►► Black Friday: eMAG・Otter・Dyson・Flip・Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Ați văzut știrea despre cum reparațiile la sistemul de termoficare se prelungesc până pe 20 august. Mă așteptam la asta. Am vorbit zilele trecute cu niște muncitori care lucrau aici la Timpuri Noi la țevi și ziceau de atunci că nu sunt șanse să se rezolve ceva până pe 11 august, care era termenul inițial. Sunt probleme de rezolvat în alte zone.
Sunt două metode mai ușoare de a avea apă caldă: încălzitor instant de apă sau boiler cu rezervor, ambele electrice.
Instantul electric este un aparat în care intră apă rece, o încălzește pe loc folosind electricitate și o scoate caldă, de obicei direct printr-un furtun ca de duș.
Arată ca un aparat mare de radio care se montează pe perete, de obicei lângă cadă. Planul uzual este fie să-i tragi separat un furtun de apă rece (cu robinet propriu!) pentru alimentare, fie să demontezi para de duș de pe bateria clasica a căzii și să înfigi acel furtun în instant pentru alimentare la nevoie, folosind apoi dușul instantului pentru spălare.
Instanturile sunt însă de putere mare pentru rețeaua unui apartament uzual. De obicei au câteva trepte de funcționare, dar și pe modul cel mai leșinat necesită vreo 3000 wați și apoi urcă spre 5.000-6.000 wați, cam cât este de obicei maximul acceptat la un apartament vechi. Este recomandat ca un electrician să le conecteze cu cablu dedicat direct la tabloul electric.
Toate pe care le-am văzut eu mi s-au părut șubrede, un aparat cam trist de plastic. Sunt însă bune pentru cele câteva momente din an când pică apa caldă.
👍 Avantajele unui instant de apă: dispozitiv de mici dimensiuni; instalare ceva mai simplă; costă puțin.
👎 Dezavantajele unui instant de apă: debitul apei calde este destul de slab, nu va așteptați la răsfăț în duș; consumă maxim 6 kW, cam cât este puterea asigurată uzual prin contract și instalație pentru un apartament, mai ales unul vechi; construcție ceva mai șubredă.
Mai sunt instanturi sub formă de baterii de apă. Se montează direct pe chiuvetă, iar unele au și pară de duș. Mie nu-mi plac acestea, mi se par soluții pentru casele care nu au deloc apă caldă sau pentru vreo chiuvetă secundară unde nu tragi decât apă rece. Prefer să folosesc eu ce baterie vreau la chiuvetă sau cadă. Plus că am văzut cândva unul explodând spectaculos și nu mi-a plăcut.
Prețuri: un instant Ariston Aures Slim costă 300 de lei la Dedeman. Cu atât îl vindea și eMAG în general acum câteva luni. În prezent sunt doar vreo 2-3 selleri care îl dau cu 500 de lei, ceea ce pare speculă. Cele mai populare pe la noi sunt acestea Ariston Aures Slim Flow și Ariston Aures Slim, care sunt de o calitate medie; poate le va revinde din nou chiar eMAG la prețul lor normal.
Vedeți aici oferta de instanturi de apă a eMAG. Dacă nu aveți chef să vi-l care curierul până acasă, găsiți multe în magazine de specialitate și prin rețele de bricolaj precum Mathaus, Dedeman sau Hornbach.
Boilerul este un aparat care încălzește apa dintr-un rezervor propriu, atunci când îl pornești. Rezervorul poate avea diverse capacități, de exemplu între 30 și 80 de litri.
Boilerele sunt și mai mari, în funcție de capacitatea totală. Spre deosebire de un instant, care nu degeaba se numește așa, boilerul nu dă imediat după pornire apă caldă, ci trebuie să așteptați ca rezervorul său să ajungă la temperatura aleasă. Încălzirea aceasta este mai lentă, dar vine cu un avantaj, consumul de curent nu este la fel de mare.
Un boiler poate avea una sau mai multe rezistențe electrice de 1-1,5 kW, de exemplu. Durează 40 de minute să încălzească apa din rezervor până la 50 de grade, dar în acest timp nu solicită instalația electrică la fel de mult ca un instant.
După ce apa s-a încălzit, o puteți utiliza pe toată pentru un duș, așa că puteți spera și la un debit mai mare de apă (pentru că în baterie amestecați apa de 50 de grade cu apă rece), dar odată ce se consumă apa din rezervor, trebuie încălzită de la zero o nouă tranșă.
Vedeți că eu mai sus vorbesc de consumul instantaneu de energie electrică, care contează pentru cât de mult solicitați instalația casei. Dacă vă interesează mai degrabă costul energiei consumate, trebuie făcut un alt tip de calcul. De exemplu, să presupunem că vă ia 4 minute să faceți un duș rapid. Un instant să zicem că are un consum de 4000 W timp de 4 minute. Un boiler are un consum de 1500 W sau 3000 W timp de 30 de minute, pentru a încălzi 50 de litri de apă cu care apoi vă spălați cât v-o ajunge asta. În funcție de durate și tipul aparatelor, boilerul se poate dovedi consumatorul mai scump.
Instalarea poate fi dificilă dacă nu aveți acces ușor la țevi. Ieșirea boilerului trebuie înțepată de obicei în țeava de cald a băii, ceea cea înseamnă că se montează pe ea o ramificație în Y și robineți ca să opriți alimentarea de la rețeaua blocului și să porniți apa care vine de la boiler. Trebuie loc pentru asta, posibil să fie nevoie să spargeți niște faianță, depinde de situație și ar trebui întâi să vorbiți cu un instalator.
👍 Avantajele unui boiler de apă: încălzește o cantitate mai mare de apă pe care o poți folosi deodată; unele au funcții smart precum intervale orare, ca să găsești apa încălzită la ora la care vii de la muncă; consum instantaneu mai mic decât la un instant; sunt mai robuste.
👎 Dezavantajele unui boiler de apă: sunt mari, unul de 80 de litri probabil ocupă tot spațiul de deasupra unui WC până la tavan; sunt mai scumpe decât un instant; instalarea este mai complexă.
Prețuri: 338 de lei un Tesy de 30 de litri, 570 de lei un boiler Ariston de 30 de litri și 1500 wați, 768 lei un boiler Ferroli de 80 de litri, 1.500 de lei un boiler Ariston de 80 de litri și 2 x 1500 wați.
Vedeți aici toată oferta eMAG de boilere. Dacă nu vreti musai să vi-l aducă un curier acasă, există și diverse magazine de specialitate în domeniu, iar Mathaus, Dedeman, Hornbach și alte rețele vând de asemenea astfel de aparate.
Concluzia ar fi următoarea: dacă vreți o soluție simplă și ieftină pentru câteva momente din an când pică apa caldă, luați un instant. Dacă nu vă pasă de bani sau de aspectul băii sau aveți unde să montați un boiler fără să vă deranjeze vizual, acesta este o soluție mult mai bună. Montați cel mai mare boiler care încape, cu 80 de litri faci două dușuri.
Eu am luat prin ianuarie un instant Ariston Aures Slim. Am dat 275 de lei pe el atunci. Am cumpărat atunci și o siguranță automată de 25A și una diferențială de 25A, ca să-i fac un mic tablouaș electric pe circuit pentru protecție suplimentară.
Nu l-am montat niciodată, că de la Crăciun și până la reparațiile de acum n-a picat niciodată apa caldă. Probabil îl voi monta acum, că pare că se lungește situația și una este să stai 1-2 zile fără apă, alta este 1-2 săptămâni. N-am nici un chef să stric aspectul băii cu prostia aia și am tot căutat cum l-aș putea instala fără să deranjeze vizual, dar nu prea sunt soluții. Asta e viața.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
34 comentarii
11/08/2023 la 7:23 AM
Nu asa functioneaza un boiler, nu astepti sa incalzeasca apa decat la prima pornire, dupa care nu-l mai opresti. El pastreaza tot tipul capacitatea aia de 30-80 litri la temperatura setata.
Sean(Citează)
11/08/2023 la 7:39 AM
Am boiler de vreo 20 de ani. Daca fac eu dus, e asa cum zici tu. Daca face ea dus, termina toata apa calda in max 10 minute si dureaza min jumate de ora sa ajunga in parametri. Apa calaie care iese in timpul asta nu se pune. E si normal, ca nu e instant cu 3-4-5kw, e boiler cu 1-1.5 kw.
Bogdan(Citează)
12/08/2023 la 12:51 AM
inseamna ca nu ai ales bine capacitatea boilerului, nu?
john2381(Citează)
14/08/2023 la 11:35 AM
Sau nu a ales bine sotia.
Andrei G(Citează)
11/08/2023 la 7:46 AM
Am avut la un moment dat instant, și am renunțat la el. Nu încălzea prea mult apa, nu suficient cat să faci un duș cum trebuie. Poate sunt mai eficiente acum.
Em(Citează)
11/08/2023 la 7:51 AM
Stai ca poate vine iar Gabita la primarie, sa vezi ce repede rezolva ea, nu ca fraierul de Nicusor. Ea o sa ia niste tevi din alea bune, turcesti, care nu au moarte. Bonus, duce si niste fraieri…pardon, alegatori, la moaste.
Andrei(Citează)
11/08/2023 la 10:56 AM
Asa e, noua chiar ne place sa fie apa calda deloc, cum zicea un votatnt mucisor pe reddit, poa’ sa tina oricat lucrarea. Unii sunteti mai tralalache decat primarul general, si asta e chiar greu.
Cum dracu’ sa nu ii imputi unuia ca un proiect tine minim 16 zile in loc de 7 anuntate.
Boris(Citează)
12/08/2023 la 5:34 PM
Iaca o veste frumoasa. O analiză independenta de primarie a estimat necesarul de finanțare pentru aducerea întregii rețele RADET in parametrii la 3,9 MILIARDE de euro și aproximativ 10 ani de munca crunta.
Cam astea e necesarul după 60 de ani de durut in c.r de sistemul asta. Că să înțelegi cam ce înseamnă cele 16 zile care ți se par acum de nesuportat. Da cine știe, poate revine Firea și găsește ea o soluție miraculoasa. Ne poate trimite pe toți pe muntele Athos când sunt reparatii.
silicon_v(Citează)
14/08/2023 la 11:37 AM
@Boris, alea 16 zile nu sunt 16 zile in care nu ai deloc apa calda. De exemplu eu am tot avut intreruperi de 1-2 zile, apoi a functionat.
In plus, cel putin pentru mine, nu este o tragedie ca nu am apa calda in luna August.
Sigur, daca ai copii mici, poate fi un inconvenient important.
Andrei G(Citează)
11/08/2023 la 8:07 AM
Sunt niște boilere frumoase la Tesy.
https://tesy.ro/produse/boilere-electrice-si-termoelectrice/bellislimo
Eu am la țară unul de la ei de acum 15 ani, din ăla butucănos, butoi.
I-am schimbat termostatul acum doi ani.
N-am treabă.
Adrian(Citează)
11/08/2023 la 9:07 AM
Suntem bine de tot daca deja ne cumparam boilere si instanturi pentru 20 de zile de reparatii tevi in august.
Morrissey(Citează)
11/08/2023 la 9:25 AM
Nu cred ca isi ia cineva doar pentru ca a ramas o singura data fara apa calda, ci pentru ca se intampla din ce in ce mai des in ultimii ani iar un eveniment de genul asta, mai prelungit, poate fi cel care in sfarsit te convinge sa bagi banii in asa ceva.
Andrei I(Citează)
11/08/2023 la 9:23 AM
Cand era duamna Firea reviziile anuale tineau fix o saptamana. Si asa a fost dintotdeauna. Poate si pt ca stimata avea o legatura speciala cu bunutzul, ca dona din banutii cetatenilor la Catedrala dar asta nu are mare importanta acum. Era apa calda? Era
Nicusor asta pare mai incet. Sigur, anul asta o inventa el niste scuze specifice, dar mai conteaza?🤦🏻♂️ e apa calda? Nu este.
“ Sunt două metode mai ușoare de a avea apă caldă”. Da, nu mai votati aiurea si nu mai votati cu Cretzu. Votati cu capul
Mihai(Citează)
11/08/2023 la 9:39 AM
Deci daca ar fi fost Firea acum tevile alea antice nu ar fi continuat sa se deterioreze si ar fi fost apa calda pentru toata lumea.
“Face sens”!
Andrei I(Citează)
11/08/2023 la 10:17 AM
Dacă ar fi fost Firea, lapte și miere (calde) ar fi curs prin țevi. O țâră de răbdare, că la cum bălește o parte a norodului de Capitală după ea, dacă nu decide cleptocrația USL s-o sacrifice și să susțină altă figură de succes (gen Piedone), la anul scăpați de ciudatul ăla cu idei și mai ciudate despre cum se gestionează problemele unui oraș și revine Lady of the Wire.
Peredhil(Citează)
11/08/2023 la 10:14 AM
S. P. – tu și tot neamul tău de firofili.
Cosmin(Citează)
11/08/2023 la 10:54 AM
@Mihai – bai ce ticalos esti. Voiam sa zic prost, dar o faci cu buna stiinta, deci esti ticalos.
Pyro(Citează)
11/08/2023 la 11:02 AM
Andrei, ca sa ne intelgem, n-are nici o treaba firea in discutia asta.
A zis nicusor ca tine 7 zile si de fapt tine 17 …sau cat o tine? ce rahat treaba are halaicu, lis, firea sau stefan cel mare cu faptul ca echipa lui nicusor nu stie sa faca un proiect cap coada, cu estimari corecte, etc.
Putea sa zica din prima ca o sa tina 3 luni asta, sa isi puna boiler aia care doreau. Eu am centrale pe la toate apt. din bucuresti, dar stiu caz concret de familie cu copil mic, care a zis ca nu isi pune boiler ca orium sunt in vacanta pana pe 13. Acu’ ce fac? Stau la mana mucisorilor din primarie?
Cu analiza la situatia juridica din IOR, care a promis ca se termina in martie (iti gasesc filmuletul in care a zis cu gura lui asta), ce se mai aude? e gata?
Sigur, toti suntem pesedisti ca cerem sa respecte ce zice singur cu gura lui.
Boris(Citează)
11/08/2023 la 12:14 PM
Toți au treabă, noi vorbim acum doar de căpetenii, dar și sutele de oameni care au fost în jurul lor au treabă pentru că nu s-a făcut aproape nimic zeci de ani. Cu cât trec mai multe zeci de ani, cu atât e mai complicat să repari ceva.
Proiect cap coadă cu estimări corecte. Să vezi cum e când sapi după o conductă și dai de alte 5 deasupra ei, trebuie să fii naiv rău de tot să crezi că așa o situație se rezolvă în 2-3 zile. Ideea e că atunci când ai atâtea variabile îl beștelești degeaba pe Nicușor; nu că n-ar avea el bubele lui, dar până la urmă ai pretenția să vorbească despre niște lucruri pe care nu le stăpânește și care nu depind de el.
Echipe de-alea de care zici tu nu prea sunt prin țară, dar poate aveți noroc și aterizează în București.
dam167(Citează)
11/08/2023 la 11:28 AM
Eu am experimentat 4 saptamani fara apa calda in august pe vremea lu Firea. Asa ca taie-le mai scurte.
Apropo, in perioada asta am avut mereu apa calda.
Am renovat recent apartamentul si am montat si boiler electric, sa fie.
Cipper(Citează)
14/08/2023 la 11:41 AM
@Mihai, @Boris, spuneti ca pe vremea d-nei Firea nu erau avarii la reteaua de termoficare?
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/bucurestenii-ingheata-in-case-in-2019-la-fel-ca-in-vremea-lui-ceausescu-stam-in-frig-suferim-suntem-invatati-1210161
https://stirileprotv.ro/stiri/social/600-de-blocuri-din-bucuresti-nu-au-apa-calda-probleme-grave-si-la-iarna.html
Andrei G(Citează)
11/08/2023 la 11:26 AM
Tu cu boilerul în baie ești ca Jobs care mergea cu Mercedes-ul fără număr ca să nu-i strice design-ul.
Silviu(Citează)
11/08/2023 la 11:40 AM
Ai folosit?
Ai nevoie de minim 10KW putere pentru a asigura un debit de macar 6l/minut de apa la 40 de grade Celsius , incalzita de la 15 grade Celsius. Daca temperatura apei reci e mai mare , sa zicem 20 si incalzesti pana la 38 , la limita -> ai nevoie de 7.2kw, pentru un debit de 6l/minut. 6l/min este un debit slab. Minim 9litri pe minut e un debit decent – stiu, noile norme limiteaza debitul maxim la asta, pentru cui ii pasa mai mult de norme si mai putin de confortul propriu. pentru 9l/min ai nevoie de un 15kw ca sa fii safe.
Cu puteri mai mici nu poti asigura debit prelungit. In Romania n-as recomanda nimanui instanturi pe post de dus electric, daca nu au trifazic acasa. Pui boiler si gata.
Catalinx(Citează)
11/08/2023 la 8:58 PM
Cele de putere mica merg okish cu capete de dus tip mist care au un consum foarte mic de apa. Dar nah, lumea ia instant si ii da sa curga pe robinet.
Baltha Zerus(Citează)
11/08/2023 la 9:59 PM
Tot la 200k eur mai e un apartament fara apa calda in Bucuresti? Dar ce conteaza, cine are de dat asa usor 200mii oricum nu se spala asa des.
Eu mi-am facut un obicei prost, nu am cumpărat/inchiriat decat apartamente cu centrala cu gaz. Restul, daca nu au reducere 30% fata de prețul de piata, duca-se. Drept, nu prea au avut, deci nespalati plini de bani sunt destui.
Pare foarte placuta ocupatia de a incalzi ibricul pe aragaz.
Btw, vad multi pe aici, cu cate ibrice va spalati zilnic? Cati litri incalziti? Combinati cu aparece? Ceva statistici?
Ca preturile la boilere si instante le avem deja.
Add01(Citează)
11/08/2023 la 10:15 PM
Eu iarna asta am avut 7 8 zile fără apă caldă. Încălzeam 2 oale de 5 litri de 2 ori pt soție și copil. Eu mă spăl liniștit cu apă rece dacă e cazul. În plus am abonament la world class și fac acolo duș.
Cipper(Citează)
14/08/2023 la 11:57 AM
@Add01, eu oricum vara ma spal cu apa aproape rece. Iar vara aceasta am avut vreo 4 zile in care nu am avut deloc apa calda, asa ca nu a fost o problema.
Dar da, si eu prefer un apartament cu centrala proprie. Iar daca apartamentul asta in care locuiesc acum ar fi al meu si nu as sta in chirie, montarea unei centrale ar fi primul lucru pe care l-as face.
Andrei G(Citează)
12/08/2023 la 1:09 AM
cu “sigurantele” alea de 25a ce iti popui sa faci? sa dai foc apartamentului?
sau ai cumparat si conductor de dimensiune mai mare? reusesti sa il tragi fara sa strici desingul?
daca “tablouasul” il faci pe circuitul existent? in tabloul mare cu cat e protejat circuitul?
si de ce ai nevoie si de rcbo (adica diferentiala care include “siguranta automata” de supracurent) si de cealalta simpla? nu e ca si cum ar ajuta sa fie doua de aceeasi valoare pe acelasi circuit.
serios vorbind, sper ca macar intrebi un electrician priceput inainte sa iti bagi degetele in asa ceva.
e despre siguranta persoanelor (cum e si cu instalatia de gaz), spre deosebire de instalatia de apa care e despre siguranta obiectelor (cand se inunda un apartament sufera doar buzunarul, dar cand apare focul.. pot suferi persoane).
ps. chiar sper ca am inteles eu gresit (la ora asta) planul tau cu “sigurantele” alea
john2381(Citează)
12/08/2023 la 6:02 AM
La mine in zona apa calda este mai mult oprita de ani de zile asa ca in primavara lui 2021 am trecut pe boilere Ariston Velis cu WiFi, unul de 50l si celalat de 80l. Pentru ca le-am luat cand a fost oferta speciala Genius pe eMAG, impreuna au costat cam 2400 de lei.
eMAG le vinde in continuare, au avut si o mica promotie pe ele in ultima luna:
https://www.emag.ro/boiler-electric-ariston-velis-wifi-80-2-x-1500-w-80-litri-afisaj-soft-touch-cu-reglarea-temperaturii-functia-eco-evo-doua-rezervoare-emailate-cu-titan-vls-wifi-80-eu/pd/DJVDV2MBM/
Cateva comentarii:
– pe iarna consumul este 125~150 kWh pe luna, vara scade la jumatate si chiar sub
– daca merg pe modul cu dusul programat, mai scade un pic consumul pentru ca nu tine apa calda constant
– temperatura la care setezi apa influenteaza numarul de dusuri, pentru ca apa calda din boiler si cea rece din retea se amesteca, sunt posibile si 3 dusuri pe o sarja la boilerul meu de 50l
– tevile de pexal sunt recomandate pentru apa pana la 60 de grade, daca vrei apa fiarta sa iti faci ceai la 80 de grade trebuie tevi de cupru
– boilerul Ariston Velis de 80l nu ocupa tot spatiul pana in tavan, e pus deasupra rezervorului WC-ului, si nu iese claustrofobic de mult in afara fata de acesta
(80l inseamna 7 baxuri de apa plata de 2l)
– cele 2 boilere inseamna cam jumatate din consumul de curent electric al apartamentului (adica foarte mult, pentru ca avem aere conditionate, frigider, congelator, cuptor electric, cuptor microunde, fierbator electric, televizoare, PC-uri…)
– o data incalzita de boiler apa ramane la temperatura destul de constanta pentru ca boiler-ul este izolat termic
Gaelex(Citează)
12/08/2023 la 11:03 AM
+1 pt asta (eu cu varianta de 100l).
climatico aveau si ei preturi bune intr-o perioada.
adaug si:
– se poate adauga suplimentar o “valva antioparire” (cum o numeste instalatorul meu), care limiteaza temperatura de iesire (utila mai ales pt copii – se pot spala / juca cu apa fara risc de prea fierbinte).
– pentru cazul nostru (ultimul etaj + copil mic, deci apa calda in multe momente diferite ale zilei) costul pentru electricitate + apa rece e mai mic decat ce aveam inainte de la retea (iroseam apa asteptand sa se incalzeasca)
john2381(Citează)
12/08/2023 la 10:47 AM
De anul trecut am instalat boilerul asta https://www.bricolaj.ro/boiler-electric-electrolux-ewh-30-fmx-dl-cee.
Prima data am luat Ariston Velis wi-fi 50l dar era mult prea mare pentru baia noastra, il putem instala dar arata ca naiba. L-am dat retur si am luat Electrolux.
Suntem 2 persoane, ajunge de 1 dus de 4-5 minute pentru o persoana, astepti cam 20-25 de minute pentru urmatorul dus. Este mic dar isi face treaba. Da, strica un pic din aspectul baii dar ne-a scapat de un mare stres.
Are mai multe moduri de functionare, consuma putin, probabil am dat cateva zeci de lei in plus la factura cat a fost in functiune.
Trebuie instalat corespunzator pe un circuit cu o siguranta speciala in panoul electric, are si el ceva siguranta pe cablul de alimentare. Noi aveam deja circuitul separat in baie, am luat doar siguranta, plus ce mai e nevoie, instalarea a fost pe la vreo 500 de lei.
Alex(Citează)
12/08/2023 la 3:27 PM
*articol dedicat exclusiv bucalestenilor elcen-isti!
daddy(Citează)
16/08/2023 la 1:32 AM
Sa stai fara apa calda in anul 2023 mi se pare nebunie. Vara, iarna, nu conteaza. As face orice, as monta orice, ca sa am apa calda,indiferent ca strica designu baii, ca ia din spatiu, etc. Cat despre nicusor, il consider o jigodie la fel ca pe ailalti ptr ca una din promisiunile facute in campanie, era ceva de genu…ma votati si in 10 zile aveti apa calda. Stiind perfect ca nu are cum sa faca asta. Si totusi a mintit. De ce a facut-o? Ca e sau nu altu mai bun ptr primarie nu conteaza. Nicusor a mancat kkt cand putea sa nu o faca si asta, in ochii mei, il pune fix pe aceiasi treapta cu alti mancatori de kkt.
Blackskull(Citează)
17/08/2023 la 7:13 AM
si, l-ai votat?!
daddy(Citează)