un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 8 septembrie 2023

8 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: un polițist din Brașov a fost prins cu un kilogram de cocaină pe care o vindea printre blocuri.

    11 comentarii

  1. Wizrom Software, cu 100 de angajați, a avut o cifră de afaceri de 1,3 milioane euro

    Deci cifra de afaceri / “productivitatea” per angajat e doar 13.000 EUR? (1.300.000 / 100)
    Per an?

    Ceva e necurat acolo. Produc software aici pe firma X și-l vând de pe firma Y din tara Z?

      (Citează)

    • Pe mfinante – cifra de afaceri Wizrom Software 2022 = 33.579.423 lei, cifra de afaceri 2021 = 31.060.394 lei. Nu mai cititi ZF ca sunt beti.
      PS: hai ca cred ca m-am prins ce au facut: au luat suma in lei, au impartit la curs, le-a dat 6.7 milioane si au mai impartit o data la curs.

        (Citează)

  2. alunelu:
    Pe mfinante – cifra de afaceri Wizrom Software 2022 = 33.579.423 lei, cifra de afaceri 2021 = 31.060.394 lei. Nu mai cititi ZF ca sunt beti.

    Deci ~6,8 MEur cu 100 angajati, productivitatea per angajat IT e 68.000 EUR / an. Tot inspre partea de jos, dar parca incepe sa sune realist.
    In linii mari 1500 EUR net/luna (salariu oricum mic pentru IT dar sa o luam ca medie in exemplul acesta) devine 3000 EUR/luna cheltuiala totala firma. Deci 36k EUR an cheltuiala numai cu angajatii. Ar mai ramane 32k EUR / angajat / an dar mai sunt si alte cheltuieli operationale de avut in vedere care sigur nu-s mici.

      (Citează)

    • @Ariel, 68k euro nu e neapărat în partea de jos, verifică pe la majoritatea firmelor de outsourcing de la noi și o să ai o surpriză.

        (Citează)

    • Ai pe mfinante si profitul ca sa nu te mai chuiesti cu supozitii.

        (Citează)

    • Ariel, profitul declarat e vreo 500k eur, dar nu inteleg ce alte cheltuieli mari crezi ca au ei pe langa salarii . Cu calculul tau la 32k/an/angajat*100 = 3.2 mil eur. Daca doar produci software pentru altii (deci nu ai costuri de infrastructura) nu mai ai de platit decat niste birouri si niste echipamente pentru oameni eventual.
      Eu cred ca salariile sunt mai mari (ca in aia 100 nu ai doar tastaturisti, mai ai un om de vanzari, un director, un project manager pe care tre sa ii platesti ca lumea). Sa zicem vreo 2200 eur/ om => 4400 brut => 53k/an/om => 5.3 mil an.
      6.8-5.3 => 1.5. Alte cheltuieli +ce mai pune seful/sefii pe firma (a se citi tot – de la amante la detergent) => 500 profit declarat.

        (Citează)

  3. Baldur’s Gate 3 – top 10 most played on Steam, GOTY candidate, dar probabil nu a ajuns inca cecul de la Larian.

      (Citează)

  4. Gabriel I.:
    Baldur’s Gate 3 – top 10 most played on Steam, GOTY candidate, dar probabil nu a ajuns inca cecul de la Larian.

    Chill, man. Scrie omul despre jocurile pe care le are in vedere – vezi Shadow Gambit – nu e obligat sa tina evidenta tuturor. Eu unul sunt curios de parerile lui Radu despre Starfield, daca il va juca.

      (Citează)

    • L-am jucat eu, sau ma rog, l-am pornit.
      Jocul e interesant, e un RPG, insa este foarte complex. Daca n-ai mult timp la dispozitie, sau daca nu esti fan RPG, mai bine stai linistit. Merge si pe configuratii mai vechi.

      Ce nu-mi place e ca e foarte woke/trans. Cand creezi caracaterul, nici macar nu poti sa-ti mai alegi male/female, alegi doar trasaturi, pronume (gen they), mers, tonul vocii. Astea sunt vremurile, din pacate.

        (Citează)

  5. Radu, dă te rog niște exemple de achiziții sub 2 sau chiar sub 5 mil lei pentru care CTE-SI a dat aviz negativ.
    Simpla majorare a plafonului pentru care e necesar avizul înainte de achiziție nu exonerează de răspundere pe cei care se ocupă de asta.

      (Citează)

  6. ZF a corectat articolul:
    “Producătorul de software pentru mediul de business Wizrom Software, prezent pe piaţa locală de peste două decenii, a raportat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri în valoare de peste 6,7 milioane de euro (33,5 mil. lei), înregistrând astfel o creştere de puţin peste 8% faţă de anul precedent, când compania avea afaceri de 6,2 mil. euro (31 mil. lei), conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

    În ceea ce priveşte profitul net, acesta a înregistrat scăderi pe parcursul anului trecut, potrivit sursei citate anterior. Astfel, la finalul anului 2022 Wizrom Software a raportat un profit net în valoare de puţin peste 480.000 euro (peste 2,4 mil. lei), în scădere cu peste 11% comparativ cu anul 2021, când profitul net al companiei depăşea pragul de 550.000 euro (2,7 mil. lei).”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus