beri in minus la terasa. Numai dezavantaje :)
      Mie mi se pare ca daca ei nu vor sa vanda e fair use sa piratezi ce ai tu nevoie din chestiile lor exclusive. Bine, zic asta la nivel teoretic, practic am luat primul sezon din Fundatia acum 2 ani sau cand a aparut si nu m-am obosit nici acum sa-l vad.
      E prea mult “continut” si prea putin timp pe lumea asta.

        (Citează)

    • Bani pe VPN nu sunt pierduti, ca il mai poti folosi si pentru altele. Sa configurezi un VPN, e un profil care se importa pe router :). De debugerit, nu ai ce sa debug, cand nu merge (si nu a fost cazul deloc pana acum) cel mai probabil e clientul deconectat, un reboot daca e lenea prea mare sau intrat pe interfata lui sa-l reconectezi :). Sau mai poate fi o problema de user, regenerat credentiale si aia e. Nu sunt multe altele care pot impacta strict clientul asta de VPN. E set and forget. 1kwh pe an in plus, probabil ca da, dar pe aia ii pierdem oricum. In ziua de azi pierzi mult mai multi kwh doar ca niste leduri pe spatele monitorului sau in alta parte ca sa-ti faca ambianta mai simpatica, deci un router ascuns intr-o biblioteca e chiar low. Si cand piratezi ii pierzi. Ca sa downloadezi Fundatia, pierzi si kwh, pierzi si spatiu pe disc etc. :). Timpul asa e, e prea putin, nici eu nu am timp foarte mult de pierdut la seriale, dar pe ala pe care il am, prefer sa il petrec pe unele care imi plac.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus