un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 11 octombrie 2023

11 Oct 2023  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    14 comentarii

  1. Cam atat e de mare suprafata din Stockholm unde se doreste acea interzicere.
    https://imgur.com/hgw7evf

    Mica, dar un inceput.

      (Citează)

    • Asta pare gluma, majoritatea oraselor au deja zona pietonala unde nu intra nici o masina mai mari decat aceea. O sa fie interesant cu zonele acestea cand vin pompierii, salvarea ori cand construiesc/demoleaza o casa pe acolo. Betoniere si excavatoare electrice..om vedea.

        (Citează)

    • Probabil ca este o zona istorica unde oricum nu se construieste/demoleaza nimic. Interzicerea asta suna bine in presa, arata ca s-au luat masuri.

        (Citează)

    • parca zona aia e oricum pietonala, din ce-mi aduc eu aminte.

        (Citează)

  2. Ce bine, cu Auto-Pass o sa avem inca o hartie necesara, inca o taxa pentru eliberarea hartiei, inca o ocazie de dat spaga.

    Sper ca se face, macar, si un portal online modern, prietenos, cum are ANAFul. Pe cateva milioane de euro ofc.

    Trebuie sa nu mai citesc stirile asa dimineata, incep sa sun ca Gaelex :D

      (Citează)

  3. “Yzzy.ro este un competitor pentru Flip.”

    “Sanatate baterie intre 85-100% ”

    If your battery is 79 percent or lower, it is considered degraded. According to Apple, if your iPhone’s battery health is 85 percent or 90 percent, it should continue to perform optimally for up to a year.

    Cam asta e problema cu telefoane de pe Flip si altii. Te bucuri ca ai dat cu o suta-doua de euro mai putin pe un telefon de peste 5-6 sute de euro si dupa un an deja e varza.

      (Citează)

    • Plătești o taxă de magazin, să zic așa, faptul că ai o oarecare siguranță, plus garanție. Depinde și ce telefon vrei și cât timp vrei să-l folosești pentru că da, pentru 3-4 ani merită să dai niște bani în plus.

      Asta cu bateria nu e așa o problemă și cam exagerează internetul. Sub 80% nu e varză, ci bateria începe să se consume – Apple a încercat un management, dar s-a supărat lumea că le fură performanța – și poate fi schimbată. În funcție de cum îl folosești te mai ține un an și la 79. Iar dacă acumulatorul ăla te împiedică să-ți trăiești viața, cu 700 de lei pui unul nou care te mai ține 3 ani.

        (Citează)

    • Dude, cand imi faci telefonul sa functioneze mai slab, ala nu se mai cheama management.
      Este ca si cum un producator de masini electrice iti limiteaza viteza maxima la 90 km/h dupa 2 ani ca sa salveze bateria (adica iti transforma Tesla in Dacia Spring).

        (Citează)

    • Ba da, se cheamă management pentru că funcționează în continuare. Alternativa era să se închidă la un moment dat. Pentru orice om a merge mai greu e mai bine decât deloc. Pățit la un telefon cu Android (un HTC), se închidea pur și simplu din când în când.

      Nu salvează bateria, e ca și cum ar limita viteza maximă ca să nu ți se oprească mașina în drum, e o mare diferență. La mașină poate mai greu schimbi acumulatorii, la un telefon era și atunci 70 de dolari.

        (Citează)

    • Eu zic ca solutia ar fi fost sa se fi montat baterii mai bune in telefoane. Nu esti de aceeasi parere?

      Cum ar fi ca Tesla sa iti spuna dupa 2 ani ca trebuie sa iti limiteze viteza la 90 km/h ca sa nu se opreasca masina in drum? De fapt sa nici nu-ti spuna asta, sa te trezesti ca s-a limitat fara stiinta ta?
      Sa nu iti limiteaza viteza, dar iti limiteaza acceleratia si in loc sa faci 3 secunde de la 0-100 km/h, o sa ajungi la aceeasi viteza in 10 secunde.

      Nici la Tesla nu este atat de mult un schimb de baterii… la o masina de 100.000 dolari costul este undeva pe la 15.000 dolari, adica 15% din valoarea masinii.

        (Citează)

  4. Salut decizia de la Stockholm privit interzicerea automobilelelor cu motor termic in anumite zone, astept cu nerabdate ca 10 ani sa le interzica si pe cele cu motor electric(cu mici exceptii) si trecerea in proportie de 95% la transportul in comun. Eu vad automobilul electric doar ca pe o gura de oxigen pentru industria auto, o perioada care sa-i dea timp sa-si reduca dimensiunile fara scaderi peste noapte a locurilor de munca si a taxelor platite.

      (Citează)

    • Voi cei care cantati prohodul masinilor personale semanati putin cu veganii aia care militeaza pentru inchiderea restaurantelor unde se serveste carne.
      In loc sa va mutati intr-un orasel mai mic, unde nu este nevoie de masina personala si poti ajunge aproape oriunde chiar si mergand pe jos, va mutati in orase mari si incepeti sa va plangeti de aglomeratie.

        (Citează)

  5. @Radu: multumesc pentru stirea cu yzzy.ro! Chiar cautam un astfel de site (in afara de flip), si nu stiam in care sa am incredere. I’am comandat fetitei mele un iphone 12 pro de pe yzzy, care arata absolut impecabil (exact ca nou, scos din cutie), si cu sanatate baterie 100%! Iar ca pret, a fost mai putin cu 400-500 de lei, fata de alti competitori! Multumesc inca o data, datorita tie am aflat de ei :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus