un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 10 mai 2023

10 May 2023  ·

ȘTIRI  ·

3 comentarii

    3 comentarii

  1. La punctul 1

    Proiectul de lege vroia sa bage toate salariile pe card, dar apoi s-a modificat pentru ca salariatul sa aibă dreptul de a primi salariul pe card.

    Un titlu mai bun ar fi(sau ceva în acest sens):
    Proiectul de lege care elimină obligativitatea plății salariului pe card a fost modificat și introduce dreptul salariatului de a primi banii în cont, dacă vrea.

      (Citează)

    • “Proiectul de lege care propunea obligativitatea platii salariului pe card a fost modificat si acum introduce dreptul salariatului de a primi banii in cont, daca vrea.”

        (Citează)

  2. Titlu lui Radu e confuz pentru că lasă să se înțeleagă că obligativitatea primirii salariului pe card era deja lege. În timp ce obligativitatea insăși e proiectul de lege care între timp a fost amendat/modificat.
    Nu merge cu obligativitatea pentru angajat, că trebuie să avem dreptul de a alege, și sunt și limitări tehnice în anumite zone ale țării cu privire la conturi bancare, carduri, bancomate. Așa că angajatul va putea solicita în continuare numerar dacă asta dorește (În limita unei sume anume, dacă am înțeles bine).
    Dar s-a introdus obligativitatea pentru angajator de a se conforma cerințelor angajatului. Aparent, până acum dacă doreai banii pe card rămânea la latitudinea angajatorului dacă acceptă sau nu acest lucru. Acum sunt(o să fie) obligați de lege să accepte.
    Poate nu înțeleg eu bine, dar toată situația e ironică. Se propune obligativitatea, dar până la urmă se câștigă dreptul la lucrul pentru care se propunea obligativitatea :))))
    Mi s-ar fi părut logic să ai deja dreptul la lucrul respectiv :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus