un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tacos și cocktailuri bune la MAT Restaurant (zice Matilda)

6 Jul 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Am fost prima oară la MAT cândva înainte de Alice – cam așa ni se împarte acum viața, înainte și după Alice. Ne-a plăcut ce am mâncat, dar pentru că am luat la pachet parcă nu a fost experiență completă. Așa că acum am revenit, în special după niște poze văzute pe insta cu cocktailurile lor.

[Mai exact, a revenit Matilda. Eu am stat acasă cu copilul. Articolul este scris de ea. -n.R.]

Oamenii au un meniu foarte scurt și la obiect și pe partea de băuturi, dar și pe cea de mâncare.

Mi-am luat un margarita cu căpșune care a fost mișto și la gust și la prezentare. Inedit e condimentul cu care au dat marginea paharului, nu e doar sare, e și ceva ușor picant. Mai au un cocktail, Paloma, care e mai fresh, acrișor, de vară – și ăla a fost bun. Amândouă mi s-au părut speciale, cu un mic twist față de cocktailul clasic de la care au pornit.

Deosebit la tacos de aici este chiar turtița aceea, taco wrap-ul în sine, nu știu dacă are vreo altă denumire în română [tortilla, boss, o tortilla mai mică – n.R.]. Sunt negre și presupun că sunt făcute dintr-o specie de porumb negru pe care am văzut că o au expusă decorativ si în restaurant. Oricum ar fi, sunt mai texturați decât un taco normal.

Rețetele în sine sunt creative și bine echilibrate. Noi ne-am luat tacos de berbecuț cu mole (un sos mexican) și trandafir murat și tacos cu creveți, mango și varză – vin câte 3 tacos per porție.

Ne-am luat și patatas bravas pe lângă, de împărțit – a venit un platouaș măricel, cu un sos de maioneză pe lângă. Cartofii au fost surprinzător de crocanți, mai buni decât mă așteptam.

Locul în sine e foarte micuț, sunt vreo 6 mese înăuntru din câte am văzut și vreo 4 mese tip bar afară, dar fără scaune. Par să mai aibă o camera alăturată, dar când am fost noi nu cred că era deschisă. Au făcut însă tot ce au putut cu spațiul din punct de vedere decor și per total ne-a plăcut experiența. Un minus este bucătăria care e oarecum deschisă spre mese și se aude tot zgomotul de acolo.

Prețurile sunt peste medie, însă mi s-au părut mai aliniate acum la piață decât atunci când am fost prima oară [acum vreo 4-5 ani – n.R.]. O porție de tacos costă aproximativ 50 lei – mult, sigur, dar atât e și la Meygu de exemplu, în Piața Amzei. O porție de cartofi 20 lei – dar este o porție mare. Un cocktail 35 lei – mai ieftin cu vreo 2 lei decât la Sera Eden unde sunt ok, dar aici sunt făcute mai bine. [pare un local unde cheltui 100-110 lei de persoană pe un preparat și doua băuturi – n.R.]

E un loc unde aș reveni, fără Alice cum am fost și acum, e prea mic spațiul să mergem cu ea [dar ai reveni și cu mine, da? – n.R.]. Ideal ar fi să mergi în 3, îți iei 3 feluri diferite de tacos și le încerci pe toate. În 2 vizite ai testat tot meniul.

Voi ați fost? Cum vi s-a părut?

Ce nu cred că s-a înțeles bine în ce a scris Matilda: o porție de tacos are 3 bucăți. Toate la fel. Nu poți cere o porție mixtă. De asta cea mai bună idee este să mergeți acolo în minim 2 persoane, ideal 3, să luați fiecare preparate diferite și să le împărțiți ca să gustați din toate.

MAT Restaurant (sau M.A.T, ca să nu fie clar ce trebuie să cauți în navigație sau Bolt/Tazz) se află pe str Mircea Vulcănescu 121, în zona Gării de Nord. Este deschis de marți până duminică, 12-21. Nu pare că au site, doar pagină de Instagram. Îi găsiți pe Tazz.

    6 comentarii

  1. Fost la Taco AfiBv, și luat cu copilul câte un preparat. Ok ca gust, apropiat balcanic (că uitasem).
    Dar, lista ingredientelor tipărite cu caractere de 6 pe jumătate de foaie chitanță, părea scoasă din lista medicamentelor de sinteză inovative pentru bolnavi în fază terminală și mi-am propus reducerea la minim a revenirii în stabiliment.

      (Citează)

  2. Foarte important de mentionat, nu accepta rezervari. Nu este o problema, de obicei se gaseste o masa. Atmosfera este foarte chill, oamenii foarte faini.

      (Citează)

  3. Creveti cu mango merg foarte bine, facem si noi acasa.

      (Citează)

  4. Am fost de cateva ori ca e aproape de mine. Prima data cand am gustat mi s-a parut wow, apoi m-am cam obisnuit. Dupa ce le-am incercat pe toate nu-mi vine sa mai revin. Parca le-ar trebui mai multa varietate in meniu.

      (Citează)

  5. Eu vreau sa merg de cand am aflat ca chef (poate si owner) e Alex Iacob, iubitul Sanzianei Sooper, un tip mega cool si de treaba. So, mercic de insights, ne facem un drum pana acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus