un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 27 octombrie 2023

27 Oct 2023  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Iată DJI Osmo Pocket 3:

    13 comentarii

  1. Care updateuri bune pentru Google Maps? In ultima vreme pare ca s-a prostit de tot algoritmul, in special la navigarea care nu e pentru mașini. Drumuri mai ocolite, linii de transport directe pe care le ignoră, te duce până la un punct și după îți arată o linie directă până la destinație peste clădiri/zone inaccesibile, etc. Iar culorile noi și mai puțin contrast.

      (Citează)

  2. Iar incep astia cu Black Friday de pe acum si care vor tine pana la anu in primavara?

      (Citează)

    • Pai se grabesc ca saptamana viitoare vine craciunul, apoi urmatoarea anul nou iar pe 14 noiembrie e sf valentin.

        (Citează)

  3. 1. Oare cum mai rezista oamenii din departamentele de marketing perioada asta? Au suprapus promotii de Halloween cu Black Friday si cu impodobit magazinele de Craciun. Parca anul asta le-au incalecat prea pe toate.

    2. Ikea este si cel mai mare proprietar privat de paduri din Romania. Asta cu parcul voltaic da bine pe hartie la raportul anual de sustenabilitate si cat de verzi sunt ei. Dar de fapt sunt verzi pe maini de la padurile taiate prin toti contractorii si sub-contractorii.

      (Citează)

    • E panica ca nu le ies proiectiile de vanzari si arunca tot in piata si vad ce se lipeste.

      Repede repede sa cheltuim banii, acum pana stirile despre economie nu sunt maro de tot.

      Daca as fi in retail as iesi cu oferte bune de plata in rate fara dobanda si mesaje mai temperate, da plm fiecare cum isi asterne asa doarme.

        (Citează)

  4. Nu cred ca Microsoft au nevoie de Windows Phone. Au nevoie in schimb de hardware bun pe care sa puna Android customizat si tot ce viseaza ei peste: Outlook, Teams, Onedrive, Office, bing chat, copilot, cortana, cum s-o mai chema saptamana asta
    Incearca ei cu Samsung, dar samsung are propriile idei cu bixby(lol)

    Pe mine nici nu m-ar deranja un Microsoft ca telefon de munca, ca majoritatea firmelor sunt oricum Microsoft’s bitch.

      (Citează)

    • Dap, e greu. Sa se apuce sa faca ei hardware e inutil. Pierd bani. Concurenta e deja uriasa. Alti producator (gen Samsung) au propriile idei, plus N sule in coaste de la Google, sa nu se lipeasca prea tare de serviciile Microsoft.

      Pacat de Windows Phone-ul ala, ca era un sistem compact, elegant si stabil, inca de pe acum 10 ani. Avea potential.

      Si nu e de vina indianul de e sef acum la MS, el doar trebui sa zic stop joc, ca lupta era clar pierduta. De vina e Ballmer, care a avut nevoie de trei ani pana sa isi dea seama de directia incotro merge piata.

        (Citează)

    • Pai si a avut dreptate sa zica stop joc..

      Am avut prin ’14 – ’15 cateva luni ca singur telefon un Nokia Lumia 925 (cam printre ultimele si cele mai rafinate devices cu Windows Phone).

      In vid era un telefon f misto : hardware, camera, os-ul altfel decat android / ios.

      In practica era din pacate doar semi utilizabil (ca smartphone): applicatiile first party de la MS mergeau f bine, dar cele 3rd party lipseau cu desavarsire – aveam whatsapp si FB oficiale si cam atat…. nimi de la google, nimic de la jucatori locali (ING Homebank de ex)si basca browserul (fiind bazat pe IE 11 parca) nu era suportat de f multe site-uri…

        (Citează)

    • Corect. Erau f misto ca design, camere si cateva functii altfel fata de concurenta. Dar per total era sarbatoare daca gaseai o aplicatie buna in store, iar android si ios erau mult inainte. In plus pentru unele customizari te scarpinai cu mana dreapta la urechea stanga sau trebuia sa cauti pe google tutoriale.

        (Citează)

    • Robert:
      In plus pentru unele customizari te scarpinai cu mana dreapta la urechea stanga sau trebuia sa cauti pe google tutoriale.

      asta e valabila la toata lumea… era atunci, e acum, va fi intotdeauna

        (Citează)

    • Eheee, dragii moșului, să vă povestesc eu despre Windows Mobile 6.5. Pe vremea când iOS-ul crăpa în direct în mână lu Jobs exista un sistem de operare pe care aveai .net compact framework și SQL Server Compact. That’s right aveai un fucking motor SGBD relațional pe un sistem de operare mobil. Era perfect? Hell no! Dar avea ceea ce pompoșii numesc acum ecosistem. Avea unelte de dezvoltare și documentație. Sigur, la nivelul tehnologic al vremurilor. Dar puteai să scrii aplicații când ăilalți se chinuiau să facă jailbreak.
      După care a venit Ballmer și a zis că Windows Mobile 7 va fi rescris de la 0 și nu va avea backward compatibility cu 6.5. Aia decizie curajoasă… Să te piși pe literally probabil sute de mii de ore-om. Și rezultatul reverberează încă peste decenii…

        (Citează)

    • Mare adevăr.

      Steve Ballmer a fost și va rămâne un om de vânzări extraordinar, poate și un COO bun, dar NU un CEO.

      Toate deciziile strategice care le-a luat au fost proaste. Pur și simplu proaste. Windows Mobile, fiasco cu Windows 8 și unificarea interfețelor, că și azi îl înjur zilnic când intru pe un server de la firmă din anii ăia care are f***** interfață de touch pe server.

      Se laudă cu Azure la greu, poate acolo aș putea să-l iert dar nu știu ce să zic. Mai au fost multe decizii proaste în spate.

      Puteau să-i tragă un skin frumos peste 6.5 și era o treabă. Același om care a râs de iPhone la lansare, n-a înțeles nimic efectiv, viziune zero.

      Trebuia să rămână în spate să se ocupe de ce știe mai bine, dar să nu ia decizii strategice.

        (Citează)

  5. urweiss:
    Pai si a avut dreptate sa zica stop joc..

    Am avut prin ’14 – ’15 cateva luni ca singur telefon un Nokia Lumia 925 (cam printre ultimele si cele mai rafinate devices cu Windows Phone).

    In vid eraun telefon f misto : hardware, camera, os-ul altfel decat android / ios.

    In practica era din pacate doar semi utilizabil (ca smartphone): applicatiile first party de la MS mergeau f bine, darcele 3rd party lipseau cu desavarsire – aveam whatsapp si FB oficiale si cam atat…. nimi de la google, nimic de la jucatori locali (ING Homebank de ex)si basca browserul (fiind bazat pe IE 11 parca) nu era suportat de f multe site-uri…

    Am cumparat prin 2012-13 un Lumia 520 cu ceva de genul 350 de lei, asa, de curiozitate. L-am tinut vreo 2 ani ca singur telefon si m-am mirat cat de bine ma descurcam cu el, tastatura era geniala. Eu folosind telefonul pentru mail/messaging/browsing/poze casual. Am trecut mai tarziu pe un MS 640, zau de nu era mai prost. Alea high end aveau aceleasi limitari cretine, manevra aia cu Nokia, nefiind adeptul teoriei conspiratiei, mi s-a parut parandarat. E amuzant cum MS se chinuie acum cu ARM, cand au avut punctul de plecare si s-au p@#$ pe el.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus