un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 9 iulie 2023

9 Jul 2023  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Despre viața livratorilor străini de mâncare din București. Libertatea are un articol bun. Un srilankez spune că i s-au promis 3000 de lei salariu, dar primește doar 2.200 lei. Mă întreb cine l-a păcălit, partea română sau agenția din Sri Lanka ce l-a atras în sistem. Oricum, 5000 de permise de muncă de livratori eliberate doar în 2023 de minister.

Protocolul Ethernet a împlinit 50 de ani. Nu pun aproape niciodată articole despre tehnologie duminica, dar acesta este un long form foarte interesant de citit despre istoria acestui protocol, explicat în termeni simpli. Se pare că Ethernetul s-a schimbat destul de mult în timp, dar cert este că sunt vreo 50 de ani de când este baza comunicației în rețele locale și apoi pe Internet. Este o dovadă de inginerie bună.

Cum este în Albania, la Vlorë. Darius a povestit totul despre stațiunea aceasta, cum a ajuns acolo, feribot, taxe, cazare, prețuri, sunt și fotografii. Văd tot mai multă lume mergând în Albania și Muntenegru la mare și toți vorbesc de bine după aceea.

Lumea dubioasă a implanturilor de mărire a penisului. Articolul acesta este destul de dureros de citit. Este despre un implant numit Penuma și multele probleme pe care pacienții le-au avut după aceea.

Cea mai scumpă cameră de hotel din lume. Nu-mi place cum este decorată.

63 de cărți SF și fantasy care se lansează în iulie. De asemenea, premiile Locus pentru cărți, unde Scalzi a luat best SF cu Kaiju Preservation Society.

Icon of the Seas, cel mai mare vas de croazieră al Royal Caribbean, se apropie de lansare. Are aproape 400 de metri lungime, 20 de punți, poate primi 5600 de pasageri la bord și va face croaziera prin Caraibe.

Un afgan a fost omorât în Washington DC unde lucra ca șofer Lyft. Omul fusese interpret pentru forțele americane în Afganistan și a fost extras de acolo când au venit talibanii la putere, de teama represaliilor. Probabil se aștepta să fie în siguranță în SUA, dar în Washington este criminalitate mare.

FDA-ul aprobă un nou tratament pentru Alzheimer și este considerat un pas semnificativ în față.

20 de actori care au făcut roluri excelente în anii 90. În practică, este o listă de filme excelente ale acelor ani.

Luni a fost cea mai călduroasă zi din istorie, iar apoi marți a depășit chiar și acest record, cu o temperatură medie planetară și mai mare. Într-un oraș din Mexic au fost 49,5 grade Celsius duminica trecută.

Cum se fabrică înghețata Ben & Jerrys. Niște oameni salvează un pelican care se îneca de la un pește prea mare.

Ce este Aperol și cum diferă de Campari. Credeam că Aperol este o invenție recentă, dar a fost inventat în 1919 în Italia ca un bitter aperitiv.

Moda de a tunde pe pătrat câinii. N-am câine, dar așa l-aș tunde, stil Minecraft, dacă aș avea unul.

Formula 1 la Silverstone astăzi, la ora 17.

    15 comentarii

  1. Stricăm și Albania ca pe Bulgaria.

      (Citează)

  2. Inca nu sunt sigur daca am citit un review la un telefon sau la o statiune din Albania :)

      (Citează)

    • Am renuntat sa mai citesc pe la jumatate. Scria numele telefonului cel putin o data pe fraza.

        (Citează)

    • Doream să las exact comentariul tău. A fost subtil tare autorul, a menționat telefonul de 18 ori.

        (Citează)

    • Deci voi ati citit ceva si despre Albania? Eu vroiam sa zic ca link-ul e gresit.

        (Citează)

    • speedy.gonzales

      09/07/2023 la 2:22 PM

      am renuntat si eu sa mai citesc articolul ala cand repeta obsesiv numele telefonului: mulele telefonului apare de 18 ori in articol – de 16 ori in text si de 2 ori in tag-uri.
      pe bune, putea sa puna doar poze si numele telefonului de sute de ori fara nici un alt text.

      inteleg ca e foame de bani, dar putea sa faca publicitate la telefonul ala mai subtil, nu chiar asa pe fata.

        (Citează)

  3. Si eu vreau un Huawei, doar ca Iphone.

      (Citează)

  4. Darius nu spune cum a fost un Albania, face reclama la Huawei.Si printre rânduri povestește despre Albania.

      (Citează)

  5. Cei din HoReCa se plâng de lipsa forței de muncă și vor sa importe oameni pe care să îi trateze ca pe niște sclavi nu să dea salarii decente și să trateze oamenii cu respect.

    Permisele de muncă ar trebui date pentru sectoare ce susțin dezvoltarea țării cum sunt construcțiile, unde sa zicem că nu prea.ai găsești oameni să știe sa facă treburi.

    Dar livrator de mâncare poate să fie și un licean (cum erau mulți la început) atâta timp cât nu îi exploatezi și tratezi corect.

    Dar văd tot mai des că ne place să ne batem joc de oameni, inclusiv când sunt bătrâni și neajutorați.

      (Citează)

  6. Nu e frumos decorata camera daca nu are 2 canapele. Pt invitati 😀

      (Citează)

  7. Ce țărani sunt americanii, apropo de Aperol si Campari. Pe langa ca e cam dubios sa zici ca Campari e mai amar, avand in vedere ca ala se bea cu apa tonica, in timp ce Aperolul e cu prosecco. Deci Aperolul are nevoie mai mare de indulcire.
    Poate ma insel.
    Sa le dea Dumnezeu sanatate italienilor ca au inventat asa ceva.

      (Citează)

    • Desi poti sa bei Campari cu apa tonica, acest tip de cocktail nu este unul “traditional”. Cel mai des intalnite sunt Negroni, Campari Spritz sau Campari Orange.

      Ca sa poti face o diferentiere intre cat de dulce sau amara este fiecare bautura, trebuie sa le gusti sec, fara alte ingrediente.

        (Citează)

    • Campari Orange e o hotie in Romania :))
      Dar cred ca ai dreptate (ca si cine a scris articolul, macar la treaba asta), acum am luat o dusca mica din sticla de Campari din dotare. Nu mai am Aperol la indemana , dar cred ca-i mai amar decat Aperolul sec. Totusi cu apa tonica nu mi se pare greu de dus.

        (Citează)

  8. In Albania este cam ca in Muntenegru, doar ca mai eftin.
    Te poti intelege cu oamenii, se cam aranjeaza orice, mancare buna si eftina, etc etc.
    Eu am fost in Ksamil, aproape de granita cu Grecia, era cotata drept cea mai scumpa statiune a lor, un fel de Mamaia, dar mi s-a parut foarte accesibila.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus