un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 16 iulie 2023

16 Jul 2023  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Actorii și scenariștii de la Hollywood fac o grevă care ar putea schimba sistemul de lucru de acolo. Studiourile aveau pretenția, printre altele, ca figuranții să fie plătiți pentru doar o zi de muncă, să fie scanați și apoi un AI să le poată folosi fața și animația pentru totdeauna în filme. Multe filme și seriale au oprit producția.

Un judecător italian a decis că o pipăială de mai puțin de 10 secunde nu constituie asalt sexual. Cazul a pornit de la o studentă de 17 ani căreia omul de servici al școlii i-a dat pantalonii jos și a pipăit-o, dar… mai puțin de 10 secunde.

Ne topim de căldură, dar iată și știri pozitive despre mediul înconjurător și ecologie.

Ce este entropia, o altă explicație pentru un concept care stă la baza universului și a planetei. Mi-a plăcut ideea că arată cât de dispersată este energia într-un sistem. Ai nevoie de energie concentrată undeva pentru a face… orice, dar în mod natural energia tinde să se împartă egal tuturor:

FDA aprobă anticoncepționale care pot fi eliberate fără rețetă. Se crede că asta va combate sarcinile nedorite deoarece nu mai trebuie să mergi la medic pentru rețetă.

Lisa Marie Presley a murit din cauza unor complicații după chirurgia bariatrică prin care trecuse acum mulți ani. Adică o operație de micșorare a stomacului sau de inel gastric, nu e clar. Unele complicații pot fi fatale.

Leslie van Houten, care a omorât câțiva oameni alături de grupul lui Charles Manson, a fost eliberată din închisoare. A intrat acolo la 20 de ani. A ieșit la 73 de ani.

Vântul și soarele vor produce o treime din energia mondială în 2030.

Lando Norris are un vlog și puteți vedea ziua lui din cursa de la Silverstone:

2023 Comedy Pet Photography. Fotografii amuzante cu animale.

Discuție despre cum poți plăti în rate fără dobândă în loc de toți banii jos, iar diferența de bani o pui într-un depozit la termen și îți aduce și niște dobândă. Și alte asemenea artificii cu carduri de credit.

America este plină de mobilier de birou aruncat și care trebuie distrus. Prea multe spații de birouri au fost eliberate de work from home. Nu știu de ce nu vând scaunele alea Herman Miller. Adică știu de ce nu le vând, compania nu are oameni și timp pentru asta, dar de ce nu le donează pur și simplu unora care au?

O listă de filme distopice. Nu știam de The Platform, dar pare un scenariu interesant.

Catena Zapata din Argentina este cea mai bună cramă din lume. Se referă la experiența de vizitare, cazare, mâncare și degustare.

Cum a greșit-o FIFA cerând miliarde de dolari pentru jocul video de fotbal, iar Electronic Arts a renunțat la ei.

Oferte Genius Deals și Electro Weekend.

    17 comentarii

  1. Greșiiit, Catena Zapata nu este cea mai buna crama din lume. Asa patim cand nu stim engleza ca sa intelegem ca topul se refera la plantatii, nu la crame.

    M-am lamurit si cu astia, inca o organizatie care ia taxa pe prostie: https://www.worldsbestvineyards.com/voting/the-academy

      (Citează)

  2. „Studiourile aveau pretenția, printre altele, ca figuranții să fie plătiți pentru doar o zi de muncă, să fie scanați și apoi un AI să le poată folosi fața și animația pentru totdeauna în filme.”
    Deci, literalmente, Black Mirror (primul episod din sezonul 6).

      (Citează)

  3. Eu cred ca o sa aiba de suferit tot actorii in urma protestului. Nu actorii mari, ci tot cei care traiesc din figuratie. Cu tehnologia de acum poti foarte usor sa generezi un figurant de la zero fara sa fie nevoie sa scanezi pe cineva, deci nu vor mai lua nici banii aia pentru folosirea fetei.

      (Citează)

    • Da, dar actorii mari au început în rolurile din astea minore. Dacă studiourile au toate drepturile pe imaginea lor, practic nu vor mai avea nevoie de ei mai târziu. Sau actorul face un film mare, și în același timp studioul care are dreptul pe imaginea AI face altul.

        (Citează)

  4. El Hoyo (Platforma) e printre cele mai bune filme vazute de mine, daca il si decodezi corect.

      (Citează)

  5. #Tesla #wheresmycharger

    Tesla Owner Installs $2,500 Solar Trailer to Charge His Car While Driving
    https://interestingengineering.com/transportation/tesla-owner-installs-2500-solar-trailer-to-charge-his-car-while-driving

      (Citează)

    • Platforma aia este ceva superb. Chiar merita sa dai 50-100k euro si sa te plimbi cu un fel de caruta atasata de masina.

        (Citează)

  6. The platform e superb, ca multe din filmele spaniole. Tu urmărești doar “blockbustere” americane, Radu.

      (Citează)

  7. O listă de filme distopice.

    Am văzut mai demult What Happened to Monday. Frumos film a făcut Netflix. Dar când am vrut să-l revăd după o vreme, ia-l de unde nu-i. Eu știam că filmele produse de Netflix rămân acolo pentru vecie, dar nu-i așa. Și le dau 10 euro pe lună. Au prins măgarii suficientă masă critică și acum își permit mizerii d-astea.

    Vă recomand să vedeți și clipul lui Dan Cadar despre streameri: https://youtu.be/_SQGcr96iDM

      (Citează)

  8. Disney scoate filme foarte bune in ultima vreme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus