un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 1 septembrie 2023

1 Sep 2023  ·

ȘTIRI  ·

6 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: Hamilton și Russell vor sta la Mercedes inclusiv în 2025.

Au fost stabilite grupele Champions League.

    6 comentarii

  1. facelift Tesla Model 3!!! 😱

      (Citează)

  2. vRAN, adica virtual RAN, facea posibil instalarea SW de RAN peste HW COTS. Open RAN permite flexibilitate si mai mare, combinarea diverselor componente din RAN de la vendori diferiti, pe baza de interfete cu specificatii deschise.

      (Citează)

    • Desi nu sunt fac Huawei, imi vine greu sa cred declaratiile celor de la Vodafone (din articol) cum ca retelele Open RAN pot obtine rezultate mai bune decat o retea cu echipamente dedicate de la un singur furnizor.

      Avantajul sistemelor Open RAN este flexibilitatea, dar in niciun caz nu au cum sa fie mai performante.

        (Citează)

  3. Starfield nimic?

      (Citează)

  4. Am observat si eu schimbarea in algoritmul Google. Pana acum mi se parea ca evita sa afiseze imagini explicite la o cautare default, acum le afiseaza, dar blurate.

    De exemplu:
    – daca voiai sa gasesti inagini despre accidentul unei vedete si cautai numele acestei persoane, Google evita sa iti arate pozele cu accidentul; era nevoie sa cauti numele insotit de cuvantul “accident” sau ceva similar ca sa iti afiseze si imaginile cu accidentul;
    – acum daca scrii doar numele persoanei, iti apar inclusiv imaginile cu accidentul, dar sunt blurate.

    Probabil Google a facut modificarea pentru a putea afisa rezultate mai relevante, dar fara a supune pe toata lumea la imagini cu “puternic impact emotional”.

      (Citează)

  5. https://www.bleepingcomputer.com/news/security/chrome-extensions-can-steal-plaintext-passwords-from-websites/
    Ținând cont că la destule ca AdBlock, uBlock chiar le dam “read all websites”… Amuzant și ce-a răspuns Google.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus