un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gătesc fajitas cu pui și dau 10% reducere la orice comandă la Freshful

25 Oct 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, PUBLICITATE  ·

9 comentarii

Să încep cu oferta bună: dacă folosiți codul de reducere nwradu10 la Freshful, primiți 10% reducere la comenzi de minim 250 de lei. Valabil pentru orice client, nu doar cei noi, până la data de 30 octombrie. Eu deja l-am folosit pe o comandă și a fost un moment chiar tare să introduc numele meu pentru discount în site. Next level stuff.

Ocazia este noua secțiune Rețete din site-ul Freshful. Intrați acolo, veți găsi câteva zeci de rețete de mic dejun, aperitive, preparate principale, deserturi și altele. Toate au instrucțiuni ușor de urmărit, iar unele au și clip video. Găsiți în pagină costul per porție și cu un singur click puteți introduce toate ingredientele necesare în coș.

Există și opțiunea de a înlocui ingredientele, în caz că lipsește ceva din Freshful în acel moment, sau puteți elimina din coș ceea ce aveți deja pe acasă, că probabil ulei sau condimente aveți “în stoc” acasă.

Am gătit și eu o rețetă de acolo. Am trișat un pic pentru că am ales o rețetă pe care o facem des acasă, fajitas de pui, doar că noi îi spuneam “wrap de pui” până acum. Este ușor de preparat, gustoasă și, când asamblezi fajita la final, fiecare membru al familiei poate participa ca să-și facă ce combinație dorește, cu mai multe sau mai puține legume, mai mult sau mai puțin sos, #cudetoate etc.

Am pus ingredientele în coș direct din rețetă. Am mai adăugat una alta pentru aprovizionarea săptămânală. Am comandat joi la ora 12:20. A fost livrată la ora 16:41.

Am fotografiat totul. Iată mai jos rețeta de fajitas de pui, în varianta Freshful, dar am precizat pe unde a fost cazul și ce modificări mai fac eu de obicei acestei rețete.

Pieptul de pui se taie fâșii cam de 20 x 10 mm în secțiune și cât vreți voi de lungi. Oricum se mai strânge în tigaie la foc. După ce l-am tăiat, l-am pus într-un bol și am dat peste el cu ulei de măsline și zeama de la o lămâie. În bolul mic este un amestec de praf chili, boia, chimion, sare și piper, puse după gust. L-am turnat și pe acesta peste pui și am amestecat totul cu o lingură.

Sfatul meu: puteți folosi și pulpe dezosate de pui tăiate similar, sunt poate chiar mai gustoase, sau un amestec de pulpă cu piept. Condimente puneți după plac, eu de obicei pun și curry, de exemplu.

Am tăiat apoi legumele. Am avut un ardei kapia roșu și unul verde, plus un ardei gras galben, ceea ce s-a nimerit exact combinația perfectă de culori pentru o poză bună la final. Le-am tăiat și pe acestea fâșii, împreună cu o ceapă albă.

Apoi ne-am mutat la aragaz. 600 de grame de piept de pui au încăput perfect în tigaia mea non-aderentă de 32 cm. Am pus puiul în tigaie, la foc mic spre mediu, și l-am răsfirat în întreaga tigaie. După un timp l-am mai întors cu ajutorul unui clește.

Țineți-l în tigaie până devine auriu. Sfatul meu: nu mai mult de auriu. Ar fi plăcut să aibă un pic de crustă, dar fâșiile sunt subțiri și dacă le lăsați prea mult pe foc se vor usca prea mult.

Am scos puiul din tigaie într-un bol și în locul său am pus fâșiile de legume proaspete. Acestea sunt mult prea multe pentru ca fiecare să aibă contact direct cu tigaia, dar nu contează. Scopul acestei căliri este să se înmoaie un pic, de fapt, iar câteva dintre ele prind și un pic de rumeneală pe câte o parte. Din când în când le-am mai rotit și amestecat. Nu le țineți multă vreme pe foc, vreți să rămână un pic crocante de fapt pentru o textură mai plăcută în preparatul final.

Rețeta Freshful spune să puneți acum puiul la loc peste legume în tigaie și să le amestecați pe toate. Este o idee bună dacă ați gătit puiul de mai multă vreme (sau folosiți pui rămăs de la altă masă) și acesta s-a răcit între timp, așa că se va încălzi din nou alături de legume. Scoateți totul din tigaie într-un bol sau o farfurie.

Sfatul meu: nu puneți puiul peste legume. Eu prefer să am la final puiul într-un bol și legumele separat în alt bol. Asta ajută la final la dozare, își pune fiecare în ce proporție vrea din fiecare ingredient.

Iată ce tortilla a livrat Freshful. Sunt foarte bune și de dimensiuni mari, cam 30 cm în diametru. Încălziți-le vreo 10-15 secunde pe fiecare parte în tigaie, dar nu mai mult de atât deoarece ar putea deveni crocante și nu se mai pot rula. Trebuie doar încălzite în această etapă, nu mai mult.

Urmează asamblarea.

Sfatul meu: mie îmi place să pun mozzarella sau parmezan ras peste tortilla caldă, unde brânza se topește un pic.

Am pus apoi frunze de salată verde din cea livrată de Freshful.

Sfatul meu: de obicei folosesc salată iceberg tăiată fâșii. Este mai crocantă și parcă merge mult mai bine într-un wrap, am descoperit trucul ăsta în clipul unui american și avea dreptate, schimbă în bine textura și gustul.

Peste salată am pus pui cu legume, apoi am adăugat sosurile pe care noi le folosim uzual la fajitas și quesadilla făcute în casă: sos picant (Tabasco-Sriracha a fost în acest caz) și smântână. Smântâna face toți banii, trust me on this.

Sfatul meu: dacă nu vă plac aceste sosuri, o altă combinație pe care o folosim uneori este următoarea: într-un bol punem salată iceberg tăiată și o lingură mai mare de maioneză, apoi le amestecăm astfel încât bucățile de salată să aibă un pic de maioneză pe ele. Iceberg + maioneză = ❤️.

Împachetarea este simplă. Eu nu mă complic cu metoda shaormarilor de a “împacheta” partea de jos a lipiei ca să nu iasă ingrediente pe acolo. Rulez tortilla direct pe masă, trec o parte peste cealaltă și încerc să o comprim cât pot. Dacă ies ingrediente pe la capete, le “împing” cum pot la loc.

Trucul meu este următorul: iar o foaie de hârtie de împachetat și împachetez tortilla în el, iar acea foaie o închid bine la capete, ca și cum aș ambala wrap-ul pentru transport. Apoi cu un cuțit tai de la mijloc tortilla în două și mănânc ambele jumătăți de la mijloc spre capete. Alternativ puteți folosi folie de aluminiu (dar nu prefer metoda aceasta, pare risipă) sau puteți folosi pungi de hârtie pentru sandvișuri, în caz că aveți așa ceva.

That’s it. Am făcut trei fajitas când am fotografiat rețeta și le-am mâncat împreună cu Matilda pe măsură ce le făceam. Mie mi se pare o rețetă ușor de făcut, sănătoasă (pui și legume, în fond) și plăcută inclusiv pentru copii, care probabil vor fi încântați să-și facă propriu amestec și să-l ruleze și să-l mănânce.

Puteți servi separat sosuri pentru ele. Noi de obicei mai punem smântână, dar merg și cu guacamole.

 

Large scale: mereu mi-a plăcut felul în care unele rețete trebuie modificate în caz că trebuie să preparați cantități mai mari deodată, că poate aveți 6 invitați și este seara de fajitas de pui. În acest caz, aș spune că puiul poate fi pregătit din timp și pus la frigider, apoi reîncălzit 1 minut în tigaie pentru a fi cald.

Legumele pot fi tăiate din timp și păstrate câteva ore la frigider. Le puteți căli în cuptor în paralel cu puiul de pe aragaz sau puteți lucra la 2 tigăi deodată.

Tortillas pot fi toate încălzite deodată în cuptor, la temperatură foarte mică. La final, puteți face un fel de “bar de toppinguri” și să-și împăturească fiecare fajita dorită sau le puteți împacheta voi. Pentru a le păstra calde, țineți-le în cuptorul setat la 50-70 de grade până când sunt toate gata.

Dacă vreți să mă vedeți gătind și vreo altă rețetă din Freshful, să-mi spuneți care. Mi-am descoperit my inner Jamila și sunt câteva rețete acolo care mă atrag, poate mai fac un articol cu una dintre ele.

    9 comentarii

  1. La inceput am fost incantat de Freshful dar cu timpul …toate s-au scumpit si cand aveau promotii de exemplu la Pepsi de 2.5 litri nu te lasau sa comanzi mai mult de 2 sticle.

    In fine, verifica o comanda veche, baga produsele in cos si vezi diferenta de pret…este enorma.

    NImeni nu tine cont de cerintele tale cand dai comanda, am primit produse ce expirau in 2 zile..desi am specificat ca vreau cu termen de valabilitate cat mai lung.

    DIn pacate pentru clasa medie deja aceste firme Freshfull / Sezamo nu mai renteaza.

    Pierzi 2 ore in Carrefour sau Auchan de exemplu, scanezi in timp real cu telefonul si iti alegi singur produsele de la raft in functie de preferinte si evident la un pret mult mai mic mai ales daca prinzi oferte cum au fost zilele Auchan sau preturi bune prin AFG de la Carrefour.

      (Citează)

    • credeam că sunt singurul care a observat asta. Totul este mai scump cu 20% fata de Profi/Kaufland lejer.

      Nu știam de ce mi-a mucegăit pâinea ieri, pt că mi-au adus o pâine care expira in 2 zile.

        (Citează)

    • Nu esti singurul, preturi mai mari au avut inca de la inceput. Cat despre paine, asa am patit mereu, ba chiar le-am scris la detalii sa aibe termenul de valabilitate mai mare, dar n-a avut cine sa citeasca. Asa ca m-am lecuit, prefer sa-mi aleg eu produsul de pe raft.

        (Citează)

  2. Alternativa este un pic de disciplina si planificare. Niste abilitati mult mai util de exersat decat dependenta de un serviciu, dependenta pe care o vor valorifica in avantajul lor.

      (Citează)

  3. Imi place cum ai prezentat reteta. Mai asteptam si altele.

      (Citează)

  4. La cum tot vedeam postarile lui Radu ca in x luni a facut x comenzi in valoare de x lei, era lesne de inteles ca era pur reclama 😂

      (Citează)

    • La acel articol ma intrebam… iarasi… de ce ai mereu retinerea in a marca sponsorizarea? Noi, cititorii apreciem mai mult transparenta. In fine, e decizia ta.

        (Citează)

    • Pentru ca ala nu era reclama și asta este. Mai lăsați paranoia. Voi nu pomeniți niciodată branduri fără sa fiți plătiți? Când aveți conversații cu prietenii vorbiți ca la știri cu “una dintre cele mai mari bănci din România” în loc de numele băncii?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus