un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Proprietari de Tesla: puteți vota pentru locația următorului Supercharger, iar orașele României au nevoie de voturi

22 Jun 2023  ·

AUTO  ·

23 comentarii

Cristian din Iași mi-a arătat că pe site-ul oficial Tesla există un vot pentru poziția următoarei stații de încărcare Supercharger. Se votează din toată lumea, iar orașele României au nevoie de voturi în plus, așa că intrați acolo și votați, dacă puteți. Aveți nevoie de cont Tesla pentru asta, deci mai degrabă votul este deschis proprietarilor de astfel de mașini.

Cele mai multe voturi în România le are Iașiul, care merita o stație de încărcare. Am văzut multe Tesla ridicate cu numere de Moldova, dar pe acolo nu este nici o stație oficială.

În ordine, de fapt, cele mai votate orașe românești sunt:

  1. Iași
  2. Târgu Mureș
  3. Arad
  4. Ploiești
  5. Buzău

București este pe locul 6, dacă vreți o stație suplimentară aici.

Nu înțeleg de ce Brașov nu este prin listă. Poate că deja este planificată o stație acolo și n-au mai pus și în vot. Oricum, puteți vota maxim 5 orașe din toată lumea.

Mă îndoiesc că vreun oraș românesc are vreo șansă să câștige votul, un oraș polonez are foarte multe voturi în față. Un clasament cu multe voturi pentru orașe românești, însă, va arăta celor de la Tesla interesul pentru astfel de stații în zonă și sigur le mai schimbă strategia de dezvoltare. În fond, dacă votează doar proprietarii de Tesla, se ajunge la o imagine realistă a cerințelor din piață.

    23 comentarii

  1. Iasi merita, dar cred ca si in Bucuresti e probabil nevoie de minim 1-2 statii extra.

      (Citează)

    • Mi-am inregistrat un cont, inca nu am Tesla deci nu pare sa existe vreo obligativitate ca sa poti vota. Mi-am exprimat optiunile pentru Buc, Iasi, Tg Jiu, Tg Mures, Arad
      Spor la facut conturi pentru votare!

        (Citează)

  2. Pe autostrada, undeva intre Timisoara si Sibiu? Adica plm, scopul superchargerelor e sa fie folosite la drum lung, nu sa fie folosite in loc de destination charger.

      (Citează)

    • Pai ai si in Timisoara si in Sibiu, nu? Nu stiu cat sens are sa mai pui unul intre ele avand in vedere ca distanta e de vreo 270 de km parca.

        (Citează)

    • 270 km inseamna ca trebuie neaparat sa te opresti si in Timisoara si in Sibiu si sa stai mai mult de 10 minute. Asta poate nu e o problema acum, dar foarte curand va duce la aglomeratie in cele 2 locuri.

        (Citează)

    • Plus ca poate nu vrei sa intri in oras si sa te inghesui la mall daca tu ai de ajuns mai departe. De exemplu in Sibiu, in loc sa ocolesti frumos pe centura, trebuie sa iei in piept traficul din Talmaciu. Cu totul ajungi sa pierzi vreo ora in plus daca nimeresti la ora nepotrivita.

        (Citează)

    • Sau ai putea sa incarci in Sibiu si sa te opresti in Szeged apoi.

        (Citează)

  3. speedy.gonzales

    22/06/2023 la 2:48 PM

    acum din 2 in 2 articole o sa vedem ceva legat de tesla?
    daca da, in cazul asta ar trebui sa redenumesti blogul din nwradu in nwtesla

      (Citează)

    • Poți să-ți ceri banii înapoi și să citești altceva! :P

        (Citează)

    • da chiar, propun sa se scrie despre ce vrea spidigonzales.
      Ia zi mestere, iti baga Radu una despre sombrero-uri galbene?

        (Citează)

    • nu ma deranjeaza sa citesc despre tesla in fiecare zi sau o data la 2 zile, dar motanes si c, realizati ca nwradu si-a luat tesla fix pentru faptul ca spidigonzalez (si altii) ii citesc blogul, nu? daca pleaca toti cititorii va trebui sa se angajeze la corporatie. asa ca mai usor cu trimisu’ lumii in alta parte pentru ca cititorii genereaza $$$ pentru nwradu.

        (Citează)

    • pleaca pe naiba. astia traiesc ca sa troleze.

        (Citează)

    • Vezi că poate al doilea lui prenume e Piști 🤪 Asta dacă știi bancul …
      Io votez să mai scrie Radu și despre Skoda, nu numai despre Tesla; despre routere, da’ și despre superchargere,; despre burgeri, da’ și despre finedinning d’ăla, etc.
      Voi ăștia ce vă dați străinezi îmbuibați vă urzicați prea repede. Păi e sau nu iE democrație!?
      Cu r3$P3kT,
      HabaRnaM – meșter meseriash de toate cele …

        (Citează)

  4. C:
    da chiar, propun sa se scrie despre ce vrea spidigonzales.
    Ia zi mestere, iti baga Radu una despre sombrero-uri galbene?

    domnu’ C, eu nu doresc o postare despre sombrero galbene, mulțumesc!

      (Citează)

  5. Eu as propune sa intrati pe site la Tesla si sa votati. Nu stiu daca ati observat dar la votul anterior a castigat un oras din Oman.. wtf!?

    Sa stii ca te-am citat ca sursa, am preluat si eu informatiile tale si le-am pus la mine pe site, nu de alta dar sa voteze iesenii: https://www.iasi4u.ro/proprietarii-de-tesla-pot-vota-pentru-locatia-urmatorului-supercharger/

      (Citează)

  6. Mie îmi place direcția în care o ia nwradu – MacBook, teslă, în 2-3 luni suntem la standing desk (recomand și un Herman Miller), rgb și PC de gaming cu răcire cu apă. Sau mai încolo, mai spre blec fraidei așa, când ne răcorim după nisipurile de aur.

      (Citează)

    • Nu prea se pupa tehnologia Apple cu RGB-uri…

        (Citează)

    • La standing desk sunt eu, Herman Miller poate mai incolo, MacBook sau rgb niciodata. PC de gaming cu racire cu apa cine stie, daca ma mai uit la cateva clipuri DIYPerks sunt sanse sa mi se puna pata. Dar ar fi irosit pe Destiny.

        (Citează)

    • NU-mi zi ca abia acum te-ai prins de consumerismul lui radu.

        (Citează)

    • @Giani Mucea: mie standing desk nu mi se pare că merită, e bine să te ridici să umbli, nu să stai în picioare să lucrezi. Am un Embody de la HM, e ok, dar sunt cam scumpe.
      Eu momentan sunt cu MacBook all the way, mi se par cele mai echilibrate laptopuri, chiar și ultimele cu Intel, mai ales că e același lucru când sunt legate la priză sau nu – scumpe, da, service scump dacă ai nevoie, dar per ansamblu mie îmi plac mai mult decât restul de pe piață.
      Mi-ar plăcea să văd pe aici chestii de PC, deși mie nu-mi mai trebuie, mai ales că jocurile mele bătrânești nu cer nu știu ce resurse. Da’ cumva ar fi fain să vină și Radu cu Cooler Master și Corsair și lumea să se agite pe aici că nu face nimic bine și că e prea scump – micile plăceri ale vieții.

      @Boris: nu, dar până acum era parcă puțin mai departe de stereotipul iutubărilor.

        (Citează)

    • @dam167: eu am constatat ca il folosesc cand sunt la birou, dar doar daca e electric. Stau cel putin o ora pe zi in picioare, e chiar misto. Asa ca am luat unul si pentru acasa. HM n-am, e destul de scump, am un Ahrend 2020 care e suficient deocamdata.

      Cu MacBook efectiv n-am ce face la munca, as fi singurul, cred ca nici nu pot sa comand asa ceva. Nu ca as comanda, am acum un Precision 5570 si e genial. Daca as avea 4k eur de dat pe un laptop personal acum, de-asta mi-as lua si pentru acasa.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus