un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idee excelentă: tableta Pixel devine un smart home display cu dock-ul cu difuzor integrat

11 May 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Produsul pe care l-aș folosi cu mare plăcere din gama Pixel este noua tabletă Pixel Tablet. Este un model performant și are un avantaj mare în plus: baza sa de încărcare este și un difuzor extern, adică tableta se transformă practic într-un Google Nest Hub, într-o ramă foto sau telecomandă smart home sau ecran pentru vizionat filme.

Tableta în sine este un model de 11 inci în diagonala ecranului. Arată bine, are 8,1 mm grosime, pare un model mid-range spre flagship.

Hardware-ul din interior confirmă acest statut, având acolo un chipset Tensor G2 cu 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Cam puține opțiuni de stocare, aș zice aici. Ecranul are o rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli și suportă și stylus. Este LCD, nu OLED, dar rămâne să vedem ce calitate are, că nu-i un capăt de țară tehnologia LCD.

În cutie vine cu acel docking pe care se încarcă și de care se atașează magnetic, moment când devine un smart display. O poți transforma în hub pentru Google Home, poate rula slideshow de fotografii exact ca un Nest Hub. Mai mult, docking-ul este și un difuzor, deci util pentru redat muzică sau urmărit filme pe tabletă.

Îmi place mult ideea aceasta și sunt uimit că nu au făcut-o alții deja în atâția ani de tabletărie în piață. Dock-ul este inclus în cutie. Tableta se încarcă și de la un cablu USB normal, desigur, dacă nu vrei să folosești acest suport cu difuzor.

Este un model mid-range spre flagship, dar cu preț pe măsură: 550 euro în Europa, ceea ce mi se pare decent pentru ce oferă. Nu știu exact când se va lansa, dar nu-i vreo grabă.

    4 comentarii

  1. Daaa, ideea secolului! Daca nest hub iti este de folos ai deja unul sau iti iei nu mai ai nevoie de combinații… scumpe. Poate asta este răspunsul la frământarea ta, la uimirea ta, ca nu s-au îngrămădit alții sa faca asa ceva.

      (Citează)

  2. Buna ideea, pentru ca am deja 2 Nest Hub si imi plac foarte mult.
    Dar nu stiu daca ma mai vad un client, mai ales la 2500 lei.

      (Citează)

  3. Este 679 de euro in Europa. Nu stiu de unde ai scos aia 550 de euro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus