un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 16 mai 2023

16 May 2023  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Pe lângă: A fost adoptată legea care spune că trebuie folosită faza mică sau luminile DRL pe orice drum public, nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale. Toate categoriile de drumuri publice înseamnă și în orașe, dacă nu mă înșel. Asta este încă o lege inutilă dată să se cheme că s-a muncit. În practică, nu există Poliție care să vegheze la aplicarea ei. Noroc că tot mai multe mașini includ DRL-uri ce nu pot fi stinse.

Pe lângă: Comisia Europeană devine mai optimistă privind evoluția economiei României.

  14 comentarii

 1. Vice își declară falimentul ca să nu trebuiască sa o faceți voi :)

    (Citează)

 2. Cea cu luminile de drum consider că este o lege chiar foarte utilă.
  Să vezi ce frumos e când treci prin orașe mai mici sau comune și vezi o groază de mașini cu farurile stinse deși se întunecă afară sau este vizibilitate redusă. Că nu are cine să o aplice, asta este alt aspect.

    (Citează)

  • In localitățile mai mici ar trebui sa circuli cu 50 sau 70 după caz. Astfel nu ar trebui sa te deranjeze farurile stinse ziua. O porcărie de lege fără logica.

     (Citează)

 3. „În practică, nu există Poliție care să vegheze la aplicarea ei. Noroc că tot mai multe mașini includ DRL-uri ce nu pot fi stinse.” – am luat avertisment pe undeva pe E85 acum câțiva ani în ziua de Paște pentru că aveam doar DRL-urile pornite și nu faza scurtă.

  Am pus excesul de zel pe faptul că se plictisea polițistul și nu-i convenea că trebuie să muncească în ziua aia, dar iată că se poate aplica legea. :D

    (Citează)

 4. Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat de șeful statului. Obligația va fi aplicată, apoi, la 3 zile de la publicarea noii legi în Monitorul Oficial

  sa speram ca domnul ficus nu va semna ca primaru’

  legea asta e o prostie crancena, n-am vazut nicaieri afara masini cu farurile aprinse pe vreme insorita

    (Citează)

  • Mihai, dar prin ce tari “pe afara” ai umblat tu ? In tara unde traiesc, undeva mai prin nordul Europei, luminile aprinse sunt obligatorii, indiferent de nivelul ambiental de luminozitate si de tipul drumului pe care circuli. O masura foarte buna. Hai sa gandim putin mai mult.

     (Citează)

  • @Mihai, zici ca prin “afara” nu prea sunt la moda Daytime Running Lights, nu?

   De curiozitate, cu ce te afecteaza daca ai farurile aprinse atunci cand este soare afara? Crezi ca vei avea un consum de carburant semnificativ mai mare?

     (Citează)

  • @AndreiG este o grija in plus. Foarte putine mașini in RO au DRL, ba chiar foarte multe din ele necesita pornirea și oprirea luminii manual fără avertizare ca le ai aprinse după oprirea motorului. Asta înseamnă o grija și un efort suplimentar nejustificat. In localitate, dacă ziua nu observi o mașina in condiții meteo bune, ai probleme mari și ar trebui sa predai permisul. Motivele pot fi decât doua: circuli cu viteza excesivă sau ești chior. Luminile aprinse nu vor schimba nimic…

     (Citează)

  • Si centura e o grija in plus, mama ei de treaba. Sau ai montat o cupla fake permanenta, nu ? sa nu iti bati capul cu ea. Pui centura, aprinzi luminile, pleci. Te opresti, stingi luminile, scoti centura.

     (Citează)

 5. pai daca nu exista politie sa aplice legea.. de ce sa mai dam orice lege?
  trimitem parlamentul acasa si mai facem si o economie?
  ba apoi o sa fie mai simplu sa ne plangem ca lucrurile nu merg asa cum ne dorim.

    (Citează)

  • Politia nu aplica legea ci doar vegheaza la aplicarea ei si ii pedepseste pe cei ce nu o respecta. Legea o aplica/respecta cetatenii, si doar imbecilii o fac de frica. Unii mai au si spirit civic si un nivel de civilizatie adecvat care sa le permita sa respecte o lege pentru ca asa trebuie, nu de frica.

     (Citează)

 6. S23 256 GB la 3,8k Lei la Ema gî și alte x
  Ora 19.50

    (Citează)

 7. Ciuby: olitia nu aplica legea ci doar vegheaza la aplicarea ei si ii pedepseste pe cei ce nu o respecta. Legea o aplica/respecta cetatenii, si doar imbecilii o fac de frica. Unii mai au si spirit civic si un nivel de civilizatie adecvat care sa le permita sa respecte o lege pentru ca asa trebuie, nu de frica.

  DRL se aprinde doar pe spate la majoritatea masinilor. cu faza scurta aprinsa te vede lumea si din spate.

    (Citează)

 8. Mersi de pontul cu berea, am luat un bax de 20 de Azuga. Pret excelent!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus