un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În acest weekend ne puteți găsi la Summer Well (și un mic ghid pentru festival, din experiență proprie)

11 Aug 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

Alice va petrece serile cu bunica ei, iar eu și Matilda ne vom bucura de tradiționalul nostru mini-concediu la Summer Well, care începe astăzi și ține până duminică.

Acum, am zis cândva pe blog că, dacă ne vedeți pe undeva, puteți zice “Salut” pentru că nu este vreun deranj și nici nu mâncăm oameni (decât dacă par exagerat de apetisanți). De atunci din când în când mă salută câte un cititor pe stradă și de multe ori și spune “ai zis să te salutăm!” Așa este și sunt mereu măgulit. O să zic și acum: dacă ne vedeți la Summer Well și vreți să ziceți “salut” și “cool blog, bro!”, faceți asta.

(Este posibil să mă vedeți des în zona de street food.)

Summer Well! 11-13 august, tot la Domeniul Stirbey din Buftea. Pe scena principală vor cânta vineri Florence + The Machine, sâmbătă Royksopp, iar duminică Yungblud, plus câte alți patru artiști în fiecare zi, plus alți artiști la vreo 2 alte scene din domeniu. Pentru al doilea an la rând, dacă nu mă înșel, Summer Well este un festival cu 3 zile full-full de muzică.

Sunt cel mai entuziasmat de Florence și mașinăria, precum și de Yungblud. În general, însă, noi mergem la Summer Well cu o atitudine de picnic cu muzică. Ne plimbăm pe acolo prin domeniu, mai bem un gin la un bar, mai mâncăm ceva bun, mai ne întâlnim cu prieteni, ne facem un selfie la pod, din acestea. Este ca o jumătate de zi de vacanță.

Cel mai important sfat: nu mai filmați concertele cu telefonul mobil și nu mai le transmiteți live pe Instagram sau TikTok. Nu-i pasă nimănui. Nu se uită nimeni, nici măcar voi nu veți face asta, la clipuri filmate de la mama naibii de scenă, pe întuneric, în timp ce mai și dansați, cu un telefon mobil.

Trăiți momentul fără a-l și filma, bucurați-vă de muzică cu ochii voștri și cu tot corpul, nu ținând și un telefon în mâini deasupra capului. Concentrați-vă pe a crea amintiri în creier, nu shaky videos.

Pe scurt câteva idei:

☀️ Vremea se anunță perfectă, fără ploaie și cu maxime de 30 de grade. Probabil vor fi țânțari, mai ales dacă stați lângă copaci. Dați-vă cu spray anti-țânțari de acasă. Conform regulamentului, cele cu aerosoli nu sunt permise înăuntru, deci luați alifie chinezească mirositoare dacă vreți musai. Eu vin cu Tiger Balm-ul la mine.

📝 Citiți regulamentul pentru lista de obiecte permise și interzise. De exemplu, nu e voie cu steaguri și selfie-sticks.

💰Se poate face și top-up online pe brățară, dar mie mi se pare că merge la fel de bine și metoda tradițională cu plata la casele de acolo, mai ales dacă nu vă duceți doar la cele de lângă mâncare și băutură la ora de vârf.

Sfatul meu este să cereți înapoi în fiecare seară la plecare banii rămași pe brățară. Nu se știe niciodată ce apare neprevăzut și poate nu mai puteți ajunge la festival în ziua următoare, iar refund online se face doar dacă v-ați înregistrat în prealabil în aplicația Summer Well.

📱 Există aplicație Summer Well de Android și de iOS. Uneori nu este bine actualizată sau nu merge grozav din prima zi de festival, dar vedem ce va fi în acest an. Orange o să aibă 5G, dar și Wi-Fi prin majoritatea zonelor acolo. Urmăriți paginile oficiale de Facebook și Instagram pentru update-uri și știri.

🎵 Există un playlist oficial Summer Well 2023 pe Spotify, ca să get in the mood.

🚗 Anul trecut în prima zi a fost o coadă extra-uriașă la intrare. Nu fiți șocați dacă se întâmplă la fel și acum.

Dacă veniți cu mașina, parcați mai la depărtare imediat ce găsiți un loc de parcare. Oricum veți face câțiva kilometri pe jos în interiorul festivalului, nu vă cramponați că trebuie să mergeți 600 de metri până la poarta acestuia.

Cel mai simplu de ajuns acolo este cu autobuzul dedicat. Acesta pleacă din stația Clăbucet de la intersecția Mihalache cu Calea Griviței, aproape de Podul Constanța, iar până acolo puteți ajunge rapid cu metroul la stația 1 Mai. O altă idee este să luați metroul până în capăt la stația Străulești, iar de acolo un Bolt/Uber la preț totuși decent dacă-l împărțiți cu alții.

În alți ani s-a făcut aglomerație mare pe șosea vineri pe acel traseu. Probabil pleca toată lumea din oraș la final de program, deci așteptați-vă și la asta vineri.

🍔 Mâncare bună: burgeri la Circus Pub, Switch.eat, Burger Van, Lazy Duck, pizza la Camionetta și Fomizza, frigărui la Arosticini, cannoli la Zuboian, cafea de la Origo. Anul trecut Tazz avea un chioșc special cu mâncare bună și mai ieftină, care trebuia comandată prin aplicația lor; poate va fi și acum.

Beck’s este sponsor, deci îmi închipui că aceasta va fi berea festivalului.

 

Aplicația de mobil are și o listă lungă de “experiențe” de avut pe acolo. Orange va avea și un cinema. Tot Orange are și cel mai mare stand. Anul trecut făceau acolo tatuaje temporare sleeve, era coadă mare la asta, poate va fi și acum. Anul acesta puteți aduce la standul lor telefoane sau smartwatch-uri nefuncționale pentru a fi reciclate, iar cei care fac asta vor primi un premiu.

Undeva există o zonă de Stargazing cu telescop și poate se va vedea și ploaia de meteoriți a Perseidelor din perioada aceasta. Samsung va expune noile pliabile și ceasuri, dacă vreți să le vedeți. Alpro face cursuri de barista și probabil latte art. Pringles și Tuc au concursuri cu premii. Poți pilota niște mașinuțe și bărci pe lângă lac. Ford este pe lista sponsorilor și de obicei expun mașini acolo. Fashion Days are un stand, la fel și Converse. În fine, sunt multe de făcut în pauzele de la muzică, precum în fiecare an.

O să pun fotografii de acolo în principal pe Stories în Instagram. Știu că mulți vor fi interesați de prețuri, o să încep cu asta după ce intru pe poartă.

    36 comentarii

  1. Tu cu ce te duci la festival ? Iei masina personala, autobuzul sau Bolt/Uber ?

      (Citează)

  2. Ceva imi spune ca nu va fi mult mai bine organizat decat mizeria atroce care a fost Untold.

      (Citează)

  3. Am citit regulamentul. Incredibil de multe restricții pentru o țară care se vrea libera. Dar mă rog, ăsta e etosul local..

      (Citează)

    • wtf dude?

        (Citează)

    • Ai citit, dude?

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      11/08/2023 la 1:52 PM

      Sunt aceleași restricții ca la orice festival, doar că mai bine detaliate. Ai văzut ceva anormal în lista aia?

        (Citează)

    • A apărut și Gigelul care nu vede nimic anormal. Mă așteptam.

        (Citează)

    • Ai dreptate..ai dracu iti cer pana si bilet valabil.

        (Citează)

    • Bun răspuns. Să treci pe la secretariat, să îți dea diploma de high IQ. Felicitări!

        (Citează)

    • In special situations, other measures can be taken (for example, but not limited to the installation of temperature scanners, special tents for sorting, statements on one’s own responsibility regarding some aspects of personal life, etc.) by the Organisers, measures intended exclusively for your safety The measures will be taken in accordance with the legal provisions during the festival…..si-o stea in 6 colturi in piept.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      12/08/2023 la 10:36 AM

      Hai, Ioane! Ne zici și noua ce e anormal in regulamentul’ ăla?

        (Citează)

  4. Se mai poate ajunge cu trenul din Gara de Nord pana la Buftea. De acolo exista un autobuz local care are traseul pe langa Domeniu(nu stiu sigur daca nu l-au schimbat pe perioada festivalului). Anul trecut erau si niste trotinete electrice care puteau fi folosite pentru deplasare. Cam 2 km pana la intrarea in Domeniu.

      (Citează)

  5. Am fost pana acum la vreo 3 editii Summerwell si am zis ca nu mai merg – organizarea din pacate nu a fost grozava si nici artistii nu mi s-au parut wow , cu 2-3 exceptii ( aici e chestie de gust, stiu :) ) . Dar anul asta am zis sa mai dau o sansa , mai ales pt Florence yey . Am comandat ieri bratarile prin Tazz si am luat si app-ul just in case , o sa mergem cu niste prieteni cu masina ca sa nu stam sa cautam 2 locuri de parcare. Have fun si daca va vad poate imi fac curaj sa va salut , data trecuta erati chiar in fata mea pe o alee si mi-a fost jena sa nu va deranjez …
    * Cand am fost la Untold & Neversea organizarea a fost exemplara , chiar ma ofticam de ce la Summerwell nu e asa uff – asta pt cel care comenteaza aiurea

      (Citează)

    • Sa nu iti fie jena. Nu deranjezi. Dl. Radu oricum nu iti raspunde.

        (Citează)

    • Are radu multe lucruri naspa, dar raspunde la salut si e om normal. Eu Am vorbit cu el de vreo 3 ori, inclusiv cand era cu matilda pe la medicover

        (Citează)

    • Nu creeed, trebuia sa zici ceva, ii faci ziua cu 100% mai bună lui Radu, garantat 😁 cum ți s-a părut anul asta fata de alte ediții? Parca a fost super puțină lume duminică, nu?

        (Citează)

    • M-am văzut cu Diana sâmbătă, stătea în spatele meu pe pajiște.

        (Citează)

  6. Eo, daca merg la un eveniment cu masina si parcarea e libera, aleg sa parchez cat mai aproape de iesirea din parcare, care de obicei e cel mai departe de intrarea la eveniment.

    As putea sa zic ca fac asta pentru ca cei care vin mai tarziu sa poata parca mai aproape si sa nu intarzie la eveniment, dar adevarul este ca o fac pentru comoditatea mea, deoarece aglomeratia cea mai mare se face la plecare ca toata lumea pleaca aproximativ in acelasi timp, iar mie nu imi place aglomeratia.

    Dar in orice caz, e win-win si pentru altii si pentru mine. Asta e un exemplu de enlightned self interest, pentru cine e interesat.

    E cel mai bun principiu pentru functionarea unei societati: faci lucruri pentru altii care de fapt pana la urma sunt bune pentru tine. Incercati.

      (Citează)

    • Sincer, nu mă gândeam că o faci pentru ca cei care vin târziu să găsească loc lângă intrare. Nu pari atât de suedez sau din ce țară era legenda aia urbană.

        (Citează)

  7. Salut! Pe langa Florence, recomand si O7O Shake, chiar daca e la alta scena.
    https://www.youtube.com/watch?v=X0t8zeEiqEY

      (Citează)

  8. Aștept să cânte Florence – Mermaids .

      (Citează)

  9. Un ghid pentru cei care vor pleca si cu covid de la festival avem? In 2 saptamani spre 3 iar vom avea ceva numar notabil de cazuri.

    Sau macar un ghid pentru bancile ipocrite care ieri promovau POS pe telefonul mobil si plata contactless, iar azi se dau peste cap cu incarcatul bratarii?

    Plata cu bratara = steaming pile of shit. Nu exista argument “pentru”.

      (Citează)

    • Alooo, nu mai suntem in 2020. Ce-i ala Covid ?

        (Citează)

    • La Summer Well nu este cu înghesuială decât dacă vrei tu. Am stat foarte confortabil în fiecare an mai în spate.

      Gaelex: Plata cu bratara = steaming pile of shit. Nu exista argument “pentru”.

      Cum să nu fie argumente? Cum altfel să-și ia organizatorii procent din consumație dacă nu trece prin ei cheltuiala vizitatorilor? Dacă ai organiza tu un festival, ai face la fel.

        (Citează)

  10. Eu ma uit deseori cu placere pe highlightsurile mele “muzicale” de pe instagram filmate pe la concerte, festivaluri sau cluburi, imi reinvie amintiri frumoase.

    Lumea filmeaza din tot felul de motive, nu doar din cel pe care te-ai decis sa ti-l imaginezi tu (ca sa se dea mari pe net) si oricum e fix treaba fiecaruia ce face. Live and let live!

      (Citează)

    • Nm.bradu: Live and let live!

      De obicei n-am o problemă în a zice asta, dar cei care filmează îi deranjează pe cei din spatele lor. Iar eu sunt înalt, văd peste oricine, dar pentru persoane mai mici de înălțime este cu atât mai greu.

      Poate că tu te uiți la ce-ai filmat, dar pun pariu că marea majoritate nu fac asta.

        (Citează)

  11. Gaelex:
    Un ghid pentru cei care vor pleca si cu covid de la festival avem? In 2 saptamani spre 3 iar vom avea ceva numar notabil de cazuri.

    Sau macar un ghid pentru bancile ipocrite care ieri promovau POS pe telefonul mobil si plata contactless, iar azi se dau peste cap cu incarcatul bratarii?

    Plata cu bratara = steaming pile of shit. Nu exista argument “pentru”.

    nu are argumente, doar -pro-

      (Citează)

  12. Canta si Gheboasă la samăruel?

      (Citează)

  13. Am bifat si eu 2 zile din 3 la cea de-a 5 editie SummerWell pentru mine.
    Din pacate line-up-ul continua sa fie slabut cu doar 1-2 headlineri strong si cam no name in rest + pauzele enorme de 45 de minute intre act-uri care te scot total din mood (nu pacalim pe nimeni ca ai timp sa mergi sa-ti iei ceva de mancare/bautura si sa te intorci)
    Culmea e ca anul acesta dupa ce se termina activitatea la Main Stage jumatate din padure era inchisa cu garduri si de la 02h30 erai “indrumat” catre iesiri cu toate ca festivalul tinea pana la 04h00.
    Te-am si vazut in una din zile, alaturi de Matilda si culmea nu erai langa food court ! :))

      (Citează)

    • PaulT: Te-am si vazut in una din zile, alaturi de Matilda si culmea nu erai langa food court ! :))

      Probabil mă târa M la un selfie la Lună sau ceva :P

      Cred că pauzele sunt ca să mănânci și bei pe îndelete, fiind mai puține chioșcuri decât la un festival uriaș.
      Artiștii cam așa au fost mereu. Nu știu dacă aș numi “strong” pe cineva. Mie mi se par b-tier cel mult, dar festivalul a mers mereu pe muzică indie și artiști în creștere, cu câteva excepții.

        (Citează)

  14. Matilda:
    Nu creeed, trebuia sa zici ceva, ii faci ziua cu 100% mai bună lui Radu, garantat 😁 cum ți s-a părut anul asta fata de alte ediții? Parca a fost super puțină lume duminică, nu?

    Da , mi-am facut curaj pana la urma :) mi-ar fi facut placere sa te salut si pe tine . Editia asta mi s-a parut mult mai ok fata de anii trecuti , am simtit organizarea mai buna atat de la nr de baruri si food-court-uri pana la toalete si asta a redus cu mult timpul de asteptare . Da duminica a fost cel mai aerisit si sincer a fost ziua mea preferata , nu inteleg totusi cum a fost vineri sold-out dar sambata a fost incredibil de aglomerat , am prins coada la intrare din 4 randuri hmm ..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus