un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turul cafenelelor: cafea bună la Nomonym Coffee Roastery

28 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

4 comentarii

Mai mulți dintre voi mi-ați recomandat să încerc cafeaua la Nomonym și am făcut asta. Am mers într-o dimineață acolo și cred că am stat vreo 2 ore pentru mai multe rânduri de cafea și discuție cu prietenii.

Nomonym este o cafenea micuță aproape de Piața Iancului, pe o străduță liniștită, vizavi de restaurantul Casa Jienilor dacă asta vă spune ceva. Este un loc micuț pentru cafea și atât. Au doar niște cookies și vreo două tipuri de chec, dacă vreți ceva de mâncare.

Cafeaua a fost foarte bună la Nomonym. Mă așteptam să fie așa de când am intrat. Un prăjitor de cafea stă într-un colț — al lor, pentru că-și prăjesc singuri cafeaua. O cafenea de specialitate cu propriul prăjitor este pentru mine un semn că duce prepararea cafelei la următorul nivel, ca să zic așa.

Am băut de toate acolo: cappuccino, cortado, cold brew tonic, checuri, cookies. Am stat mult și am fost mulți. Toate au fost gustoase și preparate cu atenție.

Ce-aș putea reproșa cafenelei este spațiul destul de mic. Pare un loc unde să iei cafea to go sau să stai să bei rapid una, nu un loc unde să depeni povești cu prietenii. Adică noi am făcut fix ultimul lucru, dar pentru că eram singurii clienți și am ocupat tot spațiul.

Nomonym are 2 mese mici înăuntru, iar afară era pusă o băncuță, însă în plin soare pe un trotuar destul de îngust. În privința asta este mai asemănătoare cu Steam (originalul) sau T-Zero, nu cu Origo sau Saint sau Mabo, să zicem.

Nomonym se găsește pe str Ilarie Chendi 1, în zona Piața Iancului. Orar marți-vineri 8-17, sâmbătă-duminică 9-17.

    4 comentarii

  1. Cand am vazut poza cu intrarea am crezut ca vrei sa-ti schinbi termopanele.
    Ah, si ai uitat sa zici preturi.

      (Citează)

    • Intrarea seamana cu a unui magazin “de cartier” de prin zonele periferice si contrasteaza foarte mult cu interiorul.

      LE: de fapt care ca asta a si fost in trecut
      bit.ly/44KC3lw

        (Citează)

  2. am fost o data pe acolo cand stateam in zona. excelenta cafeaua.

      (Citează)

  3. ,,Am stat mult și am fost mulți.
    Ce-aș putea reproșa cafenelei este spațiul destul de mic. Nomonym are 2 mese mici înăuntru,, .
    Ați consumat în picioare, precum golanii la discotecă :)) .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus