un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange a renovat magazinul din Piața Victoriei și acum are service rapid și telefoane recondiționate

4 Oct 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Orange a redeschis magazinul lor din Piața Victoriei, pe care-l consideră cel flagship al companiei. La o primă vedere poate că arată similar cu cel dinainte, dar se vede orientarea puternică Orange spre conceptul numit de ei Re (de la recondiționare, reciclare, reparare etc) și magazinul vine cu câteva avantaje pentru clienți.

Lăsând la o parte design-ul un pic schimbat (pereți din verdeață, foarte multe produse expuse etc), a apărut de exemplu un stand întreg cu telefoane recondiționate. În acest domeniu, mi se pare important ca un potențial client să vadă cu ochii lui un telefon recondiționat și să-și dea seama că arată impecabil. M-am uitat eu la câteva iPhone-uri și Samsung-uri de acolo, n-aș fi ghicit niciodată că nu sunt noi, având în vedere că ecranul și carcasele erau impecabile.

Iar când vezi un astfel de telefon, te gândești că poate mai bine iei unul recondiționat pentru copii sau părinți, dacă nu pentru tine. În fond, vin tot cu 2 ani garanție, iar în luna octombrie Orange le dă chiar și un discount suplimentar de 22% în acest magazin.

Există și un punct de service în magazin. Orange are de mulți ani un service propriu rapid, dar știam că este undeva în strada Biharia. Acum este un punct de service și în magazinul din Victoriei și cei de acolo fac intervenții pe loc. Majoritatea clienților pleacă cu problema rezolvată în mai puțin de o oră. Bănuiesc că unde este nevoie de piese speciale sau este un telefon mobil mai rar întâlnit, se așteaptă mai mult, dar momentan ei rezolvă 80% dintre probleme în mai puțin de o oră.

Am văzut și ambalaje eco-friendly, apropo. Unele produse (huse, încărcătoare etc) sunt ambalate în carton reciclat. Orange lucrează cu furnizorii săi pentru a crește cantitatea de astfel de ambalaje în viitor.

Ideea asta poate mi-a plăcut cel mai mult și aș vrea să o văd implementată pe scară largă. De când reciclăm noi acasă, vreo 4 ani acum, cel mai uimit sunt de cât de mult plastic este de tipul “one time use”, ambalaje care devin inutile și se aruncă la gunoi imediat ce scoți produsul din ele.

Un alt avantaj al magazinului este varietatea mare de produse expuse acolo. La un scurt tur, am văzut telefoane, ceasuri și tablete de la Oppo, Samsung, Xiaomi, Huawei, Honor și o mulțime de dispozitive Apple, inclusiv noile 15 și accesorii pentru ele. Poate mai important, este o zonă mare PlayStation. Dacă vreți o consolă acum, să plecați cu cutia în mână, are Orange acolo la prețul normal, ei fiind unul dintre partenerii oficiali Sony în România.

Tot pe partea de eco-friendly, magazinul a înlocuit toate etichetele de hârtie cu unele e-Ink reutilizabile. De asemenea, au montat acolo un infochioșc cu ecran tactil mare pe care pot fi găsite toate broșurile și pliantele care altădată erau tipărite și puse pe mesele de prin magazin.

La o primă vedere, pare o idee foarte bună. Vă dați seama câtă hârtie glossy și câtă cerneală se irosea pe pliante cu o valabilitate foarte mică a ofertelor scrise pe ele? Din păcate, nu cred că cineva va folosi acel infochioșc vreodată. Oamenii mai frunzăresc pliante când n-au ce face, dar nu cred că le caută nimeni în mod activ.

Magazinul s-a lansat și cu o ofertă bună. Comunicatul spune următoarele:

Pentru a-i încuraja și pe clienți să adopte obiceiuri sustenabile, Orange lansează două oferte comerciale dedicate pentru magazinul din Piața Victoriei. Pentru orice telefon recondiționat cumpărat din smartshop-ul din Bulevardul Lascăr Catargiu, clienții vor primi o reducere de 22%.

De asemenea, cei care aduc pentru Buy-Back (Recumpărare) un telefon funcțional și cumpără un telefon recondiționat din oferta Orange vor primi un voucher în valoare de 100 de euro, suplimentar față de valoarea la care este evaluat telefonul vechi.

Și cam asta este treaba cu noul magazin Orange.

    8 comentarii

  1. E legal sa afiseze preturile (doar) in euro? Stai sa calculezi conform cursului care e afisat undeva prin magazin…

      (Citează)

  2. Iphone 11 reconditionat, 440 euro la liber – 2200 lei
    Iphone 11 nou Emag – 2400 lei .

      (Citează)

  3. Orange a aflat că scăderea valabilității opțiunilor pe cartele prepaid de la 30 la 28 zile este un beneficiu adus clientului.

      (Citează)

  4. “În fond, vin tot cu 2 ani garanție – nu, au 1 an, scrie pe afiș. 450 E S20…

      (Citează)

  5. Antifurturile alea arată odios. Lasă-mi marginile și ecranul neatinse, să văd și eu ca lumea telefonul ăla? Ce aveau vechile antifurturi, care se lipesc doar de spatele telefonului?!

      (Citează)

    • Erau din plastic nereciclat, astea sunt din ala bun, reciclat. Reciclat, asta e important cand vorbesti despre un magazin Orange :))

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus