un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 29 octombrie 2023

29 Oct 2023  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Matthew Perry, din Friends, a murit la 54 de ani. Poate sinucidere. Actorul a fost dependent de opioide și a avut probleme mari de sănătate, fiind apoi operat de multe ori.

Viața unui hoț de bitcoin. They then served him with a search warrant and tore his house apart until they found the computer that contained the rest of the 2012 Silk Road theft that netted Zhong 50,000 bitcoins, which ended up being worth a whopping $3 billion.

Momofuku Ko s-a închis. Este unul dintre restaurantele de top ale lui David Chang, pe care îl admir și la ale cărui materiale m-am uitat mereu cu plăcere. Am fost la Momofuku Ko în New York, avea două stele Michelin, a fost o experiență pe cinste despre care nu am scris niciodată.

Un bărbat de 82 de ani a făcut atac de cord după ce s-a înecat cu o caracatiță vie. Poate n-ar fi bine să mănânci caracatițe vii, just saying.

Drame din Gaza. “I lost my uncle, my aunt, and all of their children and their grandchildren are all gone. I lost 14 members of my family in one airstrike.”

Un pilot drogat a încercat să prăbușească un avion de pasageri. Era pasager la bordul avionului, dar zbura în cockpit alături de colegii lui. La un moment dat a sărit să activeze stingerea de incendiu a motoarelor, care le-ar fi oprit în zbor, dar a fost blocat de ceilalți piloți. Acum este acuzat de 83 de tentative de omor.

Pe 2 noiembrie va fi lansată o melodie nouă a Beatles, Now and Then. Ultimul lor cântec lansat, cum bine zice articolul.

Maggie Smith este imaginea unei campanii Loewe, la 88 de ani. Kim Kardashian lansează nipple bra.

O femeie din Italia a câștigat în instanță dreptul de a-i da afară din casa ei pe cei doi fii. Au 40 și 42 de ani.

Site-ul primului test atomic este foarte vizitat. Trinity Site are tot mai mulți vizitatori de când cu filmul Oppenheimer. M-aș duce și eu, sincer să fiu.

Câte cadavre ați văzut și de ce? O discuție pe Reddit.

Brânza nr 1 în lume vine din Norvegia.

Un tânăr de 14 ani a inventat un săpun care tratează cancerul de piele.

Cocktailuri de Halloween.

Formula 1 în Mexic astăzi, la ora 22.

    26 comentarii

  1. Era inevitabil sa nu apara si un articol despre “dramele din Gaza”. Pare un antisemitism voalat. Sper ca Israelul sa faca ce are de facut, odata pentru totdeauna. Nu este nicio drama, si-au facut-o cu mana lor.

      (Citează)

  2. https://x.com/visegrad24/status/1718224586360103302?s=20

    Copiilor impuscati voluntar in dulapul ala nu li s-a dat 24 sau 48 de ore sa se adaposteasca.
    Da. Situatia din Gaza e tragica. Dar reflecta si faptul ca ratiunea e mereu subordinate indoctrinarii

      (Citează)

  3. Ce fac aia in Gaza, aia de eficienta.

    Altfel, daca te gandesti un pic, evreii fac acum exact ce le facea Hitler lor in Germania.

      (Citează)

    • da baws fix asa e, ai pus punctul pe i!

      Adica dupa ce hamas si palestinieni spalati pe creier de hamas au intrat peste evrei si le-au taiat femeile gravide, le-au dat foc fetilor, le-au omorat copiii si le-au profanat cadavrele in fata parintilor si bunicilor, Israel ar trebui sa vina cu flori si bomboane si sa le spuna “va rog sa nu mai faceti, ca nu-i frumos!”, nu?

      Despre ce vorbim aici?

      Ce s-a intamplat acolo a fost mai oribil decat ce-au facut nemtii in timpul holocaustului. Din punctul meu de vedere Israel ar trebui sa foloseasca bombe atomice si sa-i linisteasca pe toti.

        (Citează)

  4. Partea in care evrei au venit dupa WWII si au invadat Palestina la care nu aveau nici un drept ti-a scapat complet. Tot in numele spatiului vital au facut-o si evreii.

    Nu exista scuza pentru ce face Hamas, dar exista o explicatie si o ai mai sus.

    Iar acum, o forta armata superioara si dotata cu tancuri si armament de cea mai noua generatie va intra in zona civila pentru a pedepsi acte de terorism.

    Si sunt de acord cu tine, problema nu se va rezolva fara a transforma in sticla desertul si zona Gaza.

      (Citează)

    • #Gaelex
      sunt curios unde ai facut tu istoria? la fara frecventa? la scoala ajutatoare?

        (Citează)

    • merg pe varianta a doua!

        (Citează)

    • Mai citeste… Evreii nu au dispărut niciodată complet ca populație din Palestina. Prezenta unei populații evreiești în Sinai și Palestina e documentata de-a lungul evului mediu.
      Incepand cu secolul 19 miscarile sioniste cumpara teritorii în zona și înființează kibuturi.
      In secolul 20 mișcarea ia amploare. Nu e ca și când au invadat din senin.
      În perioada interbelica populația evreiasca e supusa pogroamelor de către palestinieni cei oprimați – liderii lor religioși fiind foarte fani Hitler – caută detalii pe net, nu mă crede pe cuvânt.
      Crearea statului Israel în 1948 a fost făcuta într-adevăr cam pe genunchi – mandatul britanic al Palestinei nu știa cum sa se scape mai repede de zona aia, dar din moment ce el exista atunci trebuie acceptat dreptul unui stat suveran de a se apăra.
      Din nou – nu înseamnă ca ce fac evreii e neaparat corect, dar nu e incorect. S-a început un război prin atacul Hamas. Astea sunt consecințele.

        (Citează)

    • La filmele făcute de evrei cu evrei despre crearea statului evreu… care ziceau ca mine. Nu erau evrei, au venit cu navele după WWII iar blocada britanică s-a făcut că nu vede invazia de evrei, după ce garantaseră integritatea Palestinei.

        (Citează)

    • asta iarasi este o cretinitate, ca evreii au invadat.

      uita-te putin si vezi cam de cate mii de ani erau in zona si cum au fost nevoiti sa-si cumpere teritoriile istorice , ti-a facut DVA un rezumat.

        (Citează)

    • Baieti, respirati un pic, luati o pauza de la stiri, intrati pe internet si cautati si articole despre istoria Gaza.

      Apoi ganditi un pic asa: Cum stam noi in transilvania, vin ungurii si incep sa cumpere teren. Si tot cumpara si romanii se tot muta si apoi raman toti adunati intr-o zona mica langa transfagarasan, fara mari resurse, fara posibilitati. Ungurii ne dau curent si apa, si uneori cate o bomba noi la ei ei la noi. Si tot asa si tot asa pana cand ? Ce credeti ca s-au gandit evreii ca obtin daca tin langa ei “cea mai mare inchisoare in aer liber”?

        (Citează)

  5. Cred ca mai corect ar fi situl şi nu site-ul, la stirea cu testul atomic. Mi-au luat cateva momente pana mi-am dat seama la ce faci referire.

      (Citează)

  6. romanii ”traditionali” iubesc sapunul precum vaccinul!

      (Citează)

  7. În loc de babeta, pardon doamna care este imaginea Loewe, mai bine îi aduceau înapoi la întreprindere pe făcătorii de parfumuri de pe vremuri.
    Am avut de la Loewe două dintre preferatele mele în materie de parfumuri bărbătești.
    Rebranding, schimbat rețeta și ambalajul. Au noile versiuni în comun cu cele vechi exact ce au în comun tămâia și heroina.

      (Citează)

  8. M-am uitat un pic peste propunerile istorice de rezolvare a situatiei din fosta Palestina, actualul Israel.

    Englezii au fost dupa mine cei mai realisti, au constatat ca cele 2 populatii se urasc prea tare sa se poata intelege si au propus separarea in 2 state.

    Americanii au vrut sa un stat unic, in care nici arabii sa nu ii domine pe evrei, nici evreii pe arabi. Cei mai nerealisti, dupa mine. Daca nu ar fi o situatie dramatica, as rade 10 minute de naivitatea ideii ca supremacistii musulmani si poporul ales sa renunte amandoi la suprematie in acelasi loc si interval de timp.

    Arabii localnici au vrut sa ii arunce in mare pe evrei, sa nu le dea absolut nimic, adica razboi. Asta au vrut, asta au tot practicat din 1930 incoace, cu succesurile care se vad.

    Evreii vor sa aiba o tara a lor si sunt dispusi sa plateasca pentru asta. Din pacate, nu vor avea pace pana cand granitele Israelului nu incep sa faca sens.

      (Citează)

  9. Ce combinatie interesanta de articole avem astazi. Totul de la dramele din Gaza pana la Nipple Bra.

      (Citează)

  10. Gaelex:
    Ce fac aia in Gaza, aia de eficienta.
    Altfel, daca te gandesti un pic, evreii fac acum exact ce le facea Hitler lor in Germania.

    Tu cu ce te gandesti un pic? Adica evreii atacau satele si orasele de frontiera a nemtilor, bombardau teritoriul german?
    Recomanda si mie o sursa, articol ceva…

      (Citează)

    • N-ai prea auzit de Holocaust, nu? Cum ii tineau in ghetouri, cum ii insemnau ca sunt evrei, cum nu le dadeau voie sa munceasca?

      Si evreii nu au fost chiar pasivi, in Varsovia au ripostat si le-au dat de furca nemtilor.

      Altfel, greu cu analfabetismul functional si orbirea selectiva. Evreii ii prigonesc pe palestinieni cum au fost ei prigoniti de nazisti.

        (Citează)

    • @Gaelex, lumea iti explica faptul ca in perioada Holocaustului evreii nu au bombardat cu rachete, nu si-a pus bombe de gat ca sa se arunce in aer in mijlocul nazistilor si nici nu au omorat copii germani nevinovati, iar tu o tragi cu analfabetismul functional.
      Nu vreau sa te superi, dar cam de asta dai tu dovada acum.

        (Citează)

    • Deci istoria incepe in 2023 andrei? Sau zi’ne tu cand crezi ca e pct 0.

        (Citează)

    • @urweiss, explica-mi te rog legatura dintre situatia de acum si situatia din timpul Holocaustului. Din cate mi-am dat seama discutam despre ce se intampla acum, nu ce s-a intamplat cu 10-20 de ani in urma.

        (Citează)

    • 1. nu era legatura, era analogie (apropos de analfabetismul functional)

      2. istoria nu se intampla in vid : Holocaustul (ca punct culminant al unor ani 20-30 plini de pogromuri si antisemitism in Europa cel putin – salutam pe aceasta ocazie pe unicu’ capitanu’ codreanu 🤮) a determinat migratia masiva din anii de dupa razboi care a dus la cele 3 razboaie (4 daca pui si Suez-ul), trecerea palestinilor spre terorism cand au luat-o toti arabii pe coaja in acele razboaie (si unii din, ghetoizarea gaza care a venit dupa… mai pune si granitele trase la misto de englezi si cand au preluat zona la ‘918 si cand au tirat’o pe repede inainte

        (Citează)

  11. Tu ai o problema cu evreii… am observat in ultimele articole pozitionarea ta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus