un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 21 august 2023

21 Aug 2023  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: adolescenții de 16-17 ani pot călători în străinătate fără un adult, în anumite condiții.

    17 comentarii

  1. Am avut o perioada, acum vreo 10 ani, cand abia imi cumparasem apartament si ma incaltam de la Lidl. Cam asa si astia cu Dacia Sandero.

      (Citează)

    • Că să păstrez alegoria ta – poate peste încă vreo 10 ani o să îți dai seama că nu ești nici Usain Bolt la olimpiadă, nici nu escaladezi Everestul în fiecare zi spre muncă, așa că o pereche de încălțăminte de 50 de lei de la lidl te ajută la fel de mult să duci gunoiul și să mergi după pâine ca o pereche de 1000 de euro. Practic îndeplinesc aceeași funcție, cu la fel de mult succes, dar fără nevoia de epatare și fără să pari un gherțoi.

        (Citează)

    • Nu are cum, si-a trasat linia in viata, are deja modele clasice cu pantofi de 1500 eur, cum sa fie el mai prejos?
      Daca il vede baba-spioana din berceni cu incaltari ieftine si face un raport nefavorabil?

        (Citează)

    • Adrian, daca vrei ceva de calitate, nu insemna ca esti ghertoi. Am avut si eu incaltari de la Lidl. Sunt o solutie daca nu prea ai bani, dar nu se compara cu o marca buna care face doar asta. Nu ma refer la fite. Iar in ce priveste masina, nu iti doresc sa te pupe un jmecher cu seria 3 din 2000, tu fiind neghertoi in Sandero.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      21/08/2023 la 11:14 AM

      Lol. Sunt șanse mai mari să se deschidă airbag-urile la Sandero decât la BMW-ul din 2000. Sunt foarte puțini care știu că acele capsule pirotehnice de la airbag-uri trebuie înlocuite periodic. Cel mai probabil, o mașină care are 23 de ani nu le are înlocuite, deci în exemplul tău Sandero-ul e mai sigur decât BMW-ul vechi de 23 de ani :)

        (Citează)

    • Catalin, ai omis un mic amanunt: in ce priveste structura de rezistenta a masinii, Sandero (Dacia in general)e practic cutie din tabla. Cauta pe gogu accident Sandero/Logan/Duster si te vei ingrozi in ce hal e deformata masina. Asa ca iti urez succes cu airbagurile tale rapide.

        (Citează)

    • Treci la Quechua din Decathlon :P

        (Citează)

  2. Legat de stirea cu soferii de Uber de la Otopeni si cu saracii calatori care au trebuit sa mearga pe jos spre casa… nu mai sunt in aeroport aparatele alea la care poti face comanda pentru un taxi?
    Sau calatorii astia nu stiu decat sa comande prin telefon?

      (Citează)

    • Articolul e scris de cineva cu retard, n-ai cum să publici așa ceva. Zici că firmele de ride-sharing sunt singurul mod în care poți ajunge în oraș de acolo, nu mai ai taxi sau transport în comun… :))))

        (Citează)

    • In plus, autobuzul ala si trenurile nu circula toata noaptea?

        (Citează)

    • Niles:
      In plus, autobuzul ala si trenurile nu circula toata noaptea?

      Autobuzul da, din 30 in 30 de minute dupa miezul noptii pana dimineata devreme. Programul la tren nu il stiu, dar parca si el era la fel, la 20 sau 40 de min diferenta.
      La tren se schimba oricum foarte des ca erau multi operatori, au ramas mai putini acum sau au iesit de tot si tot asa.

        (Citează)

    • Eu sunt curios doar cu cât au crescut prețul călătoriilor pentru ceilalți pasageri din Otopeni, în timp ce ei comandau zeci de Uber-uri ca să vadă reacția șoferilor.

        (Citează)

  3. Add01:
    Nu are cum, si-a trasat linia in viata, are deja modele clasice cu pantofi de 1500 eur, cum sa fie el mai prejos?
    Daca il vede baba-spioana din berceni cu incaltari ieftine si face un raport nefavorabil?

    Din pacate, analfabetismul functional face ravagii. De la afirmatia ca nu vreau sa mai port incaltari din Lidl, tu ai tras concluzia ca visez la pantofi de 1500 de euro? Si ai drept de vot?

      (Citează)

  4. 1000% la nvidia, dar nu e diferenta prea mare, doar un 900%, e in marja de eroare :).

      (Citează)

    • Mai taie oricum din cifrele alea, fiindca sunt putin exagerate. S-a estimat ca pentru o placa vanduta cu 25.000-30.000 dolari, costul de productie ar fi in jur de 3320 dolari. Asta ne duce la un adaos comercial mediu de 728%.
      Dar nu s-a luat in calcul niciun cost de R&D, marketing sau orice alte cheltuieli.

      Asadar da, au un adaos de peste 700% (cam cat un restaurant din Romania), dar nu stim care este profitul dupa ce se scad toate cheltuielile.

        (Citează)

    • Andrei G: Dar nu s-a luat in calcul niciun cost de R&D, marketing sau orice alte cheltuieli.

      Acesta este genul de calcul complex pe care-l faci într-un business plan sau în bilanțul de final de an.

      Când este vorba de marjă în acest caz, cred că se calculează simplu din prețul de intrare versus prețul de ieșire. Și în restaurante scrie că practica adaos de 100% până la 1000% fără să includă acolo salariile personalului și reclama de la televizor.

        (Citează)

  5. Zic ca articolul scrie 1000%, radu a pus 100%.
    Si da estimarile astea niciodata nu sunt la obiect. Se ignora/estimeaza prost de obicei r&d de exemplu, care nu e nici pe departe ieftin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus