un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 11 iunie 2023

11 Jun 2023  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Mai multe state americane relaxează legile privind munca minorilor. Foarte ciudat. De obicei țările dezvoltate se îndreaptă în direcția opusă.

O specie de oameni de acum 300.000 de ani își îngropa morții. Cercetătorii sunt uimiți să descopere asta pentru că respectivii Homo Naledi aveau creierul o treime cât cel al oamenilor de astăzi, iar la asemenea dimensiuni se consideră că trăiești și supraviețuiești nu foarte diferit de animale. Specia umană a trecut prin multe pentru a ajunge la forma de astăzi.

O discuție interesantă despre oameni care nu se pot opri din băut. Pe mine m-a mirat întrebarea din titlu “cum de vă puteți opri după 2-3 beri și nu beți 16-18?” pentru că nu o înțelegeam. Dar se pare că foarte mulți alții au înțeles-o în comentarii și sunt în situația asta.

Patru copii prăbușiți cu un avion au supraviețuit 40 de zile în jungla columbiană. Unul avea 11 luni.

Messi va juca pentru Inter Miami, în SUA. Surprinzător, nu s-a dus în Golf pentru o basculantă de bani.

Mai mulți jucători chinezi de snooker aranjau meciurile. Doi au fost banați pe viață, alți 8 au primit suspendări mari.

Fotografii din New York-ul acoperit de fum.

Deserturi tradiționale din diverse țări. Trebuie să zic că le-am mâncat cam pe toate. Mi se pare amuzant că ceea ce eu știu drept pasteis de nata se numesc Den Tats în Hong Kong, unde sunt faimoase, aduse acolo de negustori portughezi.

15 schelete erau în subsolul casei lui Benjamin Franklin din Londra.

Organizația de golf PGA va fuziona cu LIV. LIV era una nouă, o altă ligă, a făcut furori anul trecut când a oferit milioane de dolari unor jucători pentru a juca exclusiv în LIV. Acum acei jucători au câștigat bine de tot, că țin banii și revin și în PGA.

Un hotel din Scoția arată ca the poop emoji. Chiar arată!

O femeie este influencer de TikTok la 91 de ani.

    11 comentarii

  1. „De obicei țările dezvoltate se îndreaptă în direcția opusă.”

    SUA, deși cea mai puternică țară la ora actuală, are multe chestii discutabile, unele chiar anacronice. Doar că alternativele la dominația mondială nu există. UE e slabă în politica externă și fragmentată la nivel decizional. Rusia e slabă și dictatură . China e mai competentă decât Rusia, dar tot o distopie frumos ambalată. Orice ar proveni din zona islamică e și mai rău.

    “cum de vă puteți opri după 2-3 beri și nu beți 16-18?”
    E chiar simplu. Deschizi gura și torni berea. Am avut noroc cu o genetică decentă la capitolul dependențe fizice (alcool, tutun, alte chestii), altfel ajungeam lejer un alcoolic judecând după cantitățile consumate. Și da, primele 5 beri erau mai dificile, următoarele 10 intrau relativ ușor :D

      (Citează)

  2. De ce te mira aia cu minorii la munca? Nu prea se mai gasesc fraieri care sa fie sclavi pe cativa dolari si angajatorii sunt din ce in ce mai disperati.

    A murit Unabomber.

      (Citează)

  3. Noi trăim alte chestii:

    Propunere legislativă:
    “Au dreptul de a alege cetățenii români care au împlinit vârsta de 16 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.”

    Statistici:
    “4 din 10 elevi români sunt analfabeți funcțional, arată cel mai recent studiu național. Raportul a fost întocmit de o platformă educațională, în colaborare cu Ministerul Educației. Numai un elev din 10 are capacitate de a înțelege mesajul unui text.”

      (Citează)

    • Ce te face sa crezi ca procentajul adultilor analfabeti functionali nu e mai mare? Chiar crezi ca in randul pensionarilor analfabetii functionali sunt mai putini? Pe ce te bazezi daca da? Ce mai conteaza cateva sute de mii in plus?
      Iar asta nu e un motiv pt a nu da cuiva drept de vot. Ca asa putem sa gasim o infinitate de alte motive pt a exclude (motive nebazate pe infractiuni comise, cum e acum)

        (Citează)

  4. Romanian IT Employment Report 2023
    https://tech.zitec.com/it-employment-report-2023

      (Citează)

  5. Messi o sa primeasca doar 1/2 de basculanta in state :))

      (Citează)

  6. 1. Pai da, tarile civilizate, ce treaba are SUA?
    2. pai si conationalii nostri fac la fel, cu 25% din creier
    3. trebuie tratata cauza, de ce ai vrea sa te opresti din baut?
    4. de ce i-au lasat sa piloteze avionul la vasta asta?
    5. messi s-a retras acu 3 ani
    6. toti jucatorii chinezi aranjeaza meciurile, dar au laut doar 2-3 totul asupra lor, ca oricum nu ii deosebeste nimeni

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus