un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Everspace 2, un joc excelent cu nave spațiale, a fost lansat oficial

21 Jun 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Jocuri cu nave spațiale, indiferent de tipul lor, nu sunt multe. S-au dus vremurile de glorie de la Freespace 2 sau Freelancer.

Everspace 2, însă, a fost lansat oficial acum vreo două luni și este un joc excelent. Știu asta pentru că l-am cumpărat încă de acum doi ani, în early access, și l-am văzut progresând pe măsură ce dezvoltatorii îi adăugau noi sisteme solare și funcții. Am mai scris despre el.

Jocul seamănă mult cu Freelancer, de fapt, și puțin cu Everspace 1. Este single-player, are o poveste bună, ai o navă spațială pe care o upgradezi și schimbi pentru că trebuie să treci prin misiuni în care te lupți cu pirați, corporații rele, extratereștri vicioși și fanatici misterioși. Sunt câteva sisteme de explorat, bine modelate, misiuni variate, zeci de arme șamd.

Dacă vă place genul acesta de joc, vi-l recomand fără nici o reținere. Aveți și demo pe Steam, ca să-l încercați fără să dați bani.

Și Everspace 1 a fost un joc foarte bun, dar era unul rogue-like. Parcurgeai cu nava ta câteva sisteme la rând și la un moment dat mureai din cauza dificultății prea mari. Înviai de la început și foloseai experiența acumulată pentru upgrade-uri și alte îmbunătățiri. A fost bun în nișa sa de jocuri rogue-like și încă este bun și acum. Grafica a rezistat bine, zic eu, iar felul în care Everspace 1 modelează asteroizi și alte efecte cosmice este de top.

  1 comentariu

 1. Iti recomand Star Wars – Squadrons in VR daca iti place genul asta de jocuri.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus