un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Steam Strategy Fest: reduceri de preț la jocuri de strategie

31 Aug 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Dacă vă plac jocurile de strategie, indiferent de tipul lor, vedeți că zilele acestea sunt câteva oferte bune în domeniu.

În primul rând, pe Epic Store puteți lua inclusiv astăzi gratuit jocul Homeworld: Deserts of Kharak. De mâine nu va mai fi gratuit.

Homeworld este un joc de strategie în spațiu, cu nave spațiale, dar Deserts of Kharak este de fapt un spin-off care are loc la sol. Este cu tancuri și mașinuțe și transportoare. Am zis și că este disponibil gratuit? Este gratuit.

Dacă mergeți pe Steam, până pe 4 septembrie are loc Steam Strategy Fest, unde diverse jocuri de strategie sunt vândute cu reduceri de preț. Sunt împărțite pe categorii (turn-based, jocuri de cărți, real time, cities & settlements, military etc) și sunt o mulțime de titluri interesante pe acolo.

Eu am cumpărat Shadow Gambit: The Cursed Crew. Este nou lansat, vă spuneam aici că vreau să-l joc, review-urile sunt bune, este la 10% reducere. Este un joc stil Commandos, dar într-o lume cu pirați și magie.

Mă gândesc să cumpăr si Battletech, care este un joc de strategie cu mechs și mechwarriors, subiect care mi-a plăcut de când eram mic și apărea Mechwarrior 2 Mercenaries. Costă doar 10 euro și merge și pe MacOS, nu doar Windows. Sper să fie bunicel.

De asemenea, aș vrea să iau și Panzer Corps 2. Am avut mereu o slăbiciune pentru jocuri de acest tip, adică strategie turn-based în Al Doilea Război Mondial, cu hartă hexagonală și lupte tactice. Sunt chiar ofticat că în copilărie nu avea PC sau astfel de jocuri pentru a le juca. Acum am bani de jocuri, am PC, nu am timp pentru ele.

Iată și alte jocuri bune de prin ofertele Steam:

  • Stellaris: un joc 4X de dezvoltare în spațiu, unde trebuie să-ți faci imperiu, alianțe, flote, resurse șamd. Civ 6 în spațiu, cum ar fi.
  • They are Billions: un joc bun de strategie unde trebuie să-ți construiești o bază foarte bine gândită pentru că după un timp te atacă mii de zombies deodată.
  • Hearts of Iron 4: similar cu Panzer Corps, dar merge și pe MacOS.
  • Civilization 6 costă 6 euro. Anno 1800, alt clasic, este de asemenea redus.

    7 comentarii

  1. Pe ce calculator le joci? Laptop sau deaktop?
    Ca eu am vandut desktop-ul cu ani in urma iar acum am vreo 6 laptop-uri, care mai de care i7, 20-32gb ram, ssd, ips..dar nu sunt speciale de gaming (adica sunt subtirele si frumusele). Merg dar toate se incalzesc de le ia naiba la orice joc, efectiv ard si suiera ventilatoarele mai ceva decat ac-ul de la masina. Am incercat cu ventilatoare externe, merge ceva dar nu suficient.

      (Citează)

    • @Add01, de multe ori sistemul de operare intră pe modul de High Performance când pornești un joc. Du-te în Power Settings, crează un nou profil și joacă-te cu setările de Processor Power Management – Maximum processor state (adică încearcă să-l pui chiar la 25%) și apoi e posibil ca jocul. să meargă ok iar procesorul să stea liniștit. Eu când pornesc WOW urlă laptopul, dar jocul merge la fel de bine și pe setări de 50%.

      NOTĂ. E posibil în anumite versiuni de Win10-Win11 să fie ascunse setările pentru procesor. Eu am pățit așa. Există niște scripturi PowerShell umblă prin regiștri și care-ți activează setările alea, dar faci asta pe răspunderea ta.

        (Citează)

  2. chiar asa diferite in configuratii sunt incat iti tb 6? le-as vinde pe toate si as lua cel mai cel laptop (de gaming sau nu).

      (Citează)

    • Nu sunt asa diferite, am zis mai sus, i7.. Si evident ca nu le foloses eu pe toate, unul e pe la sotie, altul la cooil, altul la tara, altul de plimbare, etc. Jocurile merg toate doar ca in cateva minute se incing puternic si sufla aer foarte fierbinte, nu pare deloc in regula. Pe unul l-am folosit ceva mai mult si in putin peste 1 an au aparut dungi pe ecran si..a murit, nu mai porneste.
      O sa iau unul de gaming cand o sa ma apuc iar serios de jocuri, pana atunci o sa incerc varianta sugerata de @adyzah cu diminuarea puterii procesorului

        (Citează)

    • @Add01, de obicei, până să crape vreo componentă, de la caldura aia se distrug lipiturile de la cpu. Te duci la un service bun, un reballing era acum ceva timp in jur de 200 lei si ai sanse mari sa poti salva laptopul.

        (Citează)

    • Cam jumătate din jocurile menționate de Radu le-am jucat sau le joc pe GeForce Now. Sistemul de gaming e un laptop (5600h/gtx1650), iar de exemplu Baldurs Gate 3 îl joc aproape exclusiv prin GFN pentru că laptopul rămâne silențios vs a îl juca direct pe laptop.

        (Citează)

  3. Reduse și: Age of Empires (mai multe variante), Civilization, SimCity (eu am rămas cu astea vechi :) ).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus