un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Brașov are șanse reale să primească un Supercharger Tesla și puteți vota pentru asta

3 Aug 2023  ·

AUTO  ·

29 comentarii

Un nou trimestru, un nou vot pe site-ul Tesla pentru locația unui viitor Supercharger. Brașov conduce clasamentul global la numărul de voturi, dar cu un avans mic.

Mă bucură clasamentul actual, dar cred că este nevoie de o mobilizare în continuare pentru a ține Brașovul pe primul loc. În orașul câștigător se va construi garantat un Supercharger în viitor.

Dacă aveți cont Tesla, votați aici. De obicei au doar proprietarii de mașini cont Tesla, dar se poate face un cont și fără a avea un autovehicul.

Fiecare cont primește 5 voturi, deci nu este nevoie să decideți între un oraș sau altul. Puteți vota pentru mai multe din România.

Părerea mea este că Brașov are nevoie de Supercharger. Nu doar că sunt mulți posesori de Tesla pe culoarul București-Brașov, dar sunt mulți și spre Târgu-Mureș și alte orașe din zonă, iar un punct central de încărcare la Brașov i-ar ajuta pe toți.

Preferam să fie Iași-ul în top, dar Brașov adună mai multe voturi de la proprietarii din multe județe din jur. Sper să fie acum mulți alții care încă nu au votat, care vor vota acum cu Brașov și, în trimestrul următor, să votăm cu toții cu Iași, care în mod dubios este scris Lași în platformă. O să vă zic și când se deschide votul pentru Q4.

    29 comentarii

  1. gen: hai plebeilor, ajutati-ma sa incarc masina in cat mai multe locuri.

      (Citează)

    • Gata am inregistrat vreo 10 conturi si am votat!

      PS: n-am masina electrica, doar ma plictiseam :)))

        (Citează)

  2. ” dar se poate face un cont și fără a avea un autovehicul.”
    Sa mai pierzi timpul si sa ti faci cont :)))

      (Citează)

    • Poate peste 4-5 luni vei vrea si tu o masina electrica. Si atunci o sa regreti lipsa statiilor de incarcare.

        (Citează)

  3. Mai bine să facă Lidl la mine în fața blocului.

      (Citează)

  4. La noi la serviciu se voteaza daca sa luam un aer condiționat nou sau sa il reparam pe cel vechi. Eu am votat pentru unul nou. E bine?

      (Citează)

  5. Hai mai Radu, in fiecare săptămână asta? Înțeleg exuberanta cu tezla dar deja e penibil.

      (Citează)

  6. WOW! Ce tare! Abia astept. Bine, eu am un tdi din 2002, dar sunt entuziasmat maxim.

      (Citează)

  7. Credeam ca după Apple nu o sa mai poată nimeni sa creeze o asemenea turma ( și eu am Apple :) , dar Tesla a reușit :)). Nu cred ca exista nimic mai enervant acum decât aroganța posesorilor de Tesla, cu ei nu se mai poate discuta, ei au deja cea mai buna mașina din Univers, doar ei salvează planeta, etc etc. Este penibil și obositor.

      (Citează)

  8. BogdanP:
    Credeam ca după Apple nu o sa mai poată nimeni sa creeze o asemenea turma ( și eu am Apple :) , dar Tesla a reușit :)). Nu cred ca exista nimic mai enervant acum decât aroganța posesorilor de Tesla, cu ei nu se mai poate discuta, ei au deja cea mai buna mașina din Univers, doar ei salvează planeta, etc etc. Este penibil și obositor.

    +20

      (Citează)

  9. Hai să ne găsim alt blog!

      (Citează)

  10. Clanul Teslarilor te-a delegat pe tine sa le pui super-charger la BV? Sau doar asa, din marinimie, ca new-entry in comunitatea lor?

      (Citează)

  11. dar, parca la brasov nu i se zicea stalin? asa ca idee. ai idee de unde vine Brasov?

      (Citează)

  12. N-a remarcat nimeni că și orașul Lași ești pe listă? :)

    Probabil s-au lăsat derutați de Flămânzi.

    Una peste alta, încă nu a apărut mașina electrică ce să facă ce fac astea pe combustie internă, adică să mergi pe autostrada cu 130-140 km/h și sa nu trebuiască să alimentezi pentru 500 km.

      (Citează)

  13. Sunt pe lângă subiect: de ce trebuie să se voteze unde să se construiască ceva? Ce e superchargerul ăsta? Ceva ultra scump? Gen Burj al Arab? Ceva super tehnologie? Parc industrial? Silicon Valley? Nu e o decizie pe care o ia antreprenorul pe baza unor cifre? Acum businessurile și devenit democrații? Ce manipulare de tot rahatul, doar să creeze un hype artificial!

      (Citează)

    • Nu stii tu d-astea. Acolo unde se va construi, se va crea o intreaga comunitate in jurul lui. La un moment dat, peste ani, babele care au fost bad girls cu Tesla si tatuaje pe juma de corp in tinerete, vor veni si vor pune lumanari si acatiste.

        (Citează)

    • Lol, hype artificial e numele mijlociu al lui Elon.

        (Citează)

  14. Fix acu juma de ora, fix pe A1, fix spre Pitesti, veneam cu 140 cu termica si din curul unui tir s-a desprins fix in fata mea un teslar, care a depasit tiru ala in 2 min. Tiru cu 90, el cu 92 ca sa nu scada autonomia cumva. Nu vreti sa stiti ce pwli si-a luat de la mine si de la toti ailalti din spate. Dar….salvam planeta.
    P.S intamplator bou’ ala avea tesla, dar asa merg majoritatea electricelor pe autostrada indiferent de marca.

      (Citează)

  15. Poate Lași vine de la:
    lași (cu “L” mic”, nu cu “i” mare) vs.
    Iași (cu “i” mare)

      (Citează)

    • Iata, dupa milenii de evolutie tehnilogica, tesle si eiaiuri, si noi nu avem un cacat de liniuta la L mic
      Macar microsoft a rezolvat asta in noul lor font “oficial”, deci in maxim 50 de ani, imediat ce scapam de Times New Roman, o sa fie bine.
      (da, si eu as putea sa scriu cu diacritice, da mi-e lene)

        (Citează)

    • Sau Iași + Lețcani = Lași :P

        (Citează)

  16. Atata vreme cat numarul de Dacii Spring vandute depaseste cu muuuult numarul de statii de incarcare infiintate, pe fondul unui parc de incarcatoare domestice (la domicilul detinatorului) aproape neglijabil mi-e teama ca problema incarcarii nu se va rezolva. Curba cererii a decolat aproape vertical iar oferta de puncte de incarcare creste si ea, dar intr-un ritm de cateva ori mai mic, absolut insuficient, potentialul fiind deasemenea plafonat de capacitatea majoritatii retelelor publice.
    Fiecare vanzare de Spring nou (zic Spring pentru ca este de departe motorul electrificarii parcului auto in comparatie cu toate celelalte marci) va acutiza problema disponibillitatii punctelor de incarcare.

    Deci cu o “floare”, nu se prea face primavara. Nici cu 100 de “flori” nu se face….

    Nu cred in viitorul solutiei bazate pe baterii si incarcatoare, nu poate fi scalata nici macar la 1/3 din parcul auto actual, la noi cel putin. My 2 cents.

    Parerea mea este ca ICE ramane de baza pentru urmatorii 5-10 ani pana cand alte solutii tehnice (ex motorul pe hidrogen de la toyota) isi vor dovedi eficacitatea si eficienta, eliminand nevoia de priza, de timp irosit, range anxiety si necunoscuta majora numita SH market pt electrice.

    Pe baterii vor ramane scutere, motorete, trotinete si masinute mici de oras pentru adolescenti si alte motostivuitoare. :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus