un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 18 mai 2023

18 May 2023  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

    18 comentarii

  1. exista lume care da 10 000 de lei pe un televizor? Why?

      (Citează)

    • Pentru ca isi permit?

        (Citează)

    • chiar nu e mult pentru ceva cat de cat nou

        (Citează)

    • Există lume care dă mult mai mult. Dacă vorbești cu reprezentanți de la distribuitori sau magazine, îți vor spune frecvent de televizoare de mii de euro vândute fără probleme. Media Galaxy a vândut și unul de 90.000 de euro sau în jurul acestei valori.

        (Citează)

    • ce intreb eu: cat sa fie diferenta de calitate fata de unu de 2000 de lei? vezi de 5 ori mai bine?

        (Citează)

    • @add: de la un anumit prag prețul nu mai e direct proporțional cu calitatea, lucru valabil cam la orice. 10 mii de lei nici nu e așa mult dacă vrei un TV mai mare, dacă mergi în orice magazin o să vezi deferența. Depinde și ce vrei de la un TV, cele mai ieftine au și un sunet prost (sau foarte prost), unii nu vor alte echipamente doar pentru un sunet decent.

        (Citează)

    • Exista oameni ( cunosc ) care cheltuiesc 10-15k/an pe tot ce inseamna scule foto si care nici nu apuca sa le foloseasca nici macar o data; si toate astea doar pt ca isi permit si le place ideea ca pot face asta.

        (Citează)

    • Ce e interesant este ca pretul o sa cada simtitor in cateva luni. Inteleg rationamentul asta, sa il iei cat e nou, dar la televizoare conceptul asta de nou e extrem de trecator si tine fix cateva luni.

        (Citează)

    • Daca ai suficienti de multi bani, ce ar trebui sa faci cu ei? Pe ce sa ii cheltui?
      Sunt o multime de romani care castiga peste 4000-5000 euro pe luna pe gospodarie. Un astfel de televizor pe care il cumperi si il pastrezi cel putin 3-4 ani este echivalentul salariului pe maxim 2 saptamani.

        (Citează)

    • Uite eu am dat 1500 eur pe un Sony si mu am realizat diferenta pana nu am stat la un prieten o saptamana. El avea un LG aceeasi dimensiune dar cel basic. Se misca greu in Netflix si Disney, nu prea vezi bine daca e lumina afara, culorile nu sunt asa de bune si sunetul e praf. Sunt cateva diferente.

        (Citează)

    • Cred ca intrebarea trebuie nuantata, de ce ai da 10.000 pe un 55c3 cand ai 55c2 la 5.500 de lei?

        (Citează)

    • Unora le place sa aiba the latest and the greatest ca sa se simta ” above the rest ” sau pur si simplu sunt pasionati atat de mult de tehnologie de ultima ora ca ar da oricat, orice tehnologie noua la inceput costa enorm, gandeste-te ca ssd-urile la inceputul anilor 2000 erau foarte scumpe si aveai doar cativa giga de date. Tehnologia evolueaza si este umbunatatita fix cu ajutorul banii dati de cei care fac ” beta testing “, pentru ca practic asta esti un beta tester care da bani dar ai ultima fita. Asa apoi dupa cativa ani ai un device mult mai ieftin si uneori mult mai performant decat cel cumparat high end cu 3 ani in urma … nu pot zice ca as face asa ceva si cu bani garla, dar asta este logica si asa se reduc din costurile cheltuite pe cercetare.

        (Citează)

  2. add:
    ce intreb eu: cat sa fie diferenta de calitate fata de unu de 2000 de lei? vezi de 5 ori mai bine?

    Cred ca experienta vizuala nu se poate compara doar de 5x… cred ca mai mult :)
    Aproape orice film/documentar pe care il vei vedea (ma refer la cele noi cu suport Dolby sau HDR) or sa devina o incantare pentru ochi.

    Este o diferenta uriasa de la un TV obisnuit de 2000 lei la un TV OLED ultima generatie care – cel putin acum, la lansare are un pret maricel pentru multi.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      18/05/2023 la 1:36 PM

      Mi-am luat recent un LG C2 la 3900 de lei (redus de la 5000). Diferența față de un tv de 2000 de lei e foarte mare, mai ales în filme Dolby Vision și HDR

        (Citează)

  3. Ok, probabil nu e nicaieri pe lista mea de prioritati tv-ul si mai ales calitatea imaginii la el…

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      18/05/2023 la 2:15 PM

      Asta e ca și cum aș intra în discuții cu unii care sunt pasionați de scule hi-fi, să le zic că nu înțeleg de ce ai da mii sau zeci de mii de euro pe boxele alea, iar apoi să le zic că de fapt nu mă interesează boxele hi-fi și mai ales calitatea sunetului :)

        (Citează)

    • deci tu spui ca aia pasionati dau banii aia pe un TV? cinefilii?

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      20/05/2023 la 8:51 AM

      Nu. Spun că nu are sens să te miri că oamenii cumpără lucruri scumpe, apoi sa spui că tu oricum nu ești interesat de lucrurile respective.

      Nici eu nu sunt interesat de filatelie, dar ii înțeleg pe ăia care sunt și cheltuie sume mari pe exemplare rare

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus