un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 TV n-a vrut banii mei

22 Jun 2023  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Eram în Bulgaria și avea loc cursa de Formula 1 din Canada. Digi Online nu este accesibil din afara țării, așa că nu puteam urmări acolo cursa.

Am zis, ca omul cinstit, să plătesc deci o lună de Formula 1 TV, unde poți vedea cursa comentată de comentatorii lor oficiali, ba chiar ai acces la toate transmisiunile din weekend și la imagini live de pe fiecare monopost din cursă șamd. 8 euro/lună. Dădeam banul pentru o ocazie.

Și n-a mers. Aveam cont pe site-ul oficial de Formula 1 și n-a mers să cumpăr din Bulgaria abonament de o lună. Motivul: adresa contului meu trebuie să se potrivească cu adresa cardului bancar și cu locul din care accesez site-ul F1 TV. Iar cum contul și cardul meu erau de României, dar eu eram în Bulgaria, nu a mers.

Mi se pare stupid pentru că tocmai acesta este un scenariu clasic de utilizare, aș zice eu: sunt plecat din fața televizorului propriu, poate în concediu, poate în deplasare, poate pe vapor, și vreau să văd Formula 1!

N-a mers. Zice și prin help undeva că să nu încerci cu VPN, că se prind ei că nu ai aceeași locație pentru toate trei.

În cele din urmă, am instalat un VPN moca pentru Chrome (Hola VPN, dar nu știu cât de sigur este ca să vi-l recomand) și am accesat Digi Online ca și cum aș fi în România. A mers suficient de bine. Mi se pare ridicol însă că sistemul oficial al Formula 1 mă face să nu le dau lor bani, ci cel mult unui VPN.

    25 comentarii

  1. Te protejeaza.
    Urmeaza “Am trimis fetita sa cumpere bere, dar magazinul din colt n-a vrut banii ei”? :-P

      (Citează)

  2. Salut
    Incearca totuai sa vezi o cursa de F1 TV.
    E altceva cand comenteaza David Coulthard fata de baietii de la Digi sau Prima.

      (Citează)

  3. Depinde cui si cum au vandut drepturile de difuzare in tara respectiva. In Germania sunt la Sky si doar ei au drept de transmisie a curselor. Pe F1 tv vezi doar reluari rezumate analize etc

      (Citează)

  4. O chestie. Știu ca in mod normal nu merge DigiOnline din afara României, dar ultima data mergea dacă foloseam date mobile / roamingul de la Orange. Când foloseam WiFi nu mergea.

      (Citează)

    • Datele mobile pe roaming de la Vodafone ies prin țara (prin Timișoara, din ce am observat). Și mie mi-a mers mereu DigiOnline dacă foloseam date mobile in roaming

        (Citează)

    • Florin:
      Datele mobile pe roaming de la Vodafone ies prin țara (prin Timișoara, din ce am observat).

      Pe la podul Michelangelo.
      Daca se darama ala, am ramas cu datele pe cap, ca nu mai au pe unde sa “iasa”

        (Citează)

  5. Salut!
    Sunt mai multe modalități de a te uita la digionline de oriunde din lume. Te las sa le descoperi singur sau poate te ajuta ceilalți oameni in comentarii.

      (Citează)

    • Rar gasesti un raspuns mai interesant sau mai util decat al tau. Felicitari, maestre!

      PS: daca citesti articolul pana la capat, o sa vezi ca a gasit si Radu o modalitate si probabil s-a oprit acolo fiindca nu avea sens sa mai caute alte metode.

        (Citează)

  6. Formula 1 nu se adreseaza saracilor care isi fac vacanta in Bulgaria. Din Dubai ar fi mers.

      (Citează)

  7. Multi considera ca merge (ca) din …Croatia.
    Dupa “manipularile” facute in ultimii ani de cei care conduc F1 nu consider ca F1 TV merita banii mei. Daca intr-unul din cele mai tehnice si precise sporturi din lume este loc de “o mai luam oleaca la pila”, regret dar nu. Dau sonorul la minim si accept o usoara poluare fonica a comentatorilor romani, care din pacate nu sunt nici bine informati, nici conectati la cursa, adeseori comentand asincron cu imaginea sau monoton.

      (Citează)

  8. F1 tv este pentru cei care stau într-o țară unde drepturile nu sunt date exclusiv unei televiziuni. Iar majoritatea cunoscutilor mei care văd cursele pe f1 tv nu o fac pe telefon on the go, ci pe televizor, de acasă. Dacă ai tu o nevoie o dată pe an, nu înseamnă că ai descoperit America și toți au același comportament în jurul tău.

      (Citează)

  9. g3#:
    Un VPN prin wireguard și duckdns te aduce acasă oriunde ai fi

    Am eu acasa pe un Rpi 3 împreună cu un pihole si merge perfect. Acum chiar sunt conectat prin el.

      (Citează)

  10. Sau intri pe Telegram pe t.me/f1videos si ai acolo streaming live, inregistrarile curselor etc.

      (Citează)

  11. Digi Online este perfect accesbil din Bulgaria. Chiar eu am vazut o cursa de F1 din fix acelasi complex unde esti acum.
    Secretul? Stai pe roaming, nu pe wifi.

      (Citează)

  12. Am abonament la F1TV, cand l-am facut am avut aceeasi problema cu cea descrisa de tine. Partea buna e ca dupa ce iti faci abonament functioneaza de oriunde in accesezi, fara VPN. Am testat si pe laptop si pe mobil.

    Mi se pare ca merita abonamentul, au multe articole interesante, poti sa revezi cursa, highlights, sunt multe pre si post shows. Doar vezi ca sunt doua versiuni de abonament, una e mai basic si nu are acces la toate cele de mai sus.

      (Citează)

  13. g3#:
    Un VPN prin wireguard și duckdns te aduce acasă oriunde ai fi

    Nu ar strica un tutorial pentru cei mai putin cunoscatori :)

      (Citează)

  14. Salut! Îl folosesc ca plugin în docker openmediavault – am un device arm pe post de server.
    https://wiki.omv-extras.org/doku.php?id=omv6:omv6_plugins:wireguard

    mergi pe duckdns.org și iți faci un domeniu free
    din router deschizi portul standard sau altul
    instalezi serverul de wireguard (linux sau windows) plugin sau container in docker
    configurezi clientul pe deviceurile de pe care vrei să accesezi rețeaua de acasă
    poti accesa toată rețeaua sau restricționezi anumite clase de ip-uri sau range-uri
    Pare greu dar sunt tutoriale ok pe youtube. Ai nevoie de un device low power – arm sau un Intel N100 fanless, instalezi OMV sau Ubuntu – sau Windows – preferințe, skills etc.

      (Citează)

  15. Am activat abonamentul F1 TV din Grecia și nu am întâmpinat problemele menționate de tine în Bulgaria. Cred că era de la rețeaua WiFi folosită, dar nu am dovezi sau exemple.

      (Citează)

  16. Pentru cei interesați de wireguard și care nu au chef sau nu se pricep la chestii mai complicate se pare că e mai simplu de configurat pe un NAS Synology – https://www.blackvoid.club/wireguard-spk-for-your-synology-nas/ sau QNAP -https://www.qnap.com/en/how-to/tutorial/article/how-to-configure-wireguard-vpn-server-and-client-settings-in-qvpn-service-3

      (Citează)

  17. Eram pă Anglea și mi-am făcut abonamentul acasă, să prind Canada. Am ajuns, îmi arăta că am premium dar nu puteam să văd antrenamente live. Mâine zi au mers calificările, iar duminică, mergea cursa doar pe date mobile. Pe netul de la aeroport, care era gratis si bun, nu mergea, mă ducea înapoi la statutul de non-premium.

    Ce vreau să zic este că aplicația aia este un dezastru. O glumă. Pentru câte miliarde de dolari se învârt în F1, să ai un cancer de aplicație care by the way nu există pe smart TV, decât cu intervenții divine și Chromecast și minuni pe care nu vreau să le cumpăr, mi se pare un rahat mai mare decât sezonul actual.

    Mulțumesc, mă simt mai ușor acum.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus