un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amsterdam are cele mai mari taxe pentru turiști pentru că s-a săturat de ei

18 Oct 2023  ·

TURISM  ·

32 comentarii

Ce probleme au și unii! În timp ce în România cam toată lumea ar dori mai mulți turiști străini, alte țări au prea mulți și introduc măsuri pentru a micșora numărul turiștilor care le vizitează anual orașele.

Amsterdam crește din nou taxele aplicate turiștilor care vizitează orașul, deși sunt deja cele mai mari din Europa. De la anul, Amsterdam va taxa cu 8-11 euro turiștii care vin acolo cu vase de croazieră (adică nu dorm în hotelurile olandeze) și cu 12,5% din valoarea camerei pe noapte turiștii care dorm în hoteluri. Taxele sunt pe zi, desigur.

O cameră de hotel poate fi lejer 100 de euro, chiar și mai mult. S-a cam scumpit totul în Europa, iar dacă nu iei cu multe luni înainte cazarea, 100 de euro pe noapte nu este vreun tarif exagerat. Și mai dai încă 12,5 euro de persoană, pe zi, taxa de oraș.

Amsterdam descurajează britanicii să vină în vizită, că de obicei aceștia beau mult și fac scandal. Orașul a început și să restrângă districtul roșu. Cafenelele nu mai sunt încurajate să vândă droguri. Pentru ce te mai duci în Amsterdam, pentru clădiri frumoase și istorie și muzee și străzi pietonale? Bleah! /s

  32 comentarii

 1. @Radule daca pentru tine un joint e un drog… atunci celelalte ce sunt?
  Aveam pretentii de la tine mai ales ca te urmaresc de atatia ani ….
  Se pare ca si tu esti prins in mireajul presei care de 2 luni si mai bine o tine langa cu drogurile pacii,si pentru un leustean presa zice ca e drog.
  Mda…. deci concluzia e una,cand auziti de Amsterdam totul se invarte in jurul unor bete droguri pentru voi :)))

    (Citează)

  • Da, e drog, toate sunt. Tutun, alcool, marijuana… etc. Substanțe psihoactive. Că un joint e mai puțin periculos/cauzator de dependența ca altele e altă discuție. Dar tot drog rămâne. Am văzut destui “iluminați” care jură că marijuana e medicament și nu dă dependență dar fac pe ei dacă nu au jointul zilnic.

     (Citează)

  • Florin, tu esti din aia pe care ii opreste politia in trafic si zic mirati: “Da’ ce sefu, ca am baut decat doua beri. Daca alea e alcool, atunci spirtu ce mai e?”

     (Citează)

  • Drogurile nu sunt droguri!

     (Citează)

 2. 100 euro? Fara 250 nu stai nicaieri semi-decent in amsterdam.

    (Citează)

  • acolo m-am blocat si eu.
   Radu, n-ai mai fost demult in Amsterdam

     (Citează)

  • Eu am dat de curand 100+ eur/zi la mama dreak intr-un orasel din germania, in apropiere de..nimic, ma rog era multa iarba in jur dar din aia pentru vaci. 100eur la Amsterdam e pomana

     (Citează)

  • Daca nu e vreun eveniment mare (cum e acum ADE) și nu iei camera de azi pe maine, știu 2 hoteluri de 3 stele mai mult decât decente care au camera dubla sub 150 de euro. Unul are chiar mic dejun inclus.

     (Citează)

 3. Un oraș plicticos dintr-o țară plicticoasă, zău de aș merge pe acolo în afară de tranzit.

    (Citează)

 4. Mvai, intai au dat drumul la droguri si prostitutie pentru a atrage turismul iar acum le pute. Incredibil.

    (Citează)

 5. Pentru ce te mai duci în Amsterdam, pentru clădiri frumoase și istorie și muzee și străzi pietonale? Nu, te duci sa dai la b.ci si sa tragi pe nas. De aia te duci…

    (Citează)

 6. Pentru ce te mai duci în Amsterdam, pentru clădiri frumoase și istorie și muzee și străzi pietonale?

  Dacă vreți străzi pietonale nu veniți în Amsterdam. Fără mișto, dar n-avem. :D

    (Citează)

  • Nici Kalverstraat nu mai e pietonala ?

     (Citează)

  • Eh, ok, m-ai prins. Aia e pietonală. Și Albert Cuypstraat dacă chiar vrei.

   Ce vroiam să zic e că Amsterdamul nu e chiar orașul străzilor pietonale. Eu locuiesc acolo și nu mi-a venit niciuna în minte.

     (Citează)

  • Reguliersdwarsstraat
   Singel
   Heiligeweg
   Voetboogstraat
   Spui
   Eggertstraat
   Nieuwendijk
   Nicolaasstraat
   Nieuwe Nieuwstraat
   Dirk van Hasseltssteeg
   Nieuwezijds Kolk
   Sint Jacobsstraat

   Hai ca te am mai prins cu cateva, si or mai fi prin zone pe care nu le stiu eu.

     (Citează)

  • Luati exemplu de la Ionut. El stie sa foloseasca Google Maps.

     (Citează)

  • Ionut a locuit 1 an in Amsterdam.
   Ionut stie orasul si zonele pietonale.
   Ionut foloseste google maps doar pt nume.

     (Citează)

  • Da, a luat niște străduțe care ies din Kalverstraat sau Nieuwendijk (care-i practic prelungire a Kalverstraat) + niște exemple total greșite gen Singel care-i aliniată cu mașini (vezi Google Street View) sau Spui care-i o piațetă ce are o linie de tramvai pe una din laturi. :D

     (Citează)

  • Ok, deci concluzionam ca sunt multe strazi pietonale in Amsterdam da ?
   E irelevant unde sunt si ca sunt legate de alta strada.
   Doar nu ai recunoaste acum ca ai scris ceva fara sa verifici inainte. Mai bine dam vina pe ala care te corecteaza ca se uite pe gmaps si altele.

     (Citează)

  • Ionut, linisteste-te! Tu ai castigat lupta pe internet azi.

     (Citează)

  • Ionuț, nu te înfierbânta tati. Ce vroiam eu să zic e că în Amsterdam nu prea sunt străzi pietonale. Asta-i tot. Don’t get your undies in a bunch.

   Dacă e să vorbim de scris fără să verificăm înainte, din alea pe care le-ai enumerat tu doar astea chiar sunt pietonale:

   Kalverstraat
   Heiligeweg
   Eggertstraat
   Nieuwendijk
   Nicolaasstraat
   Nieuwe Nieuwstraat
   Dirk van Hasseltssteeg
   Sint Jacobsstraat

   Atât. Restul le-ai pus „fără să verifici înainte”.

   Și da, că localnic îmi trece des prin gând „bă, dar ce-aș ieși eu la o plimbare acum pe strada pietonală Dirk van Hasseltssteeg care-i lungă cât pot eu să trag un scuipat”.

   Atât vroiam să spun: în Amsterdam nu prea sunt străzi pietonale. Da, sunt cel puțin 8, mersi de informație. Două mai lungi și în rest un fel de strada Sforii din Brașov.

     (Citează)

 7. toate e droage, inclusiv cafeaua.
  poate ca marijuana nu e asa harmless cum crede lumea. doar ganditi va daca toti ar fuma.

    (Citează)

 8. Acum e momentul ca fetele să mai umble și la preț.

    (Citează)

 9. Florin:
  @Radule daca pentru tine un joint e un drog… atunci celelalte ce sunt?

  dar lumineaza-ne tu .. conform cu legislatia romana actuala (si orice legislatie din EU in afara Olandei), ca ce este considerata iarba?

    (Citează)

 10. Oh noooo…. anyway!

    (Citează)

 11. Stiu ca e departe, dar in Butan e 100 dolari pe zi de persoana taxa de turist ( am vazut la HaiHui in 2 recent)
  Ei fac asta tocmai pentru a evita turismul de masa.

    (Citează)

  • Nu vreau sa fiu rau neaparat, dar cred ca fac asta ca sa selecteze numai turisti cu bani multi. Bravo lor, daca le merge.

   Ca sa se vada ca nu sunt consecventi pana la capat: indienii nu platesc nicio taxa (sau platesc ceva infim). Rezultatul? in 2019 au vizitat tara 11.000 de americaani, 4000 de englezi si 4000 de germani. Si 230.000 de indieni.

     (Citează)

 12. Florin:
  @Radule daca pentru tine un joint e un drog… atunci celelalte ce sunt?
  Aveam pretentii de la tine mai ales ca te urmaresc de atatia ani ….
  Se pare ca si tu esti prins in mireajul presei care de 2 luni si mai bine o tine langa cu drogurile pacii,si pentru un leustean presa zice ca e drog.
  Mda…. deci concluzia e una,cand auziti de Amsterdam totul se invarte in jurul unor bete droguri pentru voi :)))

  Man, ești penibil. Trăiești în Teleorman?

    (Citează)

 13. Mi se pare ciudat că taxa e practic mai mare pentru turiștii care stau în oraș, deci cheltuiesc mai mulți bani în oraș. E ok, cred că sunt multe orașele din jur care se vor bucura de turiștii in plus, și care vor lua trenul ca să viziteze Amsterdamul.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus