un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 24 mai 2023

24 May 2023  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

Netflix adaugă opțiunea de Extra Members pentru 2,9 euro, dacă vrei să adaugi pe abonament pe cineva care nu locuiește cu tine:

Review pentru ZV-1 Mark II:

Review RTX 4060. Ciudată placă. Performantă pentru prețul ei, dar cu puțin RAM, bus de 128 biți (dar cache mare) și alte probleme:

Pe lângă: OTP Bank România este de vânzare. La fel și First Bank, de altfel. Să vedem cine vrea să cumpere bănci.

    23 comentarii

  1. 1. Am râs zgomotos la aia cu eBay și Poșta Română.
    2. Ce face FanCurier cu boxurile alea? Eu n-am găsit pe niciun site opÈ›iunea “Livrare la FanBox”. Am avut livrări cu Fan, niciodată nu mi-a propus să-mi ducă pachetul la box, în loc să mi-l aducă acasă.

      (Citează)

    • Cred că oferă magazinelor reÈ›eaua de dulapuri. ÃŽn funcÈ›ie de unde cumperi, s-ar putea să o vezi în opÈ›iunile de livrare.

        (Citează)

    • Am comandat eu cu livrare la FanBox, niste chestii de acvaristica. Cred ca la PF merge si sa trimiti prin Fan cu ridicare din Fanbox, nu am incercat dar mi se pare ca am vazut optiunea cand am creat un AWB

        (Citează)

  2. Sunt scarbit de strategiile unor companii din zona de financiar, vazand cum OTP Bank este scoasa la vanzare, laudandu-se cu cresteri de clienti de x procente in 2 ani.

    De aprox. 1-2 ani sunt atras de agenti de vanzari din OTP pentru a-mi deschide cont sau depozite la ei, cu tot felul de avantaje mediocre. Ca sa vad, la final, ca scopul era doar sa-si umfle ei portofoliile ca sa poata sa vanda mai scump. Deci cream o relatie banca-client, avand insa ca scop final aruncarea ei la tomberon.
    Asa am patit cu Banca pentru locuinte, bagau tare fetele sa atraga clienti, am tras si eu la momeala…ca nici jumatate de an mai tarziu sa aflu ca banca facea contracte minorilor si pensionarilor, ca sa fure din banii statului. Ce s-a intamplat mai tarziu? Banca pentru locuinte nu mai exista, a inghitit-o banca-mama.
    Mai nou, o alta momeala e la NN, unde sunt sunat macar de 3 ori pe an ca sa contribui la pensia pilon 3.
    Daca nu ar mai face mizerii si nu ar mai trada increderea clientilor, poate ar reusi sa faca si bani institutiile astea. Dar cand umbli cu cutitul la spate si incerci sa ma pacalesti cu o floare…

      (Citează)

    • OTP e miez de scandal pentru că Ucraina a sancÈ›ionat-o pentru afaceri cu ruÈ™ii, Ungaria nu aprobă un ajutor pentru Ucraina până nu ridică sancÈ›iunile… E mai simplu să scapi de tinicheaua din coadă prin vânzare.

        (Citează)

    • Se vinde si NN?

        (Citează)

  3. Radu, știrile zilei 8 iulie 2020:

    ING intră în comerțul fashion cu platforma Dealwise.

    Radu, știrile zilei 24 mai 2023:

    ING oprește platforma sa de vânzări. Sunt client ING și nu știam că există așa ceva. Voi știați de DealWise?

      (Citează)

    • Radu oricum nu citeste comentariile.
      Probabil acum aflam si ca o parte din articole erau scrise de Matilda :)))

        (Citează)

    • Păi crezi că mai È›ineam minte o È™tire obscură din 2020? Dacă ING nu face ceva să mă atragă să-l folosesc sau măcar să-l vizitez, deÈ™i am două aplicaÈ›ii de-ale lor instalate, se duce rapid din atenÈ›ie.

        (Citează)

  4. Foame mare la Netflix

      (Citează)

    • De ce? Sunt ani de zile de când spun că abonamentul multi-device nu este gândit să-l împarÈ›i cu cei din afara casei, ci doar cu copii care vor să vadă altceva în timp ce tu te uiÈ›i la Selling Sunset.

        (Citează)

    • nwradu:
      De ce? Sunt ani de zile de când spun că abonamentul multi-device nu este gândit să-l împarți cu cei din afara casei, ci doar cu copii care vor să vadă altceva în timp ce tu te uiți la Selling Sunset.

      Ăsta era și scopul conform termenilor și condițiilor de utilizare ale serviciului, presupun. Chestia e că multe abonamente cred că erau active doar din acest motiv, iar odată cu decizia asta Netflix literalmente nu mai are niciun avantaj față de competiție: e scump, catalogul de filme (din punct de vedere al calității) aș zice că e tot pe acolo iar restul beneficiilor (jocuri?) nu prea interesează pe nimeni și ies din scopul serviciului.

      Personal, am abonamentul mare pe care îl mai împărÈ›eam cu cineva, dacă asta nu va mai fi posibil îl voi închide căci 1. oricum mă vedeam adesea în situaÈ›ia de a descărca de pe Filelist filmele pe care mi se punea pata È™i 2. tre’ să fiu nebun să dau 12 euro pentru 4K+HDR când de banii ăștia îmi iau HBO Max + Disney+ È™i am È™i un conÈ›inut mai diversificat pe lângă calitate video la nivel de anul 2023.

        (Citează)

    • Le am pe toate. Netflix, Disney, Prime, SkyShowtime si HBO. Cel mai slab continut, evident parere personala, e pe Netflix. Cel mai bun mi se pare pe AppleTV+ (vazut pe canalele gri obisnuite :)). La AppleTV+ nu as avea niciun regret sa platesc lunar, daca ar veni in Ro. Netflix-ul il impart cu cineva, dar voi renunta. Continutul cel mai urmarit pe Netflix, la mine, sunt desenele. Netflix este singurul serviciu (de streaming, muzica, aplicatii, jocuri, whatever etc.) la care am un regret cand platesc lunar. Dar acum nu are niciun sens sa platesti 12 euro + 3 euro pentru un serviciu mai slab decat Disney, Prime sau HBO care si ele ofera 4K, Dolby Vision sau HDR10+ si Atmos.

        (Citează)

    • @nwradu: O fi gândit să-l împarÈ›i cu cei din casă (ideal fiecare pereche de ochi să plătească abonament), problema e când abonamentul devine legat de casă. Eu plătesc abonamentul È™i am alte 2 persoane din familie care îl folosesc, dar ar fi culmea ca atunci când plec eu de acasă (o săptămână, o lună) să am tot felul de condiÈ›ii ciudate pentru a folosi contul. Fix de asta plătesc abonamentul ăla, să mă uit de unde vreau, pe ce dispozitiv vreau. Normal ar fi să fie family, cum e cazul È™i alte servicii, È™i să fie mai scump, iar abonamentul individual să limiteze vizualizarea materialelor pe mai mult de 1 dispozitiv simultan. Doar că na, fix când conÈ›inutul e mai puÈ›in È™i mai prost să ceri bani mai mulÈ›i pentru acelaÈ™i serviciu nu dă bine.

        (Citează)

  5. Hahaha, a priceput iulica ca nu mai vine nimeni sa se angajeze in camp indiferent cati bani da? Rad mai multi de sclavetii care se credeau legati de viata de glia becaliana din pipera, si si-au luat si case pe acolo

      (Citează)

  6. nwradu:
    De ce? Sunt ani de zile de când spun că abonamentul multi-device nu este gândit să-l împarți cu cei din afara casei, ci doar cu copii care vor să vadă altceva în timp ce tu te uiți la Selling Sunset.

    La inceput Netflix incuraja share-ul de cont/parola, tocmai pe ideea de a atrage abonati. Sunt tweet-uri cu password sharing = love de la ei si o gramada de engagement pe platforme sociale de tot felul.

    Evident, cand au facut rost de abonati, a venit ideea stati asa ca vrem si bani.

    Continutul slab cu filme nici macar de popcorn ci extrem de proaste, mereu promovand minoritati care nu isi aveau rostul intr-un scenariu ci doar asa ca sa fie acolo… da, e foame mare acum.

      (Citează)

  7. interesanta stirea aia cu apple. inteleg ca in india trebuie sa se buleasca democratia mult mai mult ca sa poata obtine conditii de sclavageala asemanatoare ca in china. sunt absolut jegosi astia de la apple

      (Citează)

  8. corny: Probabil acum aflam si ca o parte din articole erau scrise de Matilda :)))

    nu inteleg pe care dintre ei ai vrut sa jignesti aici :)

      (Citează)

  9. add: nu inteleg pe care dintre ei ai vrut sa jignesti aici :)

    Pe Matilda in niciun caz, dimpotriva. Chiar m-as bucura sa scrie pe blog.
    Pe Radu am vrut sa-l trag de urechi pentru ca este aproape inexistent in comentarii, desi la fiecare inceput de an isi propune exact opusul.

      (Citează)

  10. Si eu le am pe toate (in afara de Prime la care am renuntat dupa perioada de proba) si, dupa mine, Netflix are cea mai buna aplicatie (interfata) si cel mai bun content.
    Ok, daca esti fan StarWars sau Avengers sau altele de pe la DC&Marvel sau mai stiu eu ce gen, te-am pierdut la Netflix.
    Dar pentru mine ca generalist, cel mai adesea gasesc chestii interesante si suficiente pe Netflix (dupa ce dau deoparte gunoiul, bineinteles)
    Degeaba sunt cateva titluri bune pe hbomax ca daca aplicatia e varza, renunt de nervi dupa cateva navigari.
    La SkyShowtime si Disney, in afara de cateva headlines, n-am reusit sa ma indragostesc prea tare.

      (Citează)

  11. eu abia astept sa vad cum Netflix ma va obliga sa mai platesc 3 euro in plus lunar pe un continut si asa destul de slab
    o sa le dau un mare flit, trec pe hulu si/sau Disney+ si ca mine vor fi multi, milioane chiar.

      (Citează)

  12. Eu inca nu ma prind care e treaba la Netflix – am abonamentul cu 4 ecrane, asta inseamna ca nu mai trebuie sa platesc ceva suplimentar? (mentionez ca sunt in 3 locatii diferite si momentan functioneaza toate)
    Ar trebui sa trec la 1 ecran si sa iau 2 membri aditionali ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus