un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 23 iulie 2023

23 Jul 2023  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Rozul este una dintre cele mai vechi culori folosite de oameni. Pigmenții sunt foarte vechi. Acum 9000 de ani, rozul era culoarea războinicilor și vânătorilor din munții Anzi. Comerțul cu sclavi a crescut pentru că se importa mult pigment roz. Prin anii 1970, a fost o luptă în recomandări, dacă rozul este pentru băieți sau pentru fete. Bănuiesc că au câștigat fetele.

Jumătate dintre români nu mai lasă bacșiș, spun ospătarii. Articolul zice că românii preiau obiceiurile din străinătate, unde nu se lasă mai nimic (gen Franța, Germania, Olanda etc). Eu zic că nu vor să mai lase nimic după ce plătesc prețurile mari din restaurante sau de la livrare.

Donanemab, un medicament dezvoltat de Eli Lily, aduce îmbunătățiri semnificative bolnavilor de Alzheimer în testele clinice. Specialiștii spun că întârzie cu vreo 7 luni pierderea de memorie și capacități cognitive.

Haiti este în criză. Peste o mie de asasinate anul trecut. Violuri și crime la tot pasul. Așa arată o națiune scăpată de sub control.

Reading body language. Trei gesturi involuntare prin care oamenii arată nesiguranță, poate chiar minciuna:

Industria cosmeticelor pentru bărbați crește substanțial în fiecare an. Este următoarea afacere de succes. În majoritatea țărilor, în continuare este văzut ca ceva nebărbătesc să-ți tunzi tufișul din sprâncene sau să-ți îngrijești fața sau buzele ca să nu le ai crăpate.

Scandal pentru că autoritățile din Amsterdam vor să mute cartierul roșu la periferie, într-o zonă nouă.

Rover-ul Perseverence găsește dovezi că pe Marte au fost suprafețe mari de apă sau râuri ample.

Fotografii bune din această săptămână.

Universul Pokemon este în creștere. Cărțile de joc sunt din nou foarte populare și prețurile lor cresc.

Megan Fox face fotografii NSFW prin pădure. N-am înțeles dacă sunt legate de vreun film nou sau vreo promoție.

Electro-Weekend la eMAG, pentru cei care renovează și au nevoie de electronice și electrocasnice.

Formula 1 în Ungaria: cursa începe la ora 16, iar cele două McLaren pleacă de pe locurile 3 și 4, iar Hamilton din pole position!

  3 comentarii

 1. https://geekymedics.com/mental-state-examination/

  Un link mult mai complet legat de citirea limbajului trupului.

    (Citează)

 2. Haiti e o tara salbatica. Mereu a fost asa si ma bucur ca primesc ce merita. https://en.wikipedia.org/wiki/1804_Haitian_massacre

    (Citează)

 3. Testele pe medicamente antidementiale sunt foarte subiective, alegerea loturilor de studiu sunt loterie curată. Pe de alta parte 7 luni întârziere mi se pare puțin.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus